Cphbusiness støtter Startup Weekend Oresund

Studerende fra Cphbusiness og andre uddannelsesinstitutioner i Øresundsregionen og folk med interesse for entreprenørskab vil fra den 28. til den 30. oktober få gode idéer til at blive til virkelighed. Til gavn for hele Øresundsregionen.

26. oktober 2016

EasyBikeFinder vandt Startup Weekend Oresund sidste år. Foto: Julia Mihalyiova.

- Har man ikke prøvet det før, så gør man sig en masse forestillinger om, hvor svært det er. Men har man først prøvet det, så kan man ikke lade være med at gøre det igen.

Det siger Rune Meyer, adjunkt på Cphbusiness, om Startup Weekend Oresund, hvor studerende og andre med interesse for entreprenørskab bruger 54 timer på at skærpe deres idéer.

- Det er en fantastisk oplevelse at gøre en idé til virkelighed på kun 54 timer. Både fordi man lærer en masse, møder spændende mennesker og beviser over for sig selv, at man godt kan, fortæller Rune Meyer.

Han har i mange år været en del af Techstars, som er en nonprofit-organisation, der står bag startup-weekender over hele verden. De sidste tre år har de lånt færgen M/S Tycho Brahe, der danner rammen for Startup Weekend Oresund i Øresund fra fredag den 28. til søndag den 30. oktober.

- Det er en fremragende mulighed for studerende for at finde ud af, om entreprenørskab er noget for dem, for deltagerne til Startup Weekend Oresund kommer til at afprøve og få feedback på deres koncepter med det samme og til både at fejle og opleve succes, siger Rune Meyer.

Adjunkt Rune Meyer fra Cphbusiness er med til at arrangere Startup Weekend Oresund. Foto: Julia Mihalyiova.

Vigtigt for Øresundsregionen

Formålet med Startup Weekend Oresund er at opbygge et økosystem af entreprenører, der kan påvirke hele Øresundsregionen i en positiv retning, fortæller Rune Meyer.

- Målet er at få regionen til at vækste, og på globalt plan ser vi, at mere end en tredjedel af de startups, som genereres fra Startup Weekender, stadig er i live tre måneder efter, siger han.

- Øresundsregionen har et stort videnspotentiale på begge sider af sundet. Derfor er det vigtigt for Cphbusiness at være med, fortæller uddannelsesdirektør Gregers Christensen fra Cphbusiness.

Han mener, at Cphbusiness som uddannelsesinstitution spiller en vigtig rolle i forhold til at give regionens borgere de kompetencer, der er nødvendige.

- Derfor har vi lanceret efter- og videreuddannelsestilbud i regionen, for eksempel i Helsingør, for at være på forkant med den stigende efterspørgsel på viden, siger han.

Du kan læse mere om Startup Weekend Oresund og tilmelde dig her.