Fra Seoul til Lyngby

Koreanske Jaeeun Kim blev inspireret af et besøg fra Cphbusiness i Korea og valgte at tage et semester på Cphbusiness Lyngby. Den beslutning er hun glad for.

01. august 2017

- Det er en af mine bedste beslutninger nogensinde at vælge at studere i Danmark. Der er et rigtigt godt internationalt miljø på Cphbusiness, siger 22-årige Jaeeun Kim fra Korea.

I efterårssemesteret 2016 skiftede hun Sookmyung Women's University i Seoul, Korea ud med Cphbusiness og Lyngby, Danmark, hvor hun boede indtil begyndelsen af 2017.

- Jeg er blevet meget bedre til engelsk, og jeg har fået venner ikke bare fra Danmark, men også fra for eksempel Portugal, Spanien, Tyskland og Finland. Det er dem, jeg kommer til at savne allermest, siger Jaeeun Kim.

Besøg fra Cphbusiness var afgørende

Da Jaeeun Kim boede i Korea, kunne hun have valgt mange andre steder end Danmark. Lige fra Tyskland til Australien.

En af de ting, der blev afgørende for, at hun valgte Multimedia Design and Communication på Cphbusiness Lyngby, var en gruppe studerende fra Cphbusiness, der besøgte Sookmyung Women's University i Seoul. Dem mødte Jaeeun Kim, og de bevarede kontakten.

- Jeg var eventyrlysten og ville gerne prøve noget, der var anderledes. I Korea er det svært overhovedet at få information om Danmark. Det motiverede mig, og samtidig ville jeg gerne prøve kræfter med et internationalt miljø og fornemme forskelle og diversitet, siger Jaeeun Kim.

Er blevet mere åben

Jaeeun Kim er glad for, at hun valgte at flytte til Danmark, og mener, at hun har fået mange ting ud af oplevelsen.

- Jeg har ændret mig meget. Jeg er blevet mere åben, og jeg har indset, at jeg ikke nødvendigvis skal have en fast plan for mit liv, siger Jaeeun Kim og fortsætter:

- Jeg har fundet ud af, at man kan leve på mange forskellige måder, og at jeg kan lære af vores forskellige baggrunde og kulturer. Jeg har lært, at der eksisterer mange synsvinkler, og at jeg også kan tage fejl. Jeg tror, at den her erfaring kommer til at give mig et bedre liv.

Vil gerne lave noget, der har med Danmark at gøre

Jaeeun Kim fortæller, at hun rigtigt godt kan lide dansk kultur, danskerne og dansk mode, og at hun i fremtiden gerne vil beskæftige sig med noget, der relaterer til Danmark. Enten i Korea eller i Danmark.

- Jeg vil gerne lave noget, der har med Danmark at gøre, når jeg kommer tilbage til Korea. Jeg ved ikke præcis hvad, men som sagt har vi ikke meget information om Danmark i Korea, så forhåbentligt kan jeg bruge min viden om Danmark og mit ophold i Danmark, siger hun.

Jaeeun Kim rejste tilbage til Korea i begyndelsen af februar 2017.

- Jeg kunne godt tænke mig at komme tilbage og arbejde i Danmark, når jeg har mere erfaring som multimediedesigner. Det håber jeg virkeligt kommer til at ske.