Optimér dit CV med hjælp fra Cphbusiness-entreprenører

Tre studerende fra Cphbusiness har lanceret en hjemmeside, hvor du kan finde skabeloner til dit professionelle CV.

06. april 2016

- Et CV er i høj grad ligesom et puslespil. Du har en masse oplysninger, som du skal sammensætte, før det kan skabe et billede. Det kan være vanskeligt at sætte brikkerne sammen, så de matcher. Men vi kan matche dem for dig.

Sådan lyder ordene fra 22-årige Andrei-Iulian Kurtuy, som sammen med jævnaldrende Letai Daniel Cristian og Stefan Polexe, står bag Novorésumé, der udbyder skræddersyede CV-skabeloner som hjælp til jobsøgningen.

Men Andrei-Iulian Kurtuy har ikke altid vidst, at han ville være iværksætter. Drømmen handlede i stedet oprindeligt om at blive hotelbestyrer, men et studieophold på Cphbusiness fik hurtigt den unge rumæner på andre tanker.

Cphbusiness’ fredagsbar som grundsten

Alle tre stiftere af Novorésumé kommer fra Rumænien og tog i 2012 turen til København for at studere og udforske en ny og anderledes kultur.

- Valget stod mellem Danmark og Storbritannien, men på grund af den høje studieafgift i Storbritannien valgte jeg Danmark. Og jeg fortryder ikke min beslutning. Det er en af de bedste, jeg har truffet, fortæller Andrei-Iulian Kurtuy.

På trods af den fælles baggrund havde Andrei-Iulian, Cristian og Stefan dog aldrig mødt hinanden, før de en dag efter studiet stod sammen i en fredagsbar på Cphbusiness en forårsdag i 2013. Her klikkede de tre landsmænd hurtigt, og efter et års venskab besluttede de sig for at teste deres iværksætterevner.

- Selvom vi oprindeligt ikke havde en idé, meldte vi os til Cphbusiness’ event, Microsoft Innovation Cup, fordi vi vidste, at vi havde forskellige evner, afslører Andrei-Iulian Kurtuy.

Det kreative CV

Idéen skulle dog vise sig at blive født over et par øl hjemme hos Cristian, som tidligere var blevet kaldt til jobsamtale på grund af sit kreative og anderledes CV.

- Cristian havde ikke så meget erfaring på sit CV, men under sine kvalifikationer havde han brugt ord som ’lærling’ og ’jedi’ i forbindelse med Star Wars. Chefen, der havde læst Cristians CV, var åbenbart blevet så nysgerrig over disse betegnelser, så hun spurgte sin mand om dem, og han var vild med det. Ud af 70 ansøgere var Cristian en af dem, der blev kaldt til samtale, og han endte da også med at få jobbet, siger Andrei-Iulian og fortsætter:

- Så jeg spurgte Cristian, om vi ikke kunne lave en hjemmeside med CV-skabeloner, fordi der ikke var nogen, der havde lavet noget lignende. Der var allerede muligheder for at sende informationer til en designer, som kunne hjælpe én, men det var ikke co-creation, og co-creation var netop det, vi ville basere vores idé på. Vi giver dig en skabelon, men det er dig selv, der skal udfylde informationer, vælge farver osv.

Ifølge de unge iværksættere bag Novorésumé kan det være svært for folk at undlade informationer om dem selv på deres CV, men ikke alle informationer er lige vigtige, og man skal kunne få et hurtigt overblik over det. Og det er netop, hvad Novorésumés idé går ud på, fortæller Andrei-Iulian:

- Hvis du ikke har mere end fem års erfaring, behøver dit CV ikke at være længere end en enkelt side. Nogle folk tror, at alt, de har lavet, er meget vigtigt, men der er ingen grund til at skrive altid på dit CV, for så har du ikke meget at uddybe til samtalen. Vores CV’er er nemme og hurtige at læse. Det er vigtigt for os. Man skal gerne få et overblik over CV’et på blot syv sekunder.

En hjælpende hånd fra Cphbusiness’ inkubator

I marts 2015 blev idéen sat til livs og grundlagt i Rumænien under navnet Square Development, men i sommer blev de tre iværksættere optaget i Cphbusiness’ inkubator og købte samtidig domænet Novorésumé.

Og netop tilslutningen til inkubatoren blev en vigtig faktor for Novorésumés udvikling, fortæller Andrei-Iulian Kurtuy:

- Det var virkelig en god beslutning at blive medlem af inkubatoren. For det første har man mere plads, og for det andet arbejder man i et professionelt miljø i stedet for i ens eget hjem. Det føltes som et rigtigt job.

Ifølge Andrei-Iulian Kurtuy var især samarbejdet og fællesskabet med de andre iværksættere med til at gøre inkubatoren til et optimalt arbejdsmiljø.

- De andre iværksættere hjalp os meget, fordi man bliver mere motiveret, når man arbejder sammen. Fx mødtes vi til frokost med de andre grupper hver tirsdag, hvor vi snakkede om, hvad vi havde lavet siden sidst, og hvad vores næste skridt var. Ugen efter kunne man så høre, om de andre have gjort, hvad de sagde, de ville gøre. Det skabte en god konkurrenceånd, hvor man også lærte af andres fejl, fortæller Andrei-Iulian Kurtuy og fortsætter:

- Vi fik også en masse input fra de andre grupper. De gav reel feedback. Det kan være et problem, hvis man spørger folk, man allerede kender, om ens idé, for de vil oftest fortælle en, hvad de tror, man gerne vil høre. Sådan er det ikke i inkubatoren. Her er folk iværksættere, og de ved, hvor vigtigt det er at være kritiske og fortælle sandheden om ens idé. Det er også en stor fordel, at der er et multikulturelt miljø på Cphbusiness, da det får en til at tænke ud af boksen på andre måder, end man er vant til.

Et dynamisk samarbejde

Alle tre iværksættere fra Novorésumé har en fortid på Cphbusiness. Stefan studerer dog stadig på Cphbusiness, hvor han, efter sin AP degree i Computer Science, er fortsat på en Top-up Bachelor’s degree i Software Development. Andrei har en AP degree i Service, Hospitality and Tourism Management og en Top-Up Bachelor’s degree i Innovation and Entrepreneurship, begge fra Cphbusiness, mens Cristian har en AP degree i Multimedia Design and Communication fra Cphbusiness og nu studerer på Aalborg Universitet.

Trods deres fælles uddannelsesinstitution har Andrei-Iulian, Cristian og Stefan læst vidt forskellige uddannelser, og det gør samarbejdet imellem iværksætterne mere dynamisk, mener Andrei-Iulian:

- Vi supplerer hinanden godt på grund af vores forskellige uddannelser. Steven er administratoren og laver meget mere end bare at programmere. Cristian er designeren, og han bliver nødt til at tale med Steven om de idéer, han har, kan blive implementeret. De bliver nødt til at samarbejde meget. Jeg står tit for brugertesten fra kundens synspunkt, siger Andrei-Iulian og fortsætter:

- Det er vigtigt for os at have det sjovt med det, vi laver, og at der er en balance mellem business og venskab. Vi går tit på en bar eller tager ud at rejse for at styrke vores venskab. Det er også meget vigtigt for os, at vi frit kan diskutere, hvis der er noget, vi ikke er enige om, så vi kan træffe en fælles beslutning.

Indtil videre er det kun de tre unge iværksættere, der udgør hele Novorésumé, men i fremtiden kan virksomheden ifølge Andrei-Iulian godt bruge et par hjælpende hænder:

- Som det ser ud nu, er vi kun tre i virksomheden. Men til sommer regner vi med at få brug for praktikanter – især inden for markedsføringsområdet.

Nye tiltag på vej

I øjeblikket er alle skabeloner på Novorésumés hjemmeside gratis, da de tre unge iværksættere gerne vil tilbyde en gratis basisservice til studerende og ledige, men folk kan snart forvente nye muligheder.

- I fremtiden har vi planer om at gøre det muligt at blive premium-medlem, hvor man kan få adgang til endnu flere skabeloner. Her vil man kunne vælge skabeloner inden for forskellige industrier og mange andre features, afslører Andrei-Iulian Kurtuy og fortsætter:

- Selvom vi ikke tjener penge på Novorésumé endnu, vil vi gerne leve af det. Vi tror på, vi kan gøre det bedre end nogen andre, og vi vil også gerne lancere globalt.

Til sidst fortæller Andrei-Iulian, at han har flere idéer i hovedet, men at det lige nu kun er Novorésumé, han fokuserer på:

- Jeg vil gerne gå all in på Novorésumé minimum det næste års tid. Jeg har noter med flere forskellige idéer til andre projekter, men lige nu er det bedst ikke at fokusere på for mange ting på en gang.

Læs mere om Novorésumé her:

Novoresume.com

Facebook.com/novoresume