Dimittend-interview: Franciska - Finansbachelor

Læs interviewet med Franciska Nimskov, som er dimittend fra finansbacheloruddannelsen. ”Grib de muligheder du får – du ved aldrig, om det kan være drømmejobbet”, udtaler Franciska.

17. februar 2017

Mød Franciska Nimskov, uddannet finansbachelor.

FranciskaHvornår dimitterede du?
Jeg afsluttede mit studie tilbage i januar 2015.

Fra hvilken uddannelse?
Jeg har læst en Professionsbachelor i Finans på Cphbusiness.

Hvor gammel var du, da du dimitterede?
Jeg var 24 år, da jeg dimitterede som finansbachelor.

Hvad var dit personlige mål, da du dimitterede?
Jeg havde et mål om at fortsætte mit arbejde som rådgiver i den finansielle sektor og udvikle mine faglige kompetencer inden for banksektoren.

Hvad var dit karrieremål, da du dimitterede?
Mit karrieremål efter færdiggjort studie var at skabe mere erfaring i branchen og blive fagligt stærk på alle områder, for at kunne yde den bedste rådgivning og komme ”hele vejen rundt om kunden”.

Hvornår fik du dit første job, efter du dimitterede?
I forbindelse med min praktikperiode på 5. semester blev jeg ansat som praktikant inden for privatrådgivning i Danske Bank.

Efter praktikperioden på ca. 6 måneder blev jeg tilbudt et job som studiemedhjælper i et år. Dette år var mit 6. og 7. semester på studiet, og det var tilrettelagt således, at der ikke var undervisning torsdag og fredag, og derfor var der tid til at arbejde.

Dette var en rigtig god mulighed for at holde sig opdateret i virksomheden og samtidig gav det gode muligheder for intern information til brug ved min bacheloropgave.

Efter jeg dimitterede fra Cphbusiness, blev jeg fastansat som privatrådgiver Trainee.

Hvad lavede du som Trainee?
I titlen Trainee lå, at jeg i løbet af nogle måneder var på forskellige kurser inden for banksektoren. Dette år gik på at blive "lært op” og agere som privatrådgiver. Efter dette år var jeg inden for banken ”udlært” privatrådgiver.

Hvad syntes du om jobbet?
Jeg kunne godt lide jobbet og fandt hurtigt ud af, at jeg følte mig godt tilrette blandt både kollegaer og kunder. Jobbet har på flere punkter været udfordrende, hvilket også har været med til at udvikle mig og mine kompetencer.

Hvordan var din første måned på jobbet?
Den første måned var god. For mit vedkommende var det positivt at fortsætte i en filial, hvor jeg allerede kendte kollegaerne. Der var nye arbejdsopgaver og nye udfordringer.

Hvor længe arbejdede du der?
Efter et år som Trainee har jeg nu arbejdet lidt over et år som privatrådgiver. Jeg har været i et par forskellige filialer, siden jeg startede min praktikperiode.

Jeg arbejder stadig i Danske Bank, og jeg er rigtig glad for min arbejdsplads. Jeg ser frem til nye udfordringer som personlig rådgiver fra den 20. marts 2017, hvor der venter nye arbejdsopgaver og nye kollegaer, da vi er to filialer, der bliver slået sammen.

Var jobbet, hvad du forventede?
Ja, det var det – og mere til. Det er svært at sætte sig forventninger til det job, man kommer ud i samt de udfordringer, man oplever. Jeg har kun været positivt overrasket, og løbende udfordringer har kun skabt større erfaring.

Hvad er din plan for fremtiden?
Mine fremtidsplaner er ikke slået fast endnu, men jeg er sikker på, at jeg vil blive ved med at søge nye udfordringer inden for den finansielle sektor.

Bruger du alumne-netværket?
Desværre ikke. Det er et netværk, der er startet op, efter jeg er dimitteret fra Cphbusiness, og jeg er ikke blevet introduceret ordentligt til det, hvilket er grunden til, at jeg ikke benytter mig af det.

Jeg har derimod deltaget i flere åbent hus-arrangementer på Cphbusiness samt uddannelsesmesser i Bella Centeret. Yderligere har jeg via Danske Bank været på besøg på Cphbusiness City.

Har du nogle gode råd, du gerne vil dele med Cphbusiness’ nye dimittender?
Det handler om at finde sit eget interesseområde inden for den finansielle sektor. Man skal ikke være nervøs over, at man måske ikke kender det gennem de første år på studiet. Jeg blev selv først opmærksom på, at mine veje skulle fortsætte inden for banksektoren, lige inden praktikpladsen skulle søges.

Først når man er startet i jobbet, kan man mærke, om man er landet på den rette hylde. Jeg kender flere tidligere studiekammerater, der har ændret retning inden for den finansielle sektor undervejs. Det gælder om at finde et job, man er glad for, og hvor man kan blive udfordret.

Har du nogle gode råd til vores dimittender, der måske ikke har fået deres drømmejob endnu, eller som bare har svært ved at finde et relevant job?
Find ud af, hvilke egenskaber du har, og i hvilke job du kan bruge disse. Det behøver ikke altid være faglige kompetencer, men kan også være sociale kompetencer.

Grib de muligheder du får – du ved aldrig, om det kan være drømmejobbet. Udnyt udfordringer, og fyld på din viden og erfaringer.

Det kan også skabe gode jobmuligheder at udnytte sit netværk. Sørg for at skabe dig et bredt netværk blandt både med-dimittender, venner og tidligere undervisere.

Dette interview var lavet af Rebecca Siert, som studerer professionsbachelor i international handel og markedsføring på Cphbusiness, og i 2016 dimitterede hun som serviceøkonom.