Dansk Supermarked Group har Danmarks bedste praktikophold

For første gang nogensinde er Danmarks bedste praktikophold kåret. Dansk Supermarked Group og praktikant Mads Fuglsang Hedegaard fra Erhvervsakademi Aarhus løb med sejren.

09. juni 2016

Landets ni erhvervsakademier står bag prisen, der skal sætte fokus på, hvordan praktikophold skaber værdi for de studerende og virksomhederne.

Efter at have dystet mod otte andre praktiksteder til et stort event i Odense, stod Mads Fuglsang Hedegaard (nummer to fra venstre) og Dansk Supermarked som vindere af prisen. 

Ca. 130 tilskuere sad på kanten af sæderne i Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense, da det tirsdag eftermiddag blev afgjort, hvilken af landets mange virksomheder der har givet sin praktikant det bedste praktikophold.

Forinden finaledagen havde 578 praktikanter fra landets ni erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til konkurrencen. Det blev sorteret ned til ni finalister, én fra hvert erhvervsakademi, der tirsdag eftermiddag skulle begrunde, hvorfor deres praktikophold skulle vinde titlen som Årets Erhvervsakademipraktik.

Til at tage beslutning var en jury bestående af nogle af landets skarpeste erhvervspersoner, som efter grundige overvejelser udnævnte Dansk Supermarked Group som vinder.

Andenpladsen gik til Semco Maritime, som havde haft Mike Seider fra Erhvervsakademi Sydvest i praktik, mens tredjepladsen gik til Toms Gruppen, som havde haft Tine Willumsen fra Erhvervsakademi Sjælland i praktik.

- Det var utrolig svært at vælge, for det er ni velkvalificerede kandidater. Men denne virksomhed har givet et kæmpe ansvar fra sig og har på den måde udviklet den studerende. Yderligere var der en professionel rekruttering af den studerende, så det er ikke en foræring. Det vidner om, at man tager det alvorligt at få kandidater ind og udvikle dem. Og så lagde juryen vægt på, at virksomheden har lagt en karriereplan sammen med den studerende og dermed har taget ansvar for, hvordan den studerende kommer videre efter praktikforløbet, forklarer Søren Jan Nielsen, direktør i Danske Bank Erhverv.

Ud over ham bestod juryen af Michael Rugaard, sekretariatschef, Danske Erhvervsakademier, Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef, Dansk Erhverv og Jacob Bille Carlsen, Process Manager, Harboe Bryggeri A/S. På baggrund af kriterierne ”Personlig og faglig udvikling”, ”Den sociale oplevelse” og ”Gør viden til værdi” kårede de Dansk Supermarked Group som vinderen blandt de ni finalister.

Udnævnelsen af Dansk Supermarked Group som Årets Erhvervsakademipraktik var især til stor glæde for Mads Fuglsang Hedegaard, som nu endelig kunne ånde lettet op og slippe sommerfuglene i maven fri:

- Jeg har det rigtig godt. Det er det, jeg drømte om, da jeg indstillede Dansk Supermarked. Så kan jeg give lidt tilbage. Det er helt perfekt. I min praktik kom jeg bredt omkring. Det var ikke kun en læring i det rent professionelle, jeg har også udviklet mig personligt. Og det synes jeg også er det vigtige i praktikken.

Jakob Nørgaard Petersen, der er indkøbschef i Dansk Supermarked Group er stolt over at have vundet:

- At stå her og blive kåret som den bedste praktikplads ud af titusinde – det er helt fantastisk. Det er rigtig vigtigt for os at have praktikanter fra erhvervsakademierne, så vi kan prøve deres teorier af ude i virkeligheden.

Sæt fokus på det gode praktikophold

Årets Erhvervsakademipraktik er stiftet for at sætte fokus på, hvordan praktikopholdet bliver vellykket og udbytterigt for både praktikant og virksomhed. Praktikophold er nemlig i mange tilfælde adgangsbilletten til de studerendes første job.

Danske Erhvervsakademier vurderer, at ca. hvert fjerde praktikophold på erhvervsakademierne fører til job. Syv ud af de ni finalister har fået job i deres praktikvirksomhed.

Fakta

De ni finalister

 • Toms Gruppen – indstillet af Tine Hjortvald Willumsen Niebur, der studerer fødevareteknolog på Erhvervsakademi Sjælland.
 • Barry Callebaut A/S – indstillet af Sidsel Hansen, der studerer markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi MidtVest.
 • Semco Maritime – indstillet af Mike Niclas Seider, der studerer professionsbachelor i International Sales & Marketing på Erhvervsakademi SydVest.
 • Colourbox – indstillet af Kasper Brandt Pedersen, der studerer professionsbachelor i softwareudvikling på Erhvervsakademiet Lillebælt.
 • Dansk Supermarked Group – indstillet af Mads Fuglsang Hedegaard, der er dimitteret fra Erhvervsakademi Aarhus med en med en professionsbachelor i international handel og markedsføring.
 • Zebicon – indstillet af Birgitte Lærke Andersen, der studerer professionsbachelor i international handel og markedsføring på IBA, Erhvervsakademi Kolding.
 • Jyske Finans – indstillet af Stine Skjødt, der studerer finansøkonom på Erhvervsakademi Dania.
 • Praqma – indstillet af Timea Karolina Kiss, der studerer professionsbachelor Software Development på Copenhagen Business Academy, Cphbusiness.
 • JENSEN Denmark – indstillet af Mads Jørgen Nilsson, der studerer produktionsteknolog på KEA – Københavns Erhvervsakademi.

Gode råd fra de ni praktikanter

Sådan lander du den perfekte praktik:

 • Gør dig klart, hvad du gerne vil arbejde med, men vær åben overfor, hvor det skal være. Det er ikke nødvendigvis branchen, der afgør, hvor godt praktikopholdet bliver. Men det er vigtigt, at du gør dig klart, hvad du gerne vil arbejde med, og hvor du har dine største kompetencer.
 • Søg uopfordret. Din drømmevirksomhed ved måske slet ikke, at de har brug for en praktikant som dig.
 • Mærk efter til samtalen, om der er god kemi, og stol på din mavefornemmelse. Hvis ikke der er god kemi, kan det være svært at få lov at udfolde sig i virksomheden.
 • Vær kritisk. Tag ikke nødvendigvis den første praktikplads, du bliver tilbudt, hvis ikke den lever op til dine ønsker.

Sådan får du succes med dit praktikophold:

 • Sørg for at forventningsafstemme med din virksomhed, hvad du gerne vil have ud af opholdet, og hvad de forventer.
 • Vær åben og imødekommende over for ideer, og sig ikke nej til opgaver, selvom de lyder kedelige. En usnobbet tilgang kan betale sig i sidste ende.
 • Stil dog stadig krav til virksomheden. Praktikken går begge veje, og hvis du ikke får andet end kedelige opgaver uden ansvar, skal du sige det til virksomheden.
 • Sig din mening. Husk at friske øjne på en opgave eller problemstilling er uvurderlig.
 • Lær din virksomhed at kende både fagligt og socialt. Det gør både dit arbejde nemmere, og du får et netværk, du kan trække på senere.
 • Sørg for at udfordre dig selv og prøve forskellige aspekter af dit fag. Når du først er færdiguddannet, er det sandsynligt, at du kun får lov til at arbejde med et lille område af det, du har lært. Så udnyt praktikopholdet til at prøve forskellige opgaver.

Om Årets Erhvervsakademipraktik

Prisen er stiftet i 2015 af Cphbusiness. I år uddeles prisen for første gang på nationalt niveau af landets ni erhvervsakademier for at sætte fokus på værdien af et godt praktikophold. Årets Erhvervsakademipraktik uddeles på baggrund af nomineringer fra de ni erhvervsakademier.

En jury bestående af Michael Rugaard, sekretariatschef, Danske Erhvervsakademier, Søren Jan Nielsen, direktør, Danske Bank Erhverv, Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef, Dansk Erhverv og Jacob Bille Carlsen, Process Manager, Harboe Bryggeri A/S kårer på baggrund af kriterierne 'Personlig og faglig udvikling', 'Den sociale oplevelse' og 'Gør viden til værdi' vinderen blandt de ni finalister.

Om erhvervsakademierne

Danmarks ni erhvervsakademier ligger spredt i hele landet og tilbyder korte og mellemlange videregående uddannelser rettet mod beskæftigelse i det private erhvervsliv. Hvert år uddanner erhvervsakademierne ca. 8.000 studerende inden for primært det IT-faglige, det merkantile og det tekniske område, men også inden for design, serviceproduktion, sundhed og ledelse.

De ni erhvervsakademier

 • Erhvervsakademi Sjælland, som ligger i Roskilde, Næstved, Køge, Slagelse og Nykøbing F. Læs mere på: www.easj.dk
 • Erhvervsakademi MidtVest, som ligger i Herning og Holstebro. Læs mere her: www.eamv.dk
 • Erhvervsakademi SydVest, som ligger i Esbjerg og Sønderborg. Læs mere her: www.easv.dk
 • Erhvervsakademiet Lillebælt, som ligger i Odense og Vejle. Læs mere her: www.eal.dk
 • Erhvervsakademi Aarhus, som ligger i Viby, Risskov og Aarhus C. Læs mere her: www.eaaa.dk
 • IBA Erhvervsakademi Kolding, som ligger i Kolding. Læs mere her: www.iba.dk
 • Erhvervsakademi Dania, som ligger i Grenaa, Hadsten, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg. Læs mere her: www.eadania.dk
 • Copenhagen Business Academy, Cphbusiness, som ligger i København K, København N, Lyngby og Hillerød. Læs mere her: www.cphbusiness.dk
 • KEA – Københavns Erhvervsakademi, som ligger i København N, København NV, København Ø, Hellerup og Ballerup. Læs mere her: www.kea.dk

Erhvervsakademipraktik