Regal Boats vinder Årets Erhvervsakademipraktik

Danmarks bedste praktikophold er kåret. Amerikanske Regal Boats og praktikant Rasmus Christensen fra KEA løb med sejren efter at have dystet mod otte andre praktiksteder til et stort event i Operaen i København.

17. maj 2017

114 tilskuere sad på kanten af sæderne i Operaen på Holmen i København, da det tirsdag den 16. maj blev afgjort, hvilken virksomhed der har skabt det bedste praktikophold, og det blev altså Regal Boats i Florida.

433 praktikanter fra landets ni erhvervsakademier havde indstillet deres praktiksteder til konkurrencen. Hvert erhvervsakademi valgte en lokal vinder, og det var disse finalister, der foran juryen og de 114 gæster skulle begrunde, hvorfor netop deres praktikophold fortjente at vinde prisen Årets Erhvervsakademipraktik.

Alle finalister leverede inspirerende præsentationer, men i sidste ende skulle en vinder kåres.

Det blev Rasmus Christensen, som læste til produktionsteknolog og havde opnået imponerende resultater under sit praktikophold: Han har blandt andet forbedret produktiviteten med 40 procent.

Rasmus Christensen var en glad og stolt, men også overrasket vinder:

- Jeg blev helt oprigtigt overrasket, fordi de andres præsentationer var supergode, og de havde ligesom mig fået en masse ud af deres praktik. Men jeg kunne virkelige se, hvad jeg har lært på KEA, og hvor meget værdi jeg har skabt med den læring, og det er mit indtryk, at det også var det, juryen lagde vægt på. Jeg er superglad for at kunne give igen - både til Regal Boats, men også til mine undervisere og Mette og Melanie, som hjalp mig med alt det praktiske omkring visum, siger Rasmus Christensen, som ligesom hver fjerde erhvervsakademistuderende efterfølgende er blevet tilbudt job i sin praktikvirksomhed.

Juryens begrundelse

Juryen, som bestod af Anne-Mette Stender, HR-chef i Home, Peter Thyregod, uddannelsespolitisk chef i Teknisk Landsforbund, Karina Boldsen, kommerciel direktør i Solitwork, og Christine Antorini, formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget i Folketinget, begrundede valget af Rasmus Christensen med, at hans ophold var eksemplet på det optimale, man kan få ud af praktikken:

- Virksomheden gav ham mulighed for reelt at kunne bidrage. De stillede ham en konkret opgave, og da han undersøgte den, kunne han se, at der var noget i deres processer, der kunne gøres bedre. Så han går på typisk dansk vis til ledelsen og siger 'Jeg tror godt, jeg kan procesoptimere her'. Og det er her virksomheden bliver god, fordi de lader ham gøre det. Ligesom de hver fredag tager stilling til de ting, han finder ud af, og som de efterfølgende implementerer. Det er en reelt involverende praktikperiode. Og hele Rasmus' tilgang var 'hvad kan jeg gøre for dem' og ikke kun, hvad de kunne gøre for ham, siger Christine Antorini og uddyber:

- Det er ikke fordi, han har været i praktik i udlandet, men er der noget, vi skal være stolte af, så er det, at vi uddanner selvstændigt tænkende individer, og det sætter Rasmus i spil i et land, hvor arbejdskulturen er helt anderledes.

Rasmus Christensens forældre var også med i Operaen og kunne se deres søn blive udråbt til vinder.

- De er glade, fordi de ved, hvor meget den faglige stolthed betyder for mig, og det at kunne skabe resultater til glæde for andre, fortæller Rasmus Christensen.Den Kongelige Opera dannede rammerne for Årets Erhvervsakademipraktik 2017.

Sæt fokus på det gode praktikophold

Årets Erhvervsakademipraktik er stiftet for at sætte fokus på, hvordan praktikopholdet bliver vellykket og udbytterigt for både praktikant og virksomhed. Praktikophold er nemlig i mange tilfælde adgangsbilletten til de studerendes første job. Danske Erhvervsakademier vurderer, at ca. hvert fjerde praktikophold på erhvervsakademierne fører til job. Syv ud af de ni finalister har fået job i deres praktikvirksomhed.

De ni finalister

  • Aasted ApS – indstillet af Lasse Fonnesbek Drustrup, der studerede professionsbachelor i international handel og markedsføring på Copenhagen Business Academy, Cphbusiness.
  • Ecco A/S – indstillet af italieneren Sebastiano Finocchiaro, der studerer til markedsføringsøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding.
  • Fantini of Denmark – indstillet af Eva-Maria Schober, der studerer til designteknolog på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.
  • Complot Media – indstillet af Sofie Vindum, der studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Midtvest i Herning.
  • Kragerup Gods – indstillet af Pia Eda Petersen og Maiken Rose Lindholm Petersen, der begge studerer til serviceøkonom på Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse.
  • Regal Boats, Orlando, Florida – indstillet af Rasmus Christensen, der studerer til produktionsteknolog på Københavns Erhvervsakademi, KEA.
  • Skovbjerg Dyrlæge Team – indstillet af Line Christensen, der studerer til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademiet Lillebælt, EAL.
  • Aros Forsikring – indstillet af Jeppe Ahrensborg Grundt, der studerer til finansbachelor på Erhvervsakademi Aarhus.
  • Method & Madness Architects og HelenaRing.dk – indstillet af Amalie Tandrup Poulsen, der studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers.