Tues virksomhed gør ham klar til fremtiden

Tue Kirkeby Andersen er en af de mange studerende på Cphbusiness, der har skabt sin egen virksomhed, og som bruger den til at forberede sig på arbejdsmarkedet, mens han studerer.

21. februar 2017

Tue Kirkeby Andersen driver egen virksomhed ved siden af studiet.

- Når vi arbejder med cases for virksomheder på Cphbusiness, finder vi hele tiden ud af, at vi har en masse viden, som vi går og underkender. Den viden kan vi bruge til at skabe værdi for virksomheder. Det er idéen med vores konsulentvirksomhed, siger Tue Kirkeby Andersen, der studerer marketing management på fjerde semester på Cphbusiness.

Sammen med vennen og medstuderende Christopher Howkins Lange har han skabt Copenhagen Business Consultancy (CBC), som de driver samtidig med studiet på Cphbusiness. CBC er en konsulentvirksomhed, der rådgiver inden for markedsføringsaktiviteter. Ud over de to består virksomheden af otte andre studerende.

- Inkubatoren er som en uddannelse i uddannelsen

Tue Kirkeby Andersen

- Vi var begge to meget interesserede i konsulentbranchen, så vi tænke, at vi i stedet for at søge et studiejob ville skabe vores egen virksomhed og udnytte nogle af de mange ressourcer på Cphbusiness, altså vores medstuderendes viden, som kan bruges endnu mere. På den måde hjælper vi kunderne ud fra pensum på marketing management, fortæller Tue Kirkeby Andersen.

Læs om Tues uddannelse: Marketing management

Meget større viden og mere nuanceret

Tue Kirkeby Andersen har tidligere haft sin egen kaffebar i Odense, hvor han kommer fra, og han har været konsulent for fire små virksomheder. Det er de erfaringer, som han med sin egen virksomhed har villet bygge videre på samtidig med studiet på Cphbusiness.

- Marketing management giver en hel stak værktøjer. Jeg har lært en masse om blandt andet kundens behov, og jeg har en meget større viden og er mere nuanceret, end da jeg startede kaffebaren, siger han.

- Uddannelsen er så bred, fra for eksempel business law til economics, at måske bliver man ikke ekspert, men man får en bred portefølje af evner. Derfor undgår man en masse begynderfejl, og det er vigtigt uanset branche, fortæller Tue Kirkeby Andersen.

Iværksætterfællesskab er en uddannelse i uddannelsen

Ud over at studere marketing management er han en del af iværksætterfællesskabet Inkubatoren, hvor Tue Kirkeby Andersen sparrer med andre studerende, der også har egen virksomhed.

- Inkubatoren er som en uddannelse i uddannelsen, fordi det er et værdifuldt fællesskab og netværk med andre iværksættere i lignende situationer. Derfor kan vi spejle os i hinandens erfaringer og udfordringer. Vi tager hinandens råd meget seriøst, fordi vi er på bølgelængde, siger han.

I øjeblikket er Tue Kirkeby Andersen i praktik i konsulentvirksomheden Carve Consulting, hvor han blandt andet beskæftiger sig med procesoptimering og robotter. På længere sigt er det hans drøm at arbejde i konsulentbranchen.

Fire tips til kommende iværksættere

Vil du også starte egen virksomhed, har Tue Kirkeby Andersen disse fire råd til dig:

  • Tag det seriøst og underkend ikke mængden af tid, det tager at drive sin egen virksomhed
  • Kom i gang: Tænk ikke din idé ihjel
  • Diskuter din idé med en person, der har prøvet noget lignende før, og bliv inspireret
  • Husk at tale med dine kunder: Hvad vil de egentlig gerne have? Det er simpelt og giver stor værdi

Overvejer du at søge ind på en uddannelse på Cphbusiness?

Husk, at ansøgningsfristen for kvote 2 er onsdag den 15. marts 2017 klokken 12.00. 

Ansøgningsfristen for kvote 1 er den 5. juli 2017 klokken 12.00

Læs her, hvordan du søger ind: Sådan søger du - sommer.