Studerende i koreansk universitetsavis

Tre studerende fra Cphbusiness er på udveksling på Kookmin University i Korea, hvor de er med i universitetets avis. Opholdet i Korea er en oplevelse for livet, og alle burde tage et studieophold i et andet land, fortæller en af de studerende.

15. december 2016

- At være i Korea på udveksling er det bedste, jeg har prøvet. Korea har så meget at tilbyde, og jeg har ikke kedet mig på noget tidspunkt.

Det siger studerende Christian Ulrich Hansen. Sammen med Anders Hedegaard Stoltenborg og Daniel Aastrand, der også er studerende, er han på udveksling på Kookmin University i Seoul i Korea.

- Turen ændrer ens syn på Danmark, på Korea og på hele verden, da jeg har mødt personer fra flere end 15 forskellige lande over hele verden, som jeg hænger ud med næsten hver dag. Det er en oplevelse for livet, fortæller Christian Ulrich Hansen.

På Kookmin University er de glade for de tre studerende fra Cphbusiness, der har været med i universitetets avis BizOnTimes.

- Vi kan selvfølgelig ikke læse avisen, men vi er glade for at se, at vores studerende tilsyneladende trives på Kookmin University, siger Raluca Petras, der er International Coordinator på Cphbusiness.

- Vi har modtaget et sødt brev fra Hanvit, der er vores kontaktperson på Kookmin University. Han nævner, at de er utroligt glade for at have vores tre studerende på udveksling og sender universitetets avis med billeder af Christian, Anders og Daniel i, fortæller hun.

En anderledes kultur og imponerende på CV'et

- Før jeg tog af sted, var jeg skeptisk over for at tage til Asien, fordi jeg ikke vidste, om jeg ville bryde mig om det eller ej. Jeg tog fejl, det er fantastisk. Så hvis man får muligheden for at tage af sted, skal man gøre det, siger Christian Ulrich Hansen.

Der var flere grunde til, at han valgte netop Korea.

- Jeg ville gerne opleve en anderledes kultur, og der var Korea helt klart det sted med den mest anderledes kultur i forhold til, hvad vi er vant til. Jeg tænkte også lidt på mit CV, fordi jeg gerne ville et sted hen, som ville se imponerede ud på et CV. Der synes jeg, at Korea kommer til at stikke ud, fortæller Christian Ulrich Hansen.

Han er glad for den støtte, som han har oplevet i Korea.

- Planlægningen har været bøvlet, fordi jeg havde svært med at koordinere mine fag med min vejleder i Korea, da jeg var i Danmark, men da jeg mødte min vejleder i Korea, fik vi styr på alt uden problemer. De er rigtigt søde og hjælpsomme. Jeg har besøgt min vejleder over 20 gange, og han har hjulpet mig uden tøven hver gang og løst mine problemer, siger Christian Ulrich Hansen.

Kan stærkt anbefales

Christian Ulrich Hansen har fået meget ud af opholdet i Seoul.

- Jeg har fået et stort internationalt netværk, mit engelsk er blevet utroligt meget bedre, og jeg har lært lidt basis-koreansk i min fritid. Jeg er blevet mere selvstændig og har fået bedre selvdisciplin, fortæller han.

Derfor vil han anbefale andre studerende at tage på udveksling.

- Jeg vil stærkt anbefale, at man tager et studieophold i udlandet. Man møder nye mennesker, man lærer om landets historie, og man får et andet syn på Danmark og resten af verden. Og så er det bare en helt utrolig oplevelse og noget, som jeg synes, at alle studerende burde gøre, siger Christian Ulrich Hansen.