Praktik i TravelBird

09. marts 2016

Thomas Jørgensen fortæller her om sin praktik i virksomheden TravelBird i Amsterdam:

"Jeg valgte at færdiggøre min professionsbachelor i international handel og markedsføring, ved at tage et udlandsophold i Amsterdam i en virksomhed, der hedder TravelBird.

Jeg vidste, at jeg skulle i praktik i mit 3. semester, og siden jeg længe havde haft lyst til at tage til udlandet, ansøgte jeg om praktikpladsen hos TravelBird efter en klassekammerats anbefaling, og endte med at få stillingen!

Det bedste råd, jeg kan give andre, der tager til udlandet, er at have et åbent sind og tage de muligheder der kommer til en.

Thomas Jørgensen

En af de ting, der har overrasket mig mest, er, at praktikpladsen selv, kun er én del af læringsprocessen, når man tager til udlandet. Siden jeg er ankommet, har jeg lært så meget om at være uafhængig et nyt sted og at tilpasse sig til nye omgivelser.

En af de ting som jeg værdsætter mest ved TravelBird er, at de i øjeblikket har mere end 30 nationaliteter ansat, hvilket giver en mulighed for at øge sin kulturelle indsigt enormt.

På nuværende tidspunkt bruger jeg tid, både på arbejdet og i fritiden, med mennesker fra en masse forskellige lande. Desuden er gennemsnitsalderen hos TravelBird kun 27 år, hvilket gør det nemt for en studerende som mig at socialisere.

Ved at bruge tid sammen med så forskellige mennesker, er det min erfaring, at man også automatisk vokser som person, fordi man lærer at se tingene fra andre perspektiver, end man er vant til, da mange af disse mennesker er vokset op i helt andre omgivelser end en selv. At være væk fra sin familie og gamle venner gør også, at man værdsætter endnu mere, hvad man har derhjemme.

Med hensyn til professionel udvikling, kan jeg sige, at praktikken hos TravelBird har oversteget mine forventninger i høj grad. Jeg har haft en masse forskellige arbejdsopgaver, såsom e-mail marketing, socialmedia marketing, event planlægning, strategisk planlægning mm.

Det har overrasket mig, hvor meget ansvar virksomheden giver en som praktikant, og hvor involveret man faktisk er i mange er kerneprocesserne.

Det bedste råd, jeg kan give andre, der tager til udlandet, er at have et åbent sind og tage de muligheder der kommer til en, og derefter tror jeg at personlig udvikling kommer helt af sig selv.

Med hensyn til praktikpladsen, der føles det som om, at de to måneder, jeg har været her indtil videre, har lært mig mere end jeg nogensinde vil kunne læse i en bog, og dette er helt sikkert ikke den sidste gang, jeg tager til udlandet."

 • TravelBird Legatet

  Cphbusiness deltager nu i TravelBird Legatprogrammet.

  Cphbusiness har tilmeldt sig TravelBird Legatprogrammet og vores studerende er nu kvalificerede til at deltage. Vinderen af legatet vil modtage €3000 og kvalificere sig til en praktikplads i 3-6 måneder på TravelBirds hovedkontor i Amsterdam, Holland.

  Dette praktikophold vil give den studerende mulighed for at arbejde hos en international start-up virksomhed, og opnå brugbart og relevant arbejdserfaring inden for rejsebranchen.
  For at ansøge om dette legat, skal du besvare det følgende spørgsmål så grundigt som muligt:

  “Hvad har været din mest inspirerende rejseoplevelse?”

  Vi vil gerne opfordre dig til at tænke omhyggeligt over spørgsmålet, og imødekomme det fra så bred, kreativ eller inspirerende en vinkel som muligt. Din ansøgning vil blive accepteret i forskellige formater, fra videoer til tekster - besøg venligst TravelBirds website for at læse mere om legatet og hvordan du kan ansøge.

  Deadline for ansøgningen er kl. 23:59 den 31. maj 2016, og vinderen vil blive bekendtgjort den 15. juni på TravelBirds website.