Studerende er headhunter i egen virksomhed

Iværksætteren Alexander Kragh studerer markedsføringsøkonom på Cphbusiness og bygger samtidig sin digitale rekrutteringsplatform op gennem praktik og i iværksætterfællesskabet Inkubatoren.

23. maj 2017

23-årige Alexander Kragh studerer markedsføringsøkonom på Cphbusiness. Han har altid haft det sådan, at hvis han ser et problem, gør han noget ved det.

Sådan havde han det også, da han var ansat i en virksomhed og havde ansvaret for rekruttering.

- Jeg syntes, at det var gammeldags, ineffektivt og skidedyrt at rekruttere. Det kan ikke passe, at det smarteste, der er sket inden for rekruttering i 100 år, er, at man har taget jobannoncen fra avisen og puttet den på internettet, siger Alexander Kragh.

Derfor tog han fat i en ven, der også har haft rekrutteringsansvar, og diskuterede en idé om at digitalisere rekrutteringsbranchen. Resultatet er virksomheden STATUM. STATUM er ved at udvikle en såkaldt markedsplads for headhunting.

På den digitale rekrutteringsplatform kan kandidater oprette en karriereprofil med CV, erhvervserfaring og kompetencer, og virksomheder kan gå ind og søge efter det ideelle match.

- I stedet for at bruge lang tid på at læse 500 ansøgninger kan virksomheden på få minutter se, om den rigtige kandidat er der. Så vores tanke er at spare tid og penge og matche virksomheder med de ideelle medarbejdere, fortæller Alexander Kragh.

STATUM gik online i januar 2017 og består af fire partnere, fire praktikanter og en deltidsansat.

En uddannelse med plads til egen virksomhed

Det er fedt med klasseundervisning, fordi jeg godt kan lide at stille spørgsmål, og vi har arbejdet praksisnært med flere virksomheder. Det har skabt en grobund for, hvordan jeg skulle starte mit eget.

Da Alexander Kragh valgte studie, var det vigtigt for ham, at han kunne bruge tid på sin egen virksomhed samtidig med uddannelsen.

- Jeg ville gerne kunne kombinere det praktiske med studiet. Min folkeskolelærer sagde altid til skolehjemsamtalerne, at det irriterende ved mig var, at jeg altid spurgte: Hvad kan vi bruge det til ude i virkeligheden? Det havde lærerne ikke altid et svar på, siger Alexander Kragh.

- Markedsføringsøkonom har været et optimalt match for mig. Det er fedt med klasseundervisning, fordi jeg godt kan lide at stille spørgsmål, og vi har arbejdet praksisnært med flere virksomheder. Det har skabt en grobund for, hvordan jeg skulle starte mit eget, og studiet har givet mig et frirum til at fokusere på min egen virksomhed, fortæller han.

Praktik i egen virksomhed giver værdifulde erfaringer

markedsføringsøkonomuddannelsen skal alle studerende i praktik. Som iværksætter kan man være i praktik i – og styrke – sin egen virksomhed, og det har Alexander Kragh gjort.

- Muligheden for at være i praktik i egen virksomhed gjorde, at vi gik all in. Det er et halvt år, hvor du kan få virksomheden i gang, mens du studerer. Det er det fedeste, og det har givet mig muligheden for at bruge nogle af de analyseværktøjer og modeller, som jeg har lært at kende på studiet. På den måde får jeg erhvervserfaring, og det betyder, at jeg ikke kun kan det teoretiske. Det er ekstremt værdifuldt for en ung person, siger han.

Iværksættermiljø styrker virksomheden

- Jeg har altid tænkt, at jeg ville have min egen virksomhed. Jeg har altid gerne villet have en uddannelse, men jeg har ikke tænkt, at jeg skulle have den for at arbejde for andre. Hvorfor ikke være sin egen chef, når man lægger så meget energi og så meget sjæl i arbejdet?, spørger Alexander Kragh, der godt kan lide selv at sætte retningen og selv at have ansvaret.

- Det er sådan, jeg trives bedst, og det er det, der tænder mig, fordi jeg lærer så meget, siger han.

Alexander Kragh er en del af iværksætterfællesskabet Inkubatoren på Cphbusiness Søerne, og han bruger kontakter og råd derfra til at optimere STATUM.

- Det er et ekstremt motiverende sted at være. Det er et kontorfællesskab, hvor vi arbejder fokuseret og kommer fremad. Det giver et godt netværk og har gjort, at jeg blandt andet har fået gratis advokathjælp og hjælp med revision. Derfor er det gået meget, meget hurtigere med virksomheden, siger han.

Drømmen? At ændre rekrutteringsbranchen

Målet på kort sigt er at blive en eftertragtet platform og at slå igennem inden for salg og markedsføring i rekrutteringsbranchen i Danmark, fortæller Alexander Kragh. Derefter er målet at få en investering i STATUM og gå internationalt.

Drømmen er at gøre en forskel for hele rekrutteringsbranchen.

- Vores målsætning er at ændre branchen. Det er måske kækt, men vi vil virkelig gerne gøre en forskel. Vi vil skabe mere arbejdsglæde. Vi vil skabe et system, hvor der er det bedst mulige match mellem virksomhed og medarbejdere, slutter Alexander Kragh.