Fem virksomheder i finalen om Årets Cphbusinesspraktik 2018

Praktikophold i PFA, boblberg.dk, RentSafe, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og Estée Lauder Companies er de fem finalister i Årets Cphbusinesspraktik 2018. Vinderen kåres den 23. april. 

16. april 2018

De fem nominerede virksomheder til Årets Cphbusinesspraktik 2018 er:

Klik for at læse mere om de enkelte praktikophold.

- Sammenhængen mellem teori og praksis indgik i alle indstillingerne. Det er rigtigt godt, for det er Cphbusiness’ særkende. Jeg synes også, at jeg kan spore en anden tendens - nemlig de studerendes bevidsthed om betydningen af det arbejdsmiljø og den ledelsesstil, som de kommer til at opleve i praktikken, siger Søren Meyer, centerchef for Cphbusiness Studie og Karriere, og uddyber:

- Virksomhederne skal med andre ord nok være opmærksomme på, at det for de studerende ikke bare handler om at finde en praktikplads, men også om at finde den rette praktikplads i forhold til arbejdsmiljø og ledelsesstil.

Idéen med prisen er at hylde praktikanterne, praktikvirksomhederne og det fælles udbytte, der kommer ud af de over 2.200 årlige praktikophold for studerende på Cphbusiness alene. Den erhvervserfaring, de studerende får gennem praktikken, er en værdifuld del af uddannelsen.

Fakta

Årets Cphbusinesspraktik 2018

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik kåres mandag den 23. april 2018 af en jury, der består af:

 • Nikolaj Lubanski, direktør for Talent Attraction, Copenhagen Capacity
 • Ole Gram-Olesen, rektor, Cphbusiness
 • Frank A. Mathiasen, udviklings- og innovationschef, Cphbusiness
 • Anine Kjølbæk Sørensen, serviceøkonomstuderende og formand for Cphbusiness Students

Sidste år vandt Aasted ApS og Lasse Fonnesbek Drustrup titlen som Årets Cphbusinesspraktik.

National finale i LEGO House den 16. maj 2018

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik går videre til den nationale konkurrence om at blive Årets Erhvervsakademipraktik den 16. maj 2018, hvor lokale vindere fra alle landets erhvervsakademier skal konkurrere om titlen i LEGO House i Billund.

Juryen til Årets Erhvervsakademipraktik består af:

 • Christine Antorini, formand, Folketingets forsknings- og uddannelsesudvalg, Socialdemokratiet
 • Jesper Vistrup, direktør i LEGO House
 • Lone Engberg Thomsen, forbundsformand for Teknisk Landsforbund
 • Frank Fauerholt, salgsdirektør i Siemens og formand for Dansk Automationsselskab

Kontakt

Vil du vide mere om Årets Cphbusinesspraktik, er du velkommen til at kontakte:

Maja Bonibay
Ansvarlig for Årets Cphbusinesspraktik og Årets Erhvervsakademipraktik, event- og marketingkoordinator
Telefon: 36 15 49 79
E-mail: mbon@cphbusiness.dk

Anders Molls Axelsen
Journalist og pressekontakt
Telefon: 36 15 45 39
E-mail: amax@cphbusiness.dk

Læs mere om Årets Cphbusinesspraktik 

 • PFA

  PFA er udvalgt til finalen, fordi virksomheden har vist Ali Hassan Ali Al-Safi stor tillid og givet ham stor indsigt i moderne teknologi.

  Bedre forståelse for de teoretiske værktøjer

  - Jeg har været med til at udvikle en robot, der skal hjælpe rådgiverne med salgsopgaver. Det har været et kæmpe skulderklap, fortæller Ali Hassan Ali Al-Safi.

  Ali har også været en tur forbi erhvervsafdelingen, hvor han fik indsigt i PFA's håndtering af deres kunder, før de bliver privatkunder. 

  Praktikken har givet Ali en bedre forståelse af den praktiske brug af de teoretiske værktøjer, som han har erhvervet sig på finansbachelorstudiet.

  Stor tillid og tilfredshed

  - Ali er god til at udfordre os og er knivskarp. Han er superlærenem. Vi har for eksempel haft nogle seancer, hvor Ali har skullet præsentere noget på et teammøde. Han er rigtig god i forhold til kundemøder - både i forhold til salg, men han scorer også en høj tilfredshed hos kunderne, udtaler rådgivningsleder Michael Bruhn fra PFA.

  Hos PFA sætter de stor pris på at være indstillet til og i finalen i Årets Cphbusinesspraktik.

  - Først og fremmest er vi superglade. Vi tager praktikperioderne meget seriøst og har et fast setup. Vi gør meget ud af, at praktikanter bliver en del af teamet og får ansvar, siger rådgivningsleder Michael Bruhn.

 • boblberg.dk

  Boblberg.dk er en af de fem finalister, fordi virksomheden har udvist et stort engagement i praktikken og har lavet et veltilrettelagt forløb for Ida Sallerup Madsen, studerende på serviceøkonomuddannelsen.

  Får folk til at vokse

  - Hver dag glæder jeg mig til at komme hen til boblberg.dk. Der er frihed under ansvar, de presser en på en god måde, og der er plads til forskellighed, fortæller Ida.

  - Jeg kan være mig selv og turde at gå mine egne veje, uden at de siger nej. Det er helt vildt, hvor meget virksomheden får folk til at vokse.

  Ida har i passende doser skulle overskride sin komfortzone og udføre opgaver, som hun ikke selv troede, at hun ville kunne magte. Det er derfor i høj grad boblberg.dks fortjeneste, at Ida nu kan afslutte sin serviceøkonomuddannelse med en tro på sig selv og en oplevelse af samspillet mellem teori og praksis fra virkeligheden.

  Kreativitet og engagement

  Også hos boblberg.dk har der været stor tilfredshed med praktikforløbet.

  -Ida har været superkreativ, udadvendt og superengageret, fortæller Nikolaj Stæhr, medstifter af boblberg.dk. Men måske allervigtigst viser hun sine følelser, både når det er godt og skidt.

  Idas kompetencer inden for kreativitet, samarbejde og produktudvikling er blevet udfordret og udviklet, men boblberg.dk har også fået relevant input fra Ida Sallerup Madsen til videreudvikling af virksomheden.

 • RentSafe ApS

  RentsSafe er blandt de fem finalister i kampen om Årets Cphbusinesspraktik, fordi virksomheden med en hensigtmæssig progression har inddraget innovations og entreprenuershipstuderende Emil Buch som en ligeværdig partner.

  Et praktikforløb over al forventning

  I løbet af hans praktikophold, blev Emil hele tiden presset til noget nyt, men han følte også, at hans indflydelse blev gjort til virkelighed.

  - Det har været givende på så mange måder og en rigtig god oplevelse, siger Emil Buch.

  Nadim Stub, CEO i RentSafe, synes, at praktikforløbet gik over al forventing:

  - At have Emil i praktik var faktisk uvurderligt. Han har meget tidligt taget nogle opgaver, som vi slet ikke have forestillet os, at han skulle tage. Han har på meget kort tid fundet sin plads herinde og er blevet en integreret del af vores team. 

  Har til fulde gjort brug af sine kompetencer

  - Emil har i sin praktik til fulde gjort brug af sine kompetencer inden for innovatíon og entreprenuership. Både når det gælder effektivisering af de interne arbejdsprocesser og de mere udadrettede opgaver i form af etablering af netværk og identifikation af potentielle partnerskaber, lyder begrundelsen for finalepladsen fra fagjuryen.

 • Teknik og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

  Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune er udvalgt som finalist, fordi de har givet Dennis Klemmesen en unik introduktion til arbejdsmarkedet, som ikke bare har udviklet ham fagligt, men i høj grad også personligt. 

  En god oplevelse

  Praktikopholdet hos Teknik- og Miljøforvaltningen har givet Dennis Klemmesen blod på tanden i forhold til hans miljøteknologiuddannelse.

  - Jeg har fået mere disciplin, og praktikken har givet mig lyst til at yde og lære noget, siger Dennis.

  Også hos Teknik- og Miljøforvatningen har de været glade for forløbet:

  - Dennis er en god og konstruktiv fyr. Han er nysgerrig og formår at være med og træde til, fortæller Jesper Hansen, der er miljøtekniker i Københavns Kommune.

  Real life erfaring

  Dennis har deltaget i planlægningen og gennemførelsen af konkrete tilsyn, medvirket ved analysearbejde og udført diverse former for sagsbehandling. På den måde har Dennis fået real-life erfaring med, hvordan man på den mest hensigtsmæssige måde møder de virksomheder, som man har tilsynsmyndighed til.

  Samtidig har Teknik- og Miljøforvaltningen udvist stor interesse for miljøteknologuddannelsen og de kompetencer, som Dennis har medbragt derfra.

 • Estee Lauder Companies

  Markedsføringsøkonomstuderende Michelle Bertou blev i sin praktikperiode inddraget som en ligeværdig medarbejder. Derfor er Estée Lauder Companies blandt de fem finalister i Årets Cphbusinesspraktik.

  Indblik i virksomheden

  Michelle føler, at hun med sit praktikophold hos Estée Lauder Companies er blevet mere moden og har fundet ud af, hvad hun skal prioritere:

  - De har givet mig erfaring har givet mig erfaring - både erhvervsmæssigt og livserfaring. De har været søde og har givet mig indblik i deres virksomhed.

  Michelle blev inddraget i de daglige opgaver som en ligeværdig medarbejder. Man lyttede meget til hende i beslutningsprocesserne og udfordrede hende fagligt og personligt med et veltilrettelagt praktikforløb.

  Dygtig og engageret

  Hos Estée Lauder Companies har Michelle Bertou hjulpet med eksempelvis opbygning af kampagner, registrering og opfølgning på kampagner, oversættelser, produkttekster, Facebookopslag, contentplaner og events.

  - Hun har været dygtig og engageret og gør bare tingene. Det er virkeligt vigtigt, når vi er så lille et team. Hvis vi havde penge til det, havde vi ansat hende, siger Nadja Jul Dahl, praktikansvarlig hos Estée Lauder Companies.

  Michelles praktikforløb var på alle måder udtryk for den giv og tag-relation, som er idealet for praktikken.