Stort behov for uddannelse i Helsingør

Centerchef René Mørkeberg fra Cphbusiness Partner fik indtryk af et klart behov for efter- og videreuddannelse i Helsingør, da repræsentanter fra Cphbusiness mødtes med det lokale erhvervsliv.

06. maj 2016

Onsdag den 20. april havde Detailhandelsforeningen i Helsingør, Erhvervs- og Industriforeningen i Helsingør, Helsingør Kommune og Udvikling Nord inviteret det lokale erhvervsliv til informations- og dialogmøde med Cphbusiness om efter- og videreuddannelse.

- Det var et konstruktivt møde med brugbare diskussioner, hvor deltagerne gav meget tilbage, og derfor fik vi et godt indtryk af, hvad der er brug for i Helsingør, siger centerchef René Mørkeberg fra Cphbusiness Partner, der er den afdeling i Cphbusiness, som står for virksomhedskontakt.

Baggrunden for mødet var, at Cphbusiness vil begynde at udbyde uddannelser i Helsingør.

- De sidste 20 til 30 år har vi ikke haft uddannelser lokalt, så vi har ikke nogen kultur eller tradition for uddannelse i Helsingør, fortæller formand for Udvikling Nord, Mikkel Søby.

På mødet præsenterede René Mørkeberg Cphbusiness' tanker om uddannelsesmuligheder i Helsingør, og han fik indsigt i det lokale behov blandt virksomhederne.

- Vi har fået en relevant baggrundsviden om, hvilke udfordringer Helsingør har. En af dem er, at man ikke har været vant til at tænke uddannelse, siger han.

Fleksible tilbud med udgangspunkt i det lokale erhvervsliv

Cphbusiness' plan er at tilbyde fleksible og virksomhedsrettede uddannelsestilbud til erhvervslivet i Helsingør.

- Oplevelsesøkonomi er kæmpestort her, så det er et af mange områder, hvor vi har behov for mere uddannelse, og det er en faktor, hvis man skal helt til København, siger formand for Udvikling Nord, Mikkel Søby.

Han fortæller, at der er brug for mere uddannelse lokalt, fordi der mangler kvalificeret arbejdskraft i kommunen, og fordi det er svært at få folk til at rejse til København for at videreuddanne sig.

Uddannelse kan give Helsingør et løft

Claus Ljungdahl, der repræsenterede Detailhandelsforeningen i Helsingør på mødet, mener, at det er godt for Helsingør, at man i kommunen bliver udfordret på at tænke uddannelse.

- Jeg tror, at strategiske uddannelsesforløb kan være med til at løfte især de små virksomheder i detailhandelen centralt i Helsingør, siger Claus Ljungdahl.

- Lige nu kæmper foreningerne mod hinanden internt, og det kan godt være, at der skal være mere fokus på, hvilken opgave vi har samlet, og hvilke muligheder vi har for samlet at løfte oplevelsen, når man handler i Helsingør. Vi skal løfte i folk, for vi udnytter ikke godt nok, at vi er et oplagt alternativ til København.

Råd: "Begynd med færre virksomheder"

På mødet diskuterede repræsentanter fra erhvervslivet og repræsentanter fra kommunen, hvilke udfordringer Helsingør har, og hvor der kan være behov for efter- og videreuddannelse.

- Det, Cphbusiness kommer med, kan hjælpe os, og jeg tror, at vejen ind for Cphbusiness er at indlede med at arbejde sammen med færre virksomheder og tage den derfra, fortæller Claus Ljungdahl fra Detailhandelsforeningen i Helsingør og fortsætter:

- Jeg håber, at dem, der var med i dag, fra nu af i højere grad tænker uddannelse ind, når de planlægger.

- Næste skridt er at snakke mere med de lokale erhvervsforeninger, for efter mødet er det mit indtryk, at et samarbejde med dem er den rigtige vej at gå i Helsingør, siger René Mørkeberg.