De første studerende på Bornholm dimitterer

Fredag den 16. juni dimitterer de første studerende fra serviceøkonomuddannelsen på Bornholm. Det gør de under Folkemødet.

13. juni 2017

Det første hold studerende fra Cphbusiness, der er uddannet på Bornholm, dimitterer fredag den 16. juni.

Dermed markerer holdet en milepæl for Cphbusiness’ uddannelser på øen, der efter successen med serviceøkonom-uddannelsen også er udvidet til at omfatte uddannelsen finansøkonom.

For Kristina Lindberg, der er en af årets dimittender, har det været vigtigt at kunne tage uddannelsen på Uddannelsescenter Snorrebakken i Rønne.

- Det har faktisk betydet alt, for jeg har boet i København og har bevidst valgt at flytte tilbage til Bornholm, fordi jeg gerne vil være her. Så at det blev en mulighed var alfa og omega for, at jeg kunne gå på denne her uddannelse, siger hun.

Uddannelsen passer til Bornholm

Serviceøkonom-uddannelsen er en toårig erhvervsakademiuddannelse, som gør de studerende klar til arbejde med service, oplevelse, turisme, hotel og meget andet.

Bornholm er hjemsted for en stor turist-, og oplevelsesøkonomi, og det giver en god sammenhæng med uddannelsen.

- Gennem de to år har det været rigtig sjovt at arbejde sammen med andre virksomheder, fordi der netop er mange virksomheder på Bornholm, der arbejder med det, vi laver, siger Kristina Lindberg, der ligesom sine medstuderende har været i praktik under uddannelsen.

Andet end fjernundervisning

De studerende på Bornholm har gennem uddannelsen modtaget den samme undervisning som flere af de københavnske studerende på Cphbusiness Nørrebro.

Digitale værktøjer som for eksempel videoer, online vejledning og livestreaming bliver brugt til at løfte undervisningen generelt - og ikke kun for at gøre det muligt at undervise flere steder.

- Jeg oplever, at de studerende tager virkelig godt imod det. De digitale materialer giver mulighed for at lære i eget tempo og notere spørgsmål, til når vi er i klassen. Og så giver det de studerende en digital bank, de kan bruge i forberedelsen til eksamen, siger adjunkt Mia Søgaard Finsen.

Foruden de digitale værktøjer har de to år på uddannelsen budt på blandt andet studiebesøg af de københavnske medstuderende, projekter med erhvervslivet, klassisk holdundervisning hver uge og praktikophold.

Dimission på Folkemødet

For deltagerne på Folkemødet på Bornholm er der mulighed for at opleve serviceøkonomernes dimission i levende live, når de fredag den 16. juni dimitterer på Lille Scene.

Her er det de nuværende studerende på andet semester, der står for arrangementet.

- Jeg synes, at det er rigtig sjovt, at dimissionen kommer til at foregå på Folkemødet, og at det er virkelig spændende, at det er andet semester event-studerende, der får lov at planlægge. Det giver utrolig meget læring for dem at lave noget i praksis og viser, at Cphbusiness uddanner til arbejde og ikke bare for at kunne noget i teorien, siger Kristina Lindberg.

Dimissionen bliver sendt live på Facebook, så hold øje med www.facebook.com/copenhagenbusinessacademy fredag den 16. juni kl. 10.30 - 11.30.

Læs mere om serviceøkonomuddannelsen her: serviceøkonom|cphbusiness.dk