Underviser fra Cphbusiness vinder Lærebogsprisen

Morten Rold, underviser på Cphbusiness, har vundet Lærebogsprisen 2017 på 100.000 kroner for idéen til bogen "Grænseflader - Interfacedesign fra idé til digital prototype".

15. december 2017

Lektor Morten Rold fra Cphbusiness har vundet Lærebogsprisen 2017 på 100.000 kroner for sin idé til bogen "Grænseflader - Interfacedesign fra idé til digital prototype". Prisen, som Samfundslitteratur står for, er Danmarks største faglitterære pris.

- Jeg synes, at der mangler en god bog, som samler eller introducerer den metode, man skal anvende, når man skal designe et interface. Det føler jeg, at man godt kan sætte sammen på en måde, man ikke har set før - og så på dansk, siger Morten Rold og uddyber:

- Webdesign er lidt det vilde vesten. Der er en masse metoder, og det kan godt være svært at finde et struktureret forløb for, hvordan man skal gøre, når man starter ud på det her felt.

Skal skabe en struktureret måde at arbejde på

På Cphbusiness underviser Morten Rold på multimediedesigneruddannelsen og professionsbacheloruddannelsen i webudvikling. "Grænseflader - Interfacedesign fra idé til digital prototype" er en grundbog tiltænkt studerende på multimediedesigneruddannelsen på første og andet semester.

- Jeg synes, at der mangler en struktureret måde at arbejde på, og tit kan kreative mennesker ikke lide strukturerede arbejdsprocesser. Derfor skal bogen formes på en måde, der giver mening og er enkel, og så man bliver ved med at skabe noget output, som man kan bruge konkret og praktisk, siger Morten Rold og uddyber om bogen:

- Det er meget vigtigt, at min bog bliver praksisnær og anvendelig i processen. Den skal skabe overblik over den proces, som man skal igennem, når man designer noget interaktivt. Det er noget væsentligt andet end at designe noget statisk.


Lektor Morten Rold underviser på multimediedesigneruddannelsen og professionsbacheloruddannelsen i webudvikling på Cphbusiness.

Imødekommer et stigende behov

Målgruppen for "Grænseflader - Interfacedesign fra idé til digital prototype" er langt større end studerende på multimediedesigneruddannelsen, fortæller Morten Rold.

- Interfacedesign bliver mere og mere integreret i mange uddannelser. Derfor er der et stigende behov for en grundlæggende forståelse af, hvad et interface egentlig er for en størrelse, siger han.

Morten Rold skal nu i gang med at færdiggøre bogen.

- Så der er en rimeligt stor mængde arbejde foran mig, men det glæder jeg mig meget til, fortæller han.

- Jeg har ikke tænkt så meget over det med pengene, men jeg kommer sandsynligvis til at være lidt mentalt fraværende under skriveprocessen, så min umiddelbare tanke er at forkæle familien. Måske med en sommerferie.

Stort engagement, fortælleglæde og klar faglig formidling

Samfundslitteraturs jury udtaler følgende om Morten Rolds idé:

- Med et stort engagement, fortælleglæde og klar faglig formidling skitserer Morten Rold en bog, som i den grad mangler hos både undervisere og studerende. Med forfatterens egne ord skal bogen være en introduktion til, hvordan "man som digital designer, med enkle midler, kan designe et interface, der i sidste ende føles 'rigtigt' for brugeren". Forlaget ser frem til arbejde sammen med Morten, som med sit opmærksomme blik for brugerne - og læserne - har det bedste afsæt for at skrive en virkelig stærk lærebog.


Læs mere om multimediedesigneruddannelsen på cphbusiness.dk her: Multimediedesigner og professionsbacheloruddannelsen i webudvikling på cphbusiness.dk her: Webudvikling

Du kan se mere om det faglige indhold i den kommende bog på Mortens Rolds website interfacedesign.net her: Interfacedesign – fra idé til digital prototype.