Interview med tidligere studerende Naomi

Her kan du læse et interview med tidligere studerende på Multimedia Design and Communication på Cphbusiness Naomi, som bl.a. fortæller om, hvor vigtig networking har været i hendes jobsøgning.

04. juli 2017

Jeg blev færdiguddannet i sommeren 2014 fra Multimedia Design and Communication. Jeg fortsatte ikke på top-up’en, da jeg allerede havde fået tilbudt et job. Jeg er oprindeligt fra Australien, så jeg får ikke SU i Danmark. Og da jeg fik tilbudt et job hos et godt dansk firma, greb jeg straks muligheden.

Jeg fik jobbet gennem mit netværk med hjælp fra en af mine venner. Han arbejdede ved virksomheden, hvor jeg blev ansat, på det tidspunkt.
Jeg brugte meget af min tid på networking, både da jeg først kom til Danmark, og mens jeg studerede. Det er vejen frem, hvis man vil have et job, og sådan får man muligheder. Inden jeg fik mit første job, arbejdede jeg freelance, hvor det meste af mit arbejde kom gennem møder og netværksbegivenheder. Derfor er networking så vigtigt.

Jeg lærte meget gennem mit freelancearbejde og gennem networking, som jeg kunne bruge i min studietid, og jeg fik god mulighed for at bruge den teoretiske viden fra studiet. Jeg hjalp samtidig nogle af mine medstuderende med at finde arbejde og praktikforløb gennem mit netværk.

Jeg arbejder i dag for et andet softwarefirma. Jeg arbejdede tidligere som webmaster, og nu er jeg marketing manager. Samtidig laver jeg noget kreativt arbejde. Jeg er teknisk, men kreativ på samme tid. Jeg har brug for at udfolde mig kreativt, da det er dér, jeg finder min energi.

Min plan er at udvikle mit eget firma. Det gør jeg nu, men det tager tid. Det kan godt tage et par år, så jeg tager det stille og roligt. Heldigvis arbejder jeg med noget, som jeg kan gøre hvor som helst, og det er vigtigt for mig. Jeg er ikke dansk statsborger, så jeg skal tænke på at være mobil.

Jeg kom til Danmark for fem år siden. Jeg har tidligere studeret arkitektur, men da jeg kom til Danmark, havde jeg lyst til at udvikle mine færdigheder. Her fangede webdesign og opbygning af hjemmesider min interesse. Så Cphbusiness var perfekt for mig, da de tilbyder et studie med en masse samarbejde.

Det er min drøm at blive selvstændig, for jeg brænder virkelig for at arbejde kreativt. Det er ikke arbejde for mig - det er en passion. Under studietiden lærte jeg at lave forretningsplaner og SWOT-analyser, hvilket hjælper mig i min egen virksomhed i dag. Så jeg kan virkelig se værdien af mine studier.

Det ville have været interessant at besøge flere virksomheder i løbet af studiet. Vi var på nogle virksomhedsbesøg, og det var virkelig interessant.
Men i forhold til at drive min egen virksomhed, føler jeg ikke, at jeg mangler kompetencer fra mit studie på Cphbusiness. Jeg vil dog gerne have mere tid, fordi jeg arbejder fuldtid og derefter arbejder på egen hånd, når jeg kommer hjem. Men det er min passion, så jeg har ikke noget imod det.

Er du i kontakt med nogle fra dit studie?

Ja, et par af dem. Vi skriver enten sammen eller kommunikerer via Instagram. De lader mig vide, hvad de bruger deres tid på, eller hvis de kan lide mit arbejde. Det er også netværk.

Studenterorganisationen på Cphbusiness er også en god måde at networke på. Du møder mennesker på tværs af interesser og uddannelse. Jeg har lært meget igennem det netværk, og jeg bruger det stadig. Selvom jeg havde mit arbejde, studie og familie, forsøgte jeg at finde tid til networking, for det er meget værdifuldt.

Hvad synes du om Alumni-netværket?

Det er en fantastisk måde at holde sig opdateret på, se, hvad folk laver og se deres udvikling. Men det er også en mulighed for partnerskaber. Eller du kan lære af andres succes. Det er inspirerende for mig.

Føler du, at Alumni begivenhederne er relevante for dig?

Jeg blev færdiguddannet for et par år siden, så jeg er ikke sikker på, om de forskellige events er relevante for mig, fordi jeg allerede har et job. Det er dog relevant for mig at skabe muligheder, og derfor er det vigtigt for mig altid at holde øjnene åbne. Og hvis det er noget, der kan hjælpe mig med min egen virksomhed og sætte mig i kontakt med folk, ville jeg være interesseret.

Har du nogle råd til jobsøgende dimittender?

Forsøg at kontakte folk på andre måder end e-mail, for ofte vil du slet ikke modtage noget svar. Samtidig kan jeg ikke understrege nok, hvor vigtig networking er.

Det er også en god ide at gå på jobmesser og præsentere dig selv. Få lavet dit eget visitkort - det er måske lidt oldschool, men virksomheder sætter pris på det. Det viser en vis indsats. Og selvfølgelig er det stadig vigtigt at have en LinkedIn-konto.