Til debat med Søren Pind

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind inviterede til åben debat på Cphbusiness Lyngby.

20. september 2017

Det var en tætpakket kantine, der dannede ramme om uddannelses- og forskningsminister Søren Pinds besøg på Cphbusiness Lyngby.

Ministeren havde inviteret til debat som en del af en større rundtur til landets uddannelsesinstitutioner.

- Jeg kan godt lide at komme ud, for så får man råt for usødet, hvordan folk ser på tingene, siger Søren Pind, der også bruger besøgene til at komme nærmere begrebet kvalitet i uddannelse.

Efter et oplæg blev ordet givet frit, da ministeren åbnede for spørgsmål. De bevægede sig fra kreativitet i uddannelse, dobbeltuddannelse, tilknytning til USA, psykisk sårbarhed og læreres rolle i studievejledning.

- Det har levet fuldt op til mine forventninger, siger Søren Pind ved besøgets afslutning.

Glad for tilslutningen

Studenterorganisationen Cphbusiness Students stod for at arrangere debatbaren, og formand Kim Clement sætter pris på, at ministeren gør en indsats for at komme i øjenhøjde med de studerende - og ikke mindst, hvordan arrangementet blev taget imod af hans medstuderende.

- Jeg er glad for, at der har været så stor tilslutning. At der var så mange interesserede, og at der kom så mange spørgsmål, så de rent faktisk føler, at de blev hørt, og at det ikke bare er ‘ham, der snakker til os,-kommunikation’, siger Kim Clement, der også var glad for at høre mere om ministerens syn på området og hans visioner.

Du kan se hele debatten i videoen i toppen af artiklen.