Dimittend-interview: Heino - Handelsøkonom

Læs interviewet med Heino Johansen, som er uddannet handelsøkonom. ”Sørg for at netværke rigtig meget. Det skaber job og muligheder fremadrettet”, udtaler Heino.

17. februar 2017

Mød Heino Johansen, uddannet handelsøkonom, og hør om hans rejse fra studiet på Cphbusiness, til hvor han er nu.

HeinoHvilken uddannelse dimitterede du fra?
Jeg blev færdig som handelsøkonom sommeren 2015.

Hvor gammel var du, da du dimitterede?
Jeg var 26 år, da jeg dimitterede.

Hvad var dit mål, da du dimitterede?
Jeg havde et mål om at komme ind i en start-up virksomhed, hvor jeg både kunne udnytte min store viden fra detailbranchen og knytte den sammen med min viden fra studiet, og på den måde lære at begå mig og ikke mindst forstå mig på både det strategiske, taktiske og operationelle niveau i en virksomhed.

Jeg har alle dage godt kunnet tænke mig at starte op for mig selv, og målet er stadigvæk, at dette skal ske en dag. Men inden at det sker, er mit mål at suge så meget viden og erfaring til mig, så jeg står stærkere, den dag jeg starter for mig selv.

Hvornår fik du dit første job efter du dimitterede?
I forbindelse med den sidste del af studiet skulle jeg ud og finde en praktikplads, og her lykkedes det mig netop at komme ind i start-up virksomheden eTilbudsavis. Her kunne jeg bruge min erfaring fra detailbranchen og sammenkoble den med det, vi havde lært på studiet.

Efter praktikperioden blev jeg fastansat og endte med at være der i to år, inden jeg valgte at tage videre. Først arbejdede jeg som Sales Supporter, herefter som Relationship Manager og til sidst som Digital Account Manager.

Hvad gik jobbet ud på?
Til at starte med blev jeg ansat til at skulle starte vores Sales Support op. Det betød, at jeg sad og satte vores kunder (diverse marketingchefer) ind i, hvordan de uploadede kataloger i vores systemer, samt hvordan de kunne følge med i alt den BIG DATA, som vi leverede til dem.

Jeg kunne rigtig godt lide jobbet, da jeg var med til at starte det hele op og derfor skulle træffe mange store beslutninger. Derudover fik jeg hurtigt et stort netværk inden for marketingsafdelingerne i alle de store detailkæder i Danmark.

Hvordan var din første måned på jobbet?
Den første måned var ret hektisk, da jeg både skulle sætte mig ind i hele virksomheden samt være med til at opbygge hele Sales Support-afdelingen fra bunden.

Var jobbet hvad du forventede?
Ja det var det. eTilbudsavis var en forholdsvis nystartet virksomhed dengang, og det var derfor spændende at være med til at se virksomheden vokse og blive en stor etableret virksomhed.

Hvad laver du i dag?
Efter eTilbudsavis blev jeg headhuntet til en ny virksomhed, hvor jeg sad med alt det digitale ansvar. Virksomheden var dog ikke lige mig, og jeg valgte derfor at opsige min stilling her den 31. januar 2017. Så lige nu leder jeg efter det næste eventyr, som jeg skal begive mig ud i.

Jeg er ved at finde ud af, hvad der egentlig motiverer mig, så jeg kan komme til at bruge min tid på det, jeg rigtig godt kan lide igen. Det kan nogle gange være en svær proces, og jeg havde da også en klump i maven, da jeg opsagde min stilling uden at have noget nyt på hånden. Jeg søger at finde en stilling, hvor jeg kan blive udfordret på de kompetencer, som jeg gerne vil styrke. På den måde kan jeg hele tiden bygge flere og flere kompetencer på, og på den måde stå stærkere hele tiden.

Men jeg har allerede gang i en masse nye og spændende ting, så mon ikke at jeg finder det helt rette meget snart.

Hvad er din plan for fremtiden?
Min plan er stadigvæk at blive selvstændig. Der har været flere muligheder, hvor jeg er blevet spurgt, om jeg kunne tænke mig at starte op med nogen. Men jeg tror stadigvæk, at jeg har noget at lære endnu, så indtil videre tænker jeg, at jeg skal ud i en mindre virksomhed eller start-up og lære endnu mere.

Bruger du Cphbusiness Alumni-netværket?
Ja, det gør jeg. Jeg er så heldig, at jeg sidder med i alumne-netværkets Advisory Board, hvor jeg er glad for at kunne hjælpe med at udvikle netværket og finde ud af, hvad vi kan gøre for dimittenderne.

Har du nogle gode råd til vores jobsøgende dimittender, der måske ikke har fået deres drømmejob endnu, eller som bare har svært ved at finde et relevant job?
Man skal finde ud af, hvilke unikke kompetencer man har og så udnytte dem. Det kan fx være, at man er god til at skabe relationer til andre mennesker. I så fald kan man udnytte det til at skabe sig et netværk, der kan gøre, at man finder det helt rigtige job. Man skal udnytte det, som man er god til.

Har du nogle råd til de studerende, som snart dimitterer?
Sørg for at netværke rigtig meget. Det skaber job og muligheder fremadrettet. Få lavet en LinkedIn-profil, og begynd at skabe et netværk.

Hjemmearbejdsplads

Heinos hjemmearbejdsplads