Underviser fra Cphbusiness nomineret til Årets Heltinde

Når ugebladet Søndag kårer Årets Heltinde den 25. april, er det med underviser Inge Færch som en af vinderkandidaterne.

12. april 2016

Udover at undervise på Cphbusiness har Inge Færch nemlig en iværksætter i maven. Samtidig brænder hun for at gøre en forskel – både for mennesker og for miljøet. I august 2015 startede hun derfor initiativet Donation25, som i dag er blevet en stor succes.

Donation25 består af kvinder rundt omkring i hele Danmark, der strikker og hækler for en god sag. De over 100 frivillige kreerer bomuldskarklude, der ikke indeholder mikroplast, og herefter sælger de disse via Facebook-gruppen Donation25. Og forretningen går også til et godt formål. Hver gang en af nørklerne sælger en karklud, doneres der nemlig 30 kr. til en velgørende organisation, som nørkleren selv vælger.

Op til i dag er der solgt 6.350 karklude, som har bidraget til, at der er blevet indsamlet over 180.000 kr. til formål som Kræftens Bekæmpelse, Julemærkefonden, Red Barnet, Dyrenes Beskyttelse, Hjerteforeningen m.fl. 

Inges kreative håndarbejde-idé er bestemt heller ikke gået ubemærket hen. Hele 14 personer har indstillet Inge til Søndags heltindepris, som hylder kvinder, der yder en frivillig, ulønnet indsats i samfundet. Herefter er hun af en dommerkomité bestående af Lisbeth Zorning, Mimi Jacobsen, Hanne Reintoft og chefredaktøren for Søndag, Stinne Bjerre, blevet udvalgt til en af seks finalister.

Nu er det så op til læserne at afgøre, hvem der skal vinde titlen som Årets Heltinde. Afstemningen løber fra 11.-22. april, og vinderen afsløres den 25. april. Du kan stemme på Inge Færch her.

Hvis du gerne vil være nørkler, købe en karklud og støtte et godt formål eller bare læse mere om Donation25, kan du klikke ind på Facebook-gruppen her.