Aasted vinder årets bedste praktikophold

Farumvirksomheden Aasted ApS løb med titlen for Årets Cphbusinesspraktik 2016/2017 med et praktikophold, der gav praktikanten Lasse Fonnesbek Drustrup et stort ansvar og muligheden for at vokse med det.

26. april 2017

- Det er vi selvfølgelig rigtig stolte af og rigtig glade for, siger Piet Hoffmann Tæstensen, administrerende direktør i Farumvirksomheden Aasted ApS, der har vundet Årets Cphbusinesspraktik 2016/2017 i et felt med 87 nominerede praktikophold.

Lasse Fonnesbek Drustrup, der er tidligere praktikant og nu ansat hos Aasted, har nomineret virksomheden til prisen. Han er begejstret for at have vundet Årets Cphbusinesspraktik og glæder sig over at kunne fremhæve sin praktikvirksomhed.

- Det er fantastisk, og det er fedt at have indflydelse på at kunne fremhæve en virksomhed, som de fleste måske ikke kender, siger Lasse Fonnesbek Drustrup, der er professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Både Aasted og Lasse Fonnesbek Drustrup var skyld i, at Aasted blev årets bedste praktikforløb. Det fortæller Nikolaj Lubanski, der er direktør for Talent Attraction i Copenhagen Capacity, og som sad med i den jury, der kårede vinderen.

- Det er det unikke match. En modig virksomhed og en person i Lasse, der griber chancen og udlever det, siger Nikolaj Lubanski.


Aasted ApS blev overrasket med diplom, statuette og kage i anledning af prisen for Årets Cphbusinesspraktik 2016/2017.

En fantastisk rejse fra dag ét af

- Det har været en fantastisk rejse lige fra dag ét af, fra da jeg startede mit praktikophold. At komme hele vejen til finalen sammen med fire andre superdygtige kandidater - og så at vinde. Det er fedt, fortæller Lasse Fonnesbek Drustrup.

Han havde ligesom 86 andre studerende indstillet sit praktikophold til Årets Cphbusinesspraktik, og Aasted vandt foran de fire øvrige finalister Azets, Debitoor, Nordea Lyngby og The Roger Smith Hotel i New York.

- Det var et svært valg. De er allesammen meget imponerende.

Nikolaj Lubanski, jurymedlem

- Aasted har været vanvittigt modige og givet Lasse rum til at prøve nogle ting af, der er langt over forventning i forhold til et normalt praktikforløb. At få lov til at fremlægge markedsplaner og strategier for ledelsen og det internationale salgsteam - det er stærkt af virksomheden, og det er godt gået. Lasse udfyldte det rum og har simpelthen grebet den chance og er vokset med den, fortæller Nikolaj Lubanski om kåringen.

Billedet af en praktikant, der greb chancerne, kan virksomheden også genkende.

- Det er ret hurtigt og let at se og mærke, om folk kan og vil. Og i det her tilfælde, der har vi kunnet mærke en lyst og en sult og evner fra dag ét af. Så vi har sådan set bare hældt på - hældt rigtig, rigtig meget på. Og derfra har Lasse faktisk toppet den ved selv at levere mere, end vi havde forventet, siger Piet Hoffmann Tæstensen.

Et svært valg

Selv om praktikopholdet hos Aasted skilte sig ud, har også forløbene hos Azets, Debitoor, Nordea Lyngby og The Roger Smith Hotel bidraget stærkt til praktikanternes udvikling. Kampen om titlen som Årets Cphbusinesspraktik 2016/2017 tog derfor sin tid at afgøre, fortæller Nikolaj Lubanski på vegne af juyren.

- Det var et svært valg. De er allesammen meget imponerende. Blandt andet fordi noget af det, som var kendetegnende for vinderen, gik igen ved alle fem. Hvis praktikanten hurtigt har løst de første opgaver eller var dygtigere, end man troede, har de justeret opgaverne og givet nye udfordringer, som praktikanten så er vokset i. Og virksomhederne har givet praktikanterne plads til at kunne bruge det, som de har lært på deres studie, siger Nikolaj Lubanski.


Årets fem finalister flankeret af juryen for Årets Cphbusinesspraktik 2016/2017.

Fakta

Om Årets Cphbusinesspraktik

Prisen uddeles for tredje år i træk af erhvervsakademiet Cphbusiness for at sætte fokus på vigtigheden af et godt praktikforløb på de videregående uddannelser.

De nominerede til årets pris var:

 • Aasted ApS
 • Azets
 • Debitoor
 • Nordea Lyngby
 • The Roger Smith Hotel

Juryen, der udvalgte vinderen, bestod af:

 • Nikolaj Lubanski, direktør for Talent Attraction, Copenhagen Capacity
 • Jørgen Andersen, netværkschef, NOCA - Network of Corporate Academies
 • Ole Gram-Olesen, rektor, Cphbusiness
 • Frank A. Mathiasen, udviklings- og innovationschef, Cphbusiness

Sidste år vandt IT-virksomheden Praqma Årets Cphbusinesspraktik: Praktikforløb i Praqma kåret som årets bedste

Aasted er i finalen i Årets Erhvervsakademipraktik

Som vinder af Årets Cphbusinesspraktik 2016/2017 går Lasse Fonnesbek Drustrup og Aasted videre til den nationale finale den 16. maj 2017, hvor vinderne fra alle landets erhvervsakademier dyster om titlen som Årets Erhvervsakademipraktik i Operaen i København.

Vinderen bliver udvalgt af juryen, der består af:

 • Søren Pind, uddannelses- og forskningsminister, Venstre
 • Christine Antorini, formand, Folketingets forsknings- og uddannelsesudvalg, Socialdemokratiet
 • Stina Vrang Elias, direktør, Tænketanken DEA
 • Kim Simonsen, forbundsformand, HK
 • Anne-Mette Stender, HR-chef, Home

Kontakt

Vil du vide mere om Årets Cphbusinesspraktik, kan du kontakte: