Stærkt fokus på fremtidens e-handel

Cphbusiness Lyngby dannede mandag den 4. og tirsdag den 5. april ramme om en ambitiøs e-handelskonference.

08. april 2016

Med oplægsholdere fra Foreningen for Dansk Internet Handel, Syddansk Universitet og Væksthus Hovedstadsregionen, serieiværksættere og ledende repræsentanter fra virksomheder som bl.a. Trustpilot og E-Commerce Park of Sweden, var der lagt i ovnen til en to-dages konference, der gik i dybden med aspekterne bag e-handel. Det er nemlig et emne, de studerende gerne ville vide mere om.

- Det var de studerende selv, der efterspurgte information om e-commerce. De ved, det er vigtigt, men ved ikke rigtigt, hvad der ligger bag, siger Maria Sommer, adjunkt på Cphbusiness.

At e-handel er vigtigt, er et udsagn, Henrik Theil fra Foreningen for Dansk Internet Handel, FDIH, selvsagt er enig i. Som kommunikationschef for foreningen åbnede han konferencen med at dele ud af den viden, foreningen hver måned samler gennem deres e-handelsanalyse.

Det stod klart, at detailbranchen i Danmark er presset af e-handlen. Som forbrugere køber vi nemlig gladeligt fra udlandet, men de danske e-handlere formår ikke i tilsvarende grad at eksportere varer til udlandet.

Vigtigt at uddanne til fremtiden

Det er ikke kun for Danmarks skyld, at viden og kompetencer inden for e-handel bør styrkes, fortæller adjunkt Maria Sommer, der selv har en baggrund inden for det felt. De studerende dimitterer nemlig til et erhvervsliv, hvor e-handel spiller en større og større rolle. Det er det vigtigt at forberede sig på.

De gængse forretningsmodeller bliver truede i en mere globaliseret verden, hvor spillerne ofte er store koncerner. I den virkelighed er det vigtigt at kunne tænke kreativt og have den viden, der skal til, forklarer Maria Sommer.

- Det er mit ønske at få de studerende til at vågne op. Fremtiden er ikke velforvaret, fordi de har taget en uddannelse. Mange jobs vil forsvinde, men der har aldrig været en bedre tid i verdenshistorien til at udfordre de store spillere med sit eget unikke, innovative forretningskoncept, siger hun.

I takt med den digitale nutid

Nogle af dem, der klarer sig godt i den digitale nutid, er Casper Birch Buchberg og Jonathan Kaa Abel. De er begge professionsbachelorstuderende på Cphbusiness og er med deres veletablerede virksomhed A-Round.dk en del af det digitale landskab.

Som digitalt bureau leverer de løsninger til små og store virksomheder, og som sidste oplæg inden tæppefald viste de, hvordan man kan komme igang med selv at arbejde med e-handel.

Program

Programmet foregik på engelsk og bød på disse oplæg i løbet af de to dage, konferencen løb af stablen på Cphbusiness Lyngby.

Program for E-commercekonference