Mark fik job hos Graduateland

Mark Schiøtte dimitterede fra Cphbusiness i 2015 og blev ansat hos Graduateland, hvor han stadig arbejder i dag. Her fortæller han om sit job.

05. oktober 2017

Jeg dimitterede i 2015 som professionsbachelor i International Sales and Marketing.

Mine karrieremål

I mange år var mit primære karrieremål at nå til tops som håndboldspiller - også under studiet. Men livet som professionel sportsudøver holder ikke for evigt, og man er nødt til at være bevidst om sine muligheder uden for banen. Derfor har mine karrieremål også ændret sig i dag. Efter studiet havde jeg et meget konkret mål om at finde et job inden for salg i en virksomhed, der arbejder på det internationale marked.

Mit første job

Mit første job er også mit nuværende job. For tre år siden blev jeg ansat som Client Consultant hos Graduateland. Jobtilbuddet fik jeg under mit praktikophold gennem mit netværk. Jeg startede hos Graduateland få dage efter mit praktikforløb, da jeg ikke kunne sige nej til virksomheden eller stillingen. På daværende tidspunkt havde jeg ikke færdiggjort mit studie.

Jeg arbejder nu som Senior Client Consultant, hvor jeg rådgiver de største virksomheder i Danmark med deres årlige rekrutteringer og employer branding over for unge talenter; dette igennem online kommunikation.

Kort fortalt: Graduateland er en international karriereportal for studerende og nyuddannede i hele Europa. Som bruger har man mulighed for at finde sin kommende praktikplads eller et studie- eller fuldtidsjob. Virksomheder har omvendt mulighed for at finde de helt rette kandidater til deres ledige stillinger. I samarbejde med universiteter og akademier udvikles deres egne karriereportaler for at skabe et unikt univers tilhørende de enkelte uddannelsesinstitutioner (fx Cphbusiness Career).

Mine primære arbejdsopgaver er at skabe gode relationer til virksomhederne og rådgive dem i forbindelse med online rekruttering af praktikanter, studerende og nyuddannede, herunder hvilke værktøjer i vores produktportefølje de skal gøre brug af til dette. I sidste ende handler det om B2B-salg, og jeg eksekverer og evaluerer på de årlige rekrutteringsprocesser i sammenspil med kunden, så vi sikrer, at de får besat deres ledige stillinger med de rette kandidater i vores netværk.

I dag er mit karrieremål at gøre Graduateland til den største globale karriereportal for studerende og nyuddannede.

Mine planer for fremtiden

Mine planer for fremtiden er hos Graduateland. Jeg er glad for min stilling og den rolle, jeg har. Jeg har overvejet at læse en kandidat i ledelse, men tiden skal være den rette, så man kan overdrage sin læring til praksis; ellers finder jeg det overflødigt, hvis ikke man er i den rette stilling.

Hvordan jeg bruger Cphbusiness Alumni-netværket

Graduateland og Cphbusiness har et partnerskab, og derfor er det også interessant for mig at være en del af Cphbusiness Alumni-netværket. Jeg ser det som en spændende mulighed for at deltage til diverse aktiviteter med mulighed for netværk med andre alumner fra Cphbusiness. Jeg tror på, at jeg kan gøre en forskel for de nuværende studerende og kommende dimittender igennem mit arbejde hos Graduateland og alumne-netværket.

Gode råd til jobsøgende dimittender

Hvis ikke du allerede har det, så opret en profil på Cphbusiness Career og udnyt, at Cphbusiness har fået sin egen karriereportal. På den måde finder du nemt og enkelt frem til et potentielt drømmejob i Danmark eller uden for landets grænser.

Mit personlige råd til jobsøgende dimittender: Mærk efter i dig selv, inden du springer ud i et interview. Det handler ikke nødvendigvis om titlen eller rollen, når du skal have dit første job, men også hvordan kulturen i virksomheden er. Flere vælger heldigvis et job i dag, fordi de kan identificere sig selv med virksomheden og arbejdet har mening i samfundet. Det mener jeg, er det helt rette. I længden ender du med +5 år i samme virksomhed, fordi du ønsker det og ikke af nødvendighed.

Læs mere om Cphbusiness Career her.