Jagten på årets bedste praktikophold er i gang

Nu begynder jagten på årets bedste praktikophold. Først hos Cphbusiness, dernæst på landsplan.

09. marts 2017

Årets Cphbusinesspraktik

English version: The Chase is on for the Best Internship of the Year

Årets Cphbusinesspraktik 2016/2017 er i gang, og frem til 31. marts kan praktikanter fra Cphbusiness nominere deres praktikophold som årets bedste og dermed give virksomheden anerkendelse for et godt forløb.

Idéen med prisen er at hylde praktikanterne, praktikvirksomhederne og ikke mindst det fælles udbytte, der kommer ud af de over 2.200 årlige praktikophold for studerende på Cphbusiness alene. Den erhvervserfaring, de studerende får gennem praktikken, er en værdifuld del af uddannelsen.

Indstil din praktikvirksomhed


Har du haft årets bedste praktikophold?
Så indstil din praktikvirksomhed senest 31. marts kl. 09.00!

Klik her: Indstilling til Årets Cphbusinesspraktik

- Praktikken er en helt central del af vores uddannelser og er uvurderlig i forhold til at give de studerende de kompetencer, de har brug for. Vi kan se, hvordan praktikken giver en god start på karrieren, og derfor sætter vi igen i år fokus på den gode praktik, siger Ole Gram-Olesen, rektor på Cphbusiness.

Praktikken er en fast del af uddannelserne på Cphbusiness, men det er ikke kun de studerende, der får noget ud af samarbejdet. Det gør virksomhederne også. De får nemlig mulighed for at se sig selv gennem nye øjne, forklarer han.

- Med prisen vil vi også gerne inspirere virksomhederne til at udnytte det potentiale, det er, at have en studerende fra en videregående uddannelse i praktik, siger Ole Gram-Olesen.

Et skulderklap til virksomhederne

Praktikvirksomhederne yder hvert år en stor indsats for at sammensætte gode og lærerige praktikophold, der giver stort fagligt og personligt udbytte. Den indsats vil Cphbusiness gerne give de studerende en mulighed for at anerkende, og det er derfor de studerende selv, der indstiller deres praktikvirksomhed.

Den mulighed har de studerende brugt flittigt, og hvert år har over 100 studerende nomineret deres praktikophold til årets bedste.

- Det betyder meget for os, at de studerende tager imod muligheden for at give deres praktikvirksomhed anerkendelse for deres indsats. Og så er det en utrolig positiv oplevelse at læse alle de indgående beskrivelser af praktikophold, der har udviklet den enkelte studerende i meget høj grad, siger Ole Gram-Olesen.

En festdag for fagligheden

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik findes på Cphbusiness City den 24. april af en jury, der består af:

 • Nikolaj Lubanski, direktør for Talent Attraction, Copenhagen Capacity
 • Jørgen Andersen, netværkschef, NOCA – Network of Corporate Academies
 • Ole Gram-Olesen, rektor, Cphbusiness
 • Frank A. Mathiasen, innovations- og udviklingschef, Cphbusiness

Inden da har en fagjury af studievejledere og praktikkoordinatorer fra Cphbusiness gennemgået de mange indstillinger og vurderet det faglige udbytte, det personlige udbytte og det match, der har været mellem virksomhed og praktikant. Fagjuryen finder frem til de fem nominerede praktikophold, der kommer i finalen.

- Sidste år var det meget forskellige virksomheder og praktikophold, der kom i finalen, men det var gennemgående, at de var lykkedes med at give deres praktikanter trygge rammer samtidig med, at de pressede dem, så de udviklede sig. Den svære balance kræver stor opmærksomhed og indsats fra virksomhederne, når de tager studerende i praktik, siger Søren Meyer, der er centerchef for Studie og Karriere på Cphbusiness og en del af fagjuryen.

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik 2015/2016 blev Timea Kiss og it-virksomheden Praqma, hvor hun var i praktik.

Stor, national finale

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik går videre til den nationale finale den 16. maj, hvor vinderne fra alle landets erhvervsakademier dyster om titlen for Årets Erhvervsakademipraktik i Operaen i København.

Vinderen bliver udvalgt af juryen, der består af:

 • Søren Pind, uddannelses- og forskningsminister
 • Christine Antorini, formand, Folketingets forsknings- og uddannelsesudvalg
 • Stina Vrang Elias, direktør, Tænketanken DEA
 • Kim Simonsen, forbundsformand, HK
 • Anne-Mette Stender, HR-chef, Home

Prisen for Årets Erhvervsakademipraktik 2015/2016 gik til Mads Fuglsang Hedegaard og Dansk Supermarked Group.

Fakta: Årets Cphbusinesspraktik

De studerende indstiller den virksomhed, de har været i praktik i.

De vurderer forløbet inden for:

 • personlig og faglig udvikling
 • den sociale oplevelse
 • at gøre viden til værdi

Det er frivilligt at indstille éns praktikvirksomhed.

De studerende har været i praktik på enten en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse i efteråret 2016 eller foråret 2017.

Indstillingsperioden er åben til 31. marts kl. 09.00.

Den endelige vinder af Årets Cphbusinesspraktik kåres af en jury mandag den 24. april.

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik går videre til den nationale konkurrence for alle landets ni erhvervsakademier. Vinderen af Årets Erhvervsakademipraktik kåres tirsdag den 16. maj.