Stor succes på Folkemødet 2016

Folkemødet på Bornholm bød blandt andet på god kontakt til interessenter og en levende paneldebat for Cphbusiness.

24. juni 2016

Cphbusiness var stærkt repræsenteret på Folkemødet på Bornholm og brugte dagene på at tale med potentielle studerende, skabe kontakter til store og små virksomheder og tale med folk fra erhvervslivet og politikere.

Besøg hos fremtidige samarbejdspartnere

- Vi havde den politiske dagsorden på Folkemødet, at vi ville i kontakt med forskellige beslutningstagere, så vi kan skabe bedre rammevilkår for vores uddannelser og for erhvervsakademierne generelt, siger ressourcedirektør Jacob Jersild fra Cphbusiness.

Undervisere og områdechefer var blandt andet på besøg hos Bornholms Middelaldercenter, EDC, Nybolig, home, banker og interessenter fra service- og finansbranchen.

Her blev der etableret gode kontakter til mulige praktiksteder til studerende på Cphbusiness' fuldtidsuddannelser og eventuelt fremtidige arbejdspladser til de studerende.

- Jeg var forbi Bornholms Middelaldercenter, der i øjeblikket har to praktikanter fra Bornholm og tre praktikanter fra Cphbusiness Nørrebro, som de er meget glade for, fortæller John Callisen, der er områdechef for Service og Oplevelse på Cphbusiness Nørrebro.

- Jeg var også i kontakt med repræsentanter fra HORESTA, Dansk Erhverv og 3F, og mine medarbejdere var i kontakt med for eksempel JENSEN Denmark og Holbæk Kommune, der alle var interesserede i vores tilgang til uddannelse, så til næste år skal vi dyrke netværk endnu mere, siger han.

Paneldebat om vejen til vækst

Fredag den 17. juni arrangerede Cphbusiness en paneldebat om "Vejen til vækst via videregående uddannelser på Bornholm". Teltet var fyldt under hele debatten, og Kasper Kronenberg fra TV 2 styrede paneldebatten.

Blandt andre områdechef Bo Steen Larsen fra Cphbusiness udfordrede de bornholmske politikere på manglen på studieboliger på Bornholm til både bornholmske studerende og studerende fra København, der tager deres praktikforløb på solskinsøen.

- Både fagligt og politisk er der gode grunde til, at vi deltager i Folkemødet. Jeg talte for eksempel med repræsentanter fra erhvervslivet og politikere, og det er positivt, at vi på den måde markerer, at vi tager den regionale dækning alvorligt, fortæller Bo Steen Larsen, der er områdechef for Økonomi og Finans på Cphbusiness.

Deltagerne i paneldebatten fredag den 17. juni var: 

  • Lene Feldthus Andersen, direktør, Center for Regional- og Turismeforskning
  • Mariane Dissing, adm. direktør, Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA)
  • Lotte Helms (V), formand, Erhvervs- og Vækstudvalget, Bornholms Kommune 
  • Jonna Nielsen (A), medlem, Erhvervs- og Vækstudvalget, Bornholms Kommune
  • Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef, Dansk Erhverv
  • Bo Steen Larsen, områdechef, Cphbusiness

Formålet med turen var at skabe synlighed om Cphbusiness' uddannelser på Bornholm og de øvrige uddannelser, og det er planen at være en del af Folkemødet på Bornholm igen i 2017.

Se billeder fra turen herunder: