Flere søger ind på Cphbusiness

Cphbusiness havde ved ansøgningsfristen for kvote 1 en fremgang på næsten 12 procent flere ansøgninger end i 2015.

06. juli 2016

Da klokken slog 12.00 den 5. juli 2016, havde Cphbusiness i alt modtaget 8189 ansøgninger sammenlignet med 7336 i 2015.

2800 af dem var førsteprioritetsansøgninger mod 2591 sidste år.

Samlet var der ved kvote 1-ansøgningsfristen 11,6 procent flere ansøgninger til uddannelserne på Cphbusiness. Det svarer til 853 ansøgninger.

Blandt højdespringerne er uddannelserne logistikøkonom, finansbachelor og laborant.

Logistikøkonom

81 procent flere har logistikøkonomuddannelsen som førsteprioritet sammenlignet med i 2015.

- Det er en imponerende interesse for uddannelsen, og det er meget glædeligt, siger Susanne Rievers, der er områdechef for Salg og Markedsføring på Cphbusiness.

- Det er et område i stærk vækst. Der er jo logistik i alt fra Roskilde Festival over lagerstyring til uddeling af nødhjælp, og på uddannelsen får man kompetencer, man kan bruge mange steder. Det tror jeg er grunden til, at flere har søgt optagelse, fortæller hun.

Finansbachelor

- De er enormt efterspurgte i erhvervslivet og får lynhurtigt job, siger områdechef for Økonomi og Finans på Cphbusiness Bo Steen Larsen om det større antal ansøgninger til finansbacheloruddannelsen.

I år er der 68 procent flere, der vil læse finansbacheloruddannelsen som førsteprioritet, hvilket svarer til 135 flere ansøgninger.

- Finansbachelorerne har relevante kompetencer og den rette kombination af stor teoretisk viden og praktisk erfaring. Over halvdelen af de studerende fra finansbacheloruddannelsen bliver ansat i den virksomhed, hvor de har været i praktik, fortæller Bo Steen Larsen og fortsætter:

- Uddannelserne bliver hele tiden opdateret gennem det tætte samspil mellem uddannelsesinstitution og erhvervsliv, og derfor er vores dimittender så attraktive for virksomhederne.

Laborant

Der er 36 procent flere ansøgninger til laborantuddannelsen som førsteprioritet sammenlignet med sidste år, og det er der en god grund til, siger Annette Thromsholdt, som er områdechef for Laboratorie og Miljø på Cphbusiness.

- Laborantuddannelsen er en velkendt og velrenommeret uddannelse i erhvervet med rigtig gode jobmuligheder, fortæller hun.

Uddannelse på Bornholm godt fra start

Finansøkonomuddannelsen på Bornholm er kommet godt i gang. 16 har uddannelsen som førsteprioritet, og i alt har 23 søgt ind på uddannelsen.

Du kan læse TV 2/Bornholms artikel om emnet og se et kort videoklip her.

Svar den 30. juli

Alle ansøgere får svar på deres ansøgning den 30. juli klokken 00.01.

Kontakt

Martin Ove Christensen, kommunikationsmedarbejder, 36 15 46 75.