Iværksætterfællesskab satte skub i patient-app

Cphbusiness' iværksætterfællesskab Inkubatoren gav Tempus Nordic et stort skub fremad. Virksomheden har vundet et legat på 40.000 kroner og lancerer snart en patient-app.

12. februar 2018

Lange ventetider i venteværelset, i telefonen og bøvlede bookingsystemer. De to 26-årige studerende Nick Severinsen og Aleksander York Horner havde fået idéen til deres virksomhed Tempus Nordic. De ville lave en app, der kunne mindske tidsspild. Men de ville også hjælpe private lægehuse med at gøre deres arbejde mere automatiseret.

- Der er sket meget lidt på området. Ventetid og bestilling af tid er det samme i dag, som da jeg var 15 år. Ja, faktisk har intet ændret sig, siden mine forældre var unge, siger Nick Severinsen.

De to studerende begyndte arbejdet med appen i 2017. Meningen er, at patienter nemt skal kunne booke tid hos deres læge og uden problemer kunne aflyse deres konsultation. Patienter skal også kunne se, hvor lang tid de skal vente, før lægen har tid til at se dem. Og med appen kan private lægehuse hurtigt få adgang til patienters informationer.

Iværksætterfællesskab skabte forretningen

De to studerende læser begge på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship på Cphbusiness. Nick Severinsen er uddannet serviceøkonom, mens Aleksander York Horner har en logistikøkonomuddannelse.

Da de startede i iværksætterfællesskabet Inkubatoren på Cphbusiness Lyngby ved siden af studierne, kom der for alvor styr på forretningen.

- Vi brugte Inkubatoren rigtigt meget. I den periode mødte vi også lægen Johan, som er vores tredje partner. Vi mødte patienter, researchede på vores koncept og udviklede produktet. Vi mødte også inspirerende undervisere, som selv har været iværksættere, og vi lærte, at man skal have tjek på det med at få kontrakter på alt, siger Nick Severinsen.


Nick Severinsen fra Tempus Nordic.

Guld værd at møde andre iværksættere

I forbindelse med deres studietid har begge studerende brugt underviserne fra Inkubatoren og deres netværk. Og de har fået masser af konstruktiv feedback, fortæller Nick Severinsen.

- Inden jeg kom i Inkubatoren, sad jeg hjemme i min seng og arbejdede. Det var ikke optimalt. Men at komme et sted, hvor man kunne mødes med andre iværksættere, det var guld værd. Så kunne man også følge medstuderende og deres op- og nedture, siger han.

Hver tirsdag har de studerende i Inkubatoren holdt fællesmøde, hvor idéer og store drømme har fået næring. Alle har været gode til at lytte til hinanden og gavne hinanden med feedback, fortæller Nick Severinsen.

40.000 kroner fra Fonden for Entreprenørskab

I oktober 2017 vandt Tempus Nordic et legat på 40.000 kroner fra Fonden for Entreprenørskab. Det næste skridt for de tre iværksættere er, at deres app skal testes hos patienter og ansatte i otte lægehuse i København, inden den - hvis alt går efter planen - for alvor bliver rullet ud i løbet af 2018.

Læs mere om professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship på cphbusiness.dk her: Innovation og entrepreneurship.