Årets Cphbusinesspraktik: Nominér din praktikvirksomhed

Indstil din praktikvirksomhed, hvis du har haft årets bedste praktikophold, og få chancen for at vinde den regionale og den nationale praktikkonkurrence.

06. marts 2018

English version: Cphbusiness Internship of the Year: Nominate your internship company

Hvert år kan studerende fra Cphbusiness nominere deres praktikophold til at være årets bedste i konkurrencen Årets Cphbusinesspraktik og dermed anerkende praktikvirksomheden for et godt praktikophold.

Vi giver derfor alle de studerende, der har været i praktik i efteråret 2017 og er i praktik i foråret 2018, mulighed for at deltage i konkurrencen.

Cphbusiness har haft over 2.200 studerende i praktik det sidste år, og vi ser det som en vigtig del af vores uddannelser, at alle studerende på erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne kommer ud i erhvervslivet allerede under uddannelsen.

- Gennem praktikken får den studerende reelt kendskab til erhvervslivet, som han eller hun kan sætte i relation til den teoretiske viden. Praktikken er helt essentiel for de studerende og uddannelserne, og den har krav på særlig opmærksomhed. Det er derfor, at Cphbusiness kårer årets bedste praktikophold, siger Søren Meyer, centerchef for Cphbusiness Studie og Karriere.

Tidsplan 

Indstillingsperioden

 • Alle studerende, der har været i praktik i efteråret 2017 eller er i praktik i foråret 2018, kan indstille deres praktikophold, hvis praktikopholdet har fundet sted i Danmark.
 • Indstillingsperioden løber fra den 6. marts til den 2. april 2018 klokken 09.00.
 • Cphbusiness kontakter alle studerende direkte per e-mail.
 • Studerende kan indstille deres praktikophold, hvis de mener, at de har haft et særligt godt praktikophold

 

Udvælgelse

 • Et fagpanel med praktikvejledere fra alle uddannelser på Cphbusiness udvælger de fem bedste indstillinger, som går videre i konkurrencen.
 • De fem bedste finalister bliver kontaktet direkte og bliver offentliggjort med deres gode historier på Cphbusiness' platforme
 • De fem finalister skal præsentere deres praktikophold i en finale for en jury den 23. april 2018. Juryen består af eksterne jurymedlemmer, en repræsentant for de studerende, udviklings- og innovationschefen og Cphbusiness' rektor.
 • Juryen vælger en vinder, der får overbragt nyheden i praktikvirksomheden et par dage senere.

 

Den nationale konkurrence

 • Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik går videre til en national konkurrence, hvor Cphbusiness’ vinder skal dyste mod landets otte andre erhvervsakademier om at have haft landets bedste praktikophold - nemlig Årets Erhvervsakademipraktik.
 • Den nationale konkurrence finder sted i LEGO House i Billund den 16. maj 2018.

 

Indstil din praktikvirksomhed


Har du haft årets bedste praktikophold?
Så indstil din praktikvirksomhed senest den 2. april kl. 09.00!

Klik her: Indstilling til Årets Cphbusinesspraktik

Hør, hvorfor sidste års vinder – Lasse Fonnesbek Drustrups løb med sejren og titlen som Årets Cphbusinesspraktik 2017 for hans praktikophold hos Aasted ApS.

Se alle finalisterne i Årets Cphbusinesspraktik 2017 her:

Lasse Fonnesbek Drustrup fra professionsbacheloren i international handel og markedsføring indstillede sit praktikophold hos Aasted ApS i Farum og løb med titlen som Årets Cphbusinesspraktik i april 2017. Se mere her

Marie Vilsøe fra financial controlleruddannelsen var blandt Cphbusiness’ fem finalister for praktikopholdet hos Azets. Se mere her 

Datamatiker-studerende Daniel Hillmann var blandt de fem finalister og havde indstillet hans praktikophold hos Debitoor. Se mere her 

Jonas Bang Andersen fra finansbacheloruddannelsen var blandt finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik for et praktikophold hos Nordea i Lyngby. Se mere her

Christoffer Terkelsen fra serviceøkonomuddannelsen var blandt de fem finalister og havde indstillet sin praktikvirksomhed The Roger Smith Hotel i New York. Se mere her

Stor national finale i Billund

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik går videre til den nationale konkurrence for alle landets ni erhvervsakademier. Vinderen af Årets Erhvervsakademipraktik kåres tirsdag den 16. maj 2018 i LEGO House i Billund.

Juryen til den nationale konkurrence består af:

 • Christine Antorini (Socialdemokratiet), formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg
 • Jesper Vilstrup, direktør i LEGO House
 • Lone Engberg Thomsen, forbundsformand for Teknisk Landsforbund

Se, hvem der vandt Årets Erhvervsakademipraktik i Operaen i maj 2017 her:

Fakta om Årets Cphbusinesspraktik

Alle studerende har mulighed for at indstille deres praktikvirksomhed til prisen.

De studerende skal vurdere forløbet ud fra:

 • Personlig og faglig udvikling
 • Den sociale oplevelse
 • At gøre viden til værdi

Det er frivilligt at indstille en praktikvirksomhed.

Indstillingsperioden er åben til mandag den 2. april klokken 09.00.

Den endelige vinder af Årets Cphbusinesspraktik kåres af en jury mandag den 23. april 2018.

Cphbusiness stiftede prisen Årets Cphbusinesspraktik i 2015. I år 2016 stod Cphbusiness i spidsen for at arrangere en national konkurrence med de øvrige otte danske erhvervsakademier.

Læs historier om konkurrencen i år 2017, 2016 og 2015.

Kontakt

Har du spørgsmål til Årets Cphbusinesspraktik, er du velkommen til at kontakte:


Maja Bonibay
Ansvarlig for Årets Cphbusinesspraktik og Årets Erhvervsakademipraktik, event- og marketingkoordinator
E-mail: mbon@cphbusiness.dk
Telefon: 36 15 49 79

Anders Molls Axelsen
Journalist og pressekontakt
E-mail: amax@cphbusiness.dk
Telefon: 36 15 45 39