Massiv omtale af mikroplast-undersøgelse

Cphbusiness Laboratorie og Miljø fandt mikroplast i prøver af drikkevand, og det medførte massiv medieomtale.

04. oktober 2017

Da en gruppe miljøteknologer på Cphbusiness Laboratorie og Miljø i september 2017 udførte en række analyser af drikkevandsprøver, spredte oplysningen sig hurtigt til medier, organisationer og politikere.

Den undersøgelse, holdet havde foretaget under ledelse af cand.scient. og biolog, Søren T. Christensen, var nemlig den første til at påvise mikroplast i prøver af dansk drikkevand.

Læs mere om undersøgelsen her: Miljøteknologer har fundet mikroplast i dansk drikkevand | cphbusiness.dk

Der skal flere undersøgelser til

Undersøgelsen blev foretaget på vandprøver fra 16 husstande i hovedstadsområdet, og der er tale om et tidligt resultat, fortalte Søren T. Christensen til dr.dk: Mikroplast fundet i dansk drikkevand | dr.dk

– Det her kræver videre undersøgelser. Og det er det, som er pilotforsøgets vigtigste resultat, siger Søren T. Christensen til dr.dk.

Det var også budskabet, da Miljø- og Fødevareministeriet dagen efter udsendte en pressemeddelelse, der kan læses her: Mikroplast i drikkevandet skal undersøges | mfvm.dk

Følger op på udenlandske resultater

Cphbusiness Laboratorie og Miljø uddanner laboranter og miljøteknologer, og det var i forbindelse med et igangværende projekt om mikroplast i søer og åer, at idéen til at undersøge forekomsten i det danske drikkevand opstod.

I begyndelsen af september viste en stor undersøgelse fra udlandet nemlig, at der var mikroplast i drikkevandet i mange lande.

Læs: Mikroplast fundet i drikkevand i flere lande | dr.dk

Nysgerrigheden tog fat, og holdet på Cphbusiness Laboratorie og Miljø rettede undersøgelsesmetoderne mod prøver af drikkevand – først fra stedets egen vandhane, dernæst fra 16 husstande i hovedstadsområdet.

Bliv klogere på undersøgelsen

Du kan blive klogere på undersøgelsen og reaktionerne ved at dykke ned i et lille udpluk af de følgende dages mediedækning.