Flere vil være iværksættere

Der er kommet flere ansøgere end nogensinde før til Cphbusiness' iværksætteruddannelse innovation og entrepreneurship. 29 procent flere har søgt uddannelsen som førsteprioritet.

11. juli 2017

239 har sat kryds ved professionsbachelor i innovation og entrepreneurship som førsteprioritet, da valget om fremtidens uddannelse skulle træffes. Sidste år var der 185 ansøgere, og 29 procent flere har altså søgt ind.

En af dem, der har sat krydset ved den halvandet år lange professionsbacheloroverbygning, er Caroline Güldner, der er uddannet serviceøkonom.

- Jeg valgte den, fordi jeg synes, at iværksætteri er enormt spændende. Dertil også innovationsdelen; at udvikle nogle ting og gøre livet nemmere for os alle sammen, siger hun.

På iværksættersiden har Caroline Güldner allerede nogle erfaringer.

- Jeg har selv en lille hobbyvirksomhed og synes, at det har været og er vildt spændende. Så jeg kunne godt tænke mig at lære mere, udvikle mig og bruge det på min egen virksomhed og forhåbentlig se, at det virker, siger hun.

Mere relevant end nogensinde før

Professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship har eksisteret siden 2012, og de studerende kan bruge den til meget, forklarer underviser Rune Meyer, der glæder sig over de mange ansøgninger.

- Vi skaber fremtidens ledere med vores praktisk orienterede uddannelse i innovation og entreprenørskab, som bygger på inspiration fra MIT og Harvard. Vores uddannelse er blevet mere relevant end nogensinde før, og de studerende lærer at udvikle den gode idé, som skaber værdi. Men vigtigst af alt lærer de at føre ideen ud i livet, at eksekvere, og det er en altafgørende kompetence både som entreprenør og medarbejder i en større virksomhed, siger han.

Uddannelsen strækker sig over tre semestre og er en overbygning, som munder ud i en fuld bachelorgrad. Det er en uddannelse, hvor studerende fra mange forskellige områder såsom IT, service og markedsføring kan optages.

De nye studerende begynder den 29. august 2017 på Cphbusiness Lyngby.

Du kan læse mere om uddannelsen på cphbusiness.dk her: innovation og entrepreneurship.

Fakta

Ansøgninger - førsteprioritet:

  • 2017: 239
  • 2016: 185
  • 2015: 204

Ansøgninger - i alt:

  • 2017: 593
  • 2016: 470
  • 2015: 519