Stine fik job hos Microsoft

Stine Lund Johansen dimitterede fra Cphbusiness i januar 2017, og hun har lige fået sit første job hos Microsoft, hvor hun også var i praktik. Her fortæller hun om sit job.

27. april 2017

I januar 2017 dimitterede jeg fra professionsbacheloruddannelsen i International Sales and Marketing Management. Før det dimitterede jeg som serviceøkonom.

Mine karrieremål

Det sjove er, at jeg aldrig har haft specifikke karrieremål. Ud over da jeg kom hjem efter to år i Australien og ville uddanne mig til veterinærsygeplejerske med speciale i heste... Åh, og så var der militærhelikopterpilot-fasen.

Men gennem min uddannelse på Cphbusiness, hvor man som studerende bliver introduceret til adskillige emner og områder, blev jeg mere bevidst om, hvilke områder jeg havde lyst til at forfølge og inddrage i min fremtidige karriere. Selve jobtitlen har jeg aldrig fokuseret på.

Cphbusiness har været i stand til at involvere mig i mange forskellige projekter og har opfordret mig til at tage imod udfordringer, som jeg aldrig troede, jeg ville gøre – eller turde. Det har resulteret i en fantastisk udvikling både professionelt og personligt.

Mit første job

I løbet af min uddannelse fik jeg et studiejob som Social Media Manager i Lyngby Storcenter. Jeg var i stand til at holde fast i det job, efter jeg dimitterede, indtil jeg den 3. april 2017 startede i et barselsvikariat hos Microsoft.

Jeg arbejder nu som programkoordinator for Microsoft Dynamics Academic Alliance. Mine arbejdsopgaver rummer bl.a. ansvaret for team-indbakken i EMEA-tidszonen. Det betyder, at jeg kommunikerer med undervisere, partnere og studerende fra Europa og uden for Europa.

Onboarding, rådgivning og problemløsning er nogle af nøgleordene for dette job, og jeg vil blive involveret i marketing senere i processen.

Størstedelen af kommunikationen og møderne foregår via Skype for Business, hvilket både dækker over eksterne møder og interne teammøder. Min leder og halvdelen af vores team sidder i Fargo i USA, så dette er en meget ny, anderledes og spændende måde at arbejde på, hvilket virkelig gør ens kommunikationsevner skarpere, eftersom man ikke kan bruge sit kropssprog på samme måde.

Sådan fik jeg jobbet

I løbet af professionsbacheloruddannelsen var jeg i praktik i kommunikationsafdelingen hos Microsoft Development Center Copenhagen. Det gav mig en masse gode kontakter, nye kompetencer og rigtig gode erfaringer. Da jeg var færdig som praktikant, efterlod jeg et godt indtryk af mig selv ved at arbejde hårdt, netværke og bestå en interviewproces til et dimittend-program.

Så da jeg kom tilbage for at præsentere min bacheloropgave, blev jeg trukket til side og spurgt, om jeg var interesseret i et barselsvikariat. På trods af at jeg kke havde arbejdet i dette team, havde de alligevel bemærket mig og vidste, hvad jeg kunne bidrage med. Det er en meget stor kompliment og meget motiverende.

Mine fremtidsplaner

På nuværende tidspunkt ved jeg, hvad jeg skal lave indtil slutningen af 2017. Efter det håber jeg, at en anden spændende mulighed vil opstå, og ellers vil jeg gøre mit bedste for at få det til at ske.

Jeg glæder mig til at se, hvor mit nuværende job fører mig hen, og hvilke erfaringer jeg vil drage til mig i løbet af min tid hos Microsoft – en arbejdsplads, som jeg meget gerne blev hos.

Hvordan jeg bruger alumne-netværket

Jeg ville have deltaget i nogle af Cphbusiness Alumnis gratis arrangementer, fx Personal branding, hvilket jeg ser som en fantastisk mulighed for jobsøgende.

Jeg synes, det er et godt sted for os dimittender at dele erfaringer, netværke og skabe værdi for dem, der har brug for det. Selvom jeg er i job, vil jeg helt sikkert holde mig opdateret og være involveret i alumne-netværket.

Mit råd til jobsøgende dimittender

Det lyder som en kliché, men vær dig selv, vær ærlig, vær høflig og vær modig. Du er den eneste, der ved, hvad du kan bidrage med, så sørg for at gøre en potentiel arbejdsgiver opmærksom på, hvad du kan, men vigtigst: hvem du er.

Med venlig hilsen

Stine Lund Johansen
Dimittend fra Cphbusiness