Cphbusiness-dimittend samler 375.000 legatkroner

Cecilie Maria Haurits Nielsen, der har læst en professionsbachelor i innovation og entrepreneurship på Cphbusiness, har modtaget 375.000 kroner i økonomisk støtte gennem 15 legater til sin master på New York University.

13. januar 2017

- Mit studieophold ville ikke kunne lade sig gøre uden den generøse støtte, som jeg har modtaget. Overhovedet ikke.

Sådan lyder ordene fra Cecilie Maria Haurits Nielsen, der afleverede sin bacheloropgave på innovation og entrepreneurship på Cphbusiness i januar 2016.

Nu er hun i gang med sin drømmeuddannelse, master i Music Business på New York University. Den drøm kunne kun gå i opfyldelse med økonomisk støtte, og derfor begyndte hun arbejdet: At søge legater.

- Jeg har sendt 98 gode, gennemarbejde legatansøgninger i år. Jeg gik all in, da det var eneste måde, jeg kunne opfylde min drøm om at tage en master i Music Business ved New York University, siger hun.


Cecilie Maria Haurits Nielsen.

Indtil videre er det blevet til 375.000 kroner i legatstøtte for Cecilie Maria Haurits Nielsen, men i starten af legatsøgningen var situationen anderledes:

- Jeg sad tilbage i slutningen af februar med en legatliste på 20-25 legater og kunne godt se, at jeg ville få svært ved at rejse penge nok fra det ret lille udsnit af fonde, fortæller hun.

Derfor fik hun hjælp hos det danske firma Fundraising.How, der specialiserer sig i at lave skræddersyede legatlister til studerende.

- Det var en kæmpestor hjælp. De lavede en lang liste med flere legater, som jeg kunne søge, og de gav også god sparring med min ansøgning, siger Cecilie Maria Haurits Nielsen.

Cecilie Maria Haurits Nielsen holdt styr på sin legatjagt gennem hele processen.
Cecilie Maria Haurits Nielsen holdt styr på sin legatjagt gennem hele processen.

Et enkelt legat på 150.000 kroner

Cecilie Maria Haurits Nielsen har modtaget 15 legater, og selvom alle bidrag har gjort en stor forskel, gjorde især et legat på 150.000 kroner fra Danmark-Amerika Fondet og Fulbright Kommissionen indtryk på hende.

- Da jeg fik det store legat fra Danmark-Amerika Fondet, var jeg for første gang sådan rigtigt overbevist om, at jeg ville være i stand til at rejse penge nok. Det var i første omgang en enorm økonomisk lettelse, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg var faldet for et meget dyrt universitet i en meget, meget dyr storby. Legatet er et kæmpestort skulderklap og en anerkendelse af mine hidtidige jobs, studier og projekter - og ikke mindst mine ambitioner for fremtiden. Og i det lange løb betyder netop det måske endnu mere.


Cecilie Maria Haurits Nielsen og hendes klasse på besøg hos Warner Music Group.

Ansøgningsprocessen i studielegat-verdenen kan være omfattende, blandt andet fordi man kan komme ud for at skulle søge på engelsk, siger Cecilie Maria Haurits Nielsen, der roser sine tidligere undervisere på Cphbusiness, når hun forklarer, hvorfor hun modtog det store legat.

- Jeg er heldig. Jeg er kommet ind på et amerikansk topuniversitet, har klaret mine hidtidige studier godt og har relevant erfaring i den branche, som jeg ønsker at gøre karriere i. Dertil kommer den store hjælp, som jeg fik fra de professorer, som jeg har mødt på Cphbusiness. Jeg har fået flotte anbefalinger og en masse sparring med på vejen, fortæller hun.

Fem tips til at søge legater

Cecilie Maria Haurits Nielsen har samlet nogle gode råd til dig, hvis du overvejer at søge legater:

  • Vær klar over, at det godt kan betale sig at lægge et stort arbejde i legatsøgningen.
  • Gå i gang i god tid! Når du ved, at du vil af sted, er der ingen tid at spilde. Begynd med at søge, selv før du ved, om du er optaget på drømmestudiet. Flere fonde giver gerne et såkaldt betinget tilsagn, som du får udbetalt, hvis du kommer ind.
  • Få hjælp til at komme godt i gang, hvis du er helt grøn.
  • Vær ikke bange for at sige, hvorfor du er en fantastisk kandidat. Hold dig ikke tilbage.
  • Fremhæv præcis det ved dig, som passer til de legater, du søger. Fondene får rigtigt mange ansøgninger, så de skal ikke skal bruge tid på at regne ud, hvorfor de skal støtte dig. Fortæl dem det i stedet klart og tydeligt.

Nu hvor Cecilie Maria Haurits Nielsen er kommet igennem den lange ansøgningsproces, er det det hele værd. Ikke kun økonomisk, men også på det personlige plan, siger hun:

- Jeg har virkelig lært noget om mig selv i processen. At turde sige højt, hvad jeg er god til, og hvad jeg drømmer om.