Studerende fra finansbachelor forbedrer Jeudans forretning

Flere end 100 studerende fra finansbacheloruddannelsen på Cphbusiness har hjulpet ejendoms- og servicevirksomheden Jeudan med at udvikle forretningen gennem blandt andet smart buildings og lavere sygefravær.

24. maj 2018

- Jeg er positivt overrasket over niveauet. Det er et meget højt niveau, og mange af grupperne har på helt usædvanlig vis fået levet sig ind i Jeudan og gjort det meget Jeudan-relevant. Der er faktisk ikke ret langt fra mange af grupperne og deres idéer til at gennemføre dem i praksis, siger Per W. Hallgren.

Han er administrerende direktør i Jeudan, der er Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed.

I løbet af cirka fire uger har flere end 100 studerende fra professionsbacheloruddannelsen finansbachelor på Cphbusiness arbejdet i grupper med at udvikle Jeudans forretningsmodel gennem løsninger, der er relevante i praksis.

Skaber nye idéer og tilfører inspiration

Sidst i forløbet præsenterede de studerende med de bedste løsninger deres bud foran et dommerpanel, som administrerende direktør Per W. Hallgren fra Jeudan sad i.

Paneldeltagerne og Jeudan hørte om idéer, der handlede om for eksempel smart buildings og Internet of Things (IoT), nedbringelse af sygefravær og virtual architecture.

- At møde så mange unge mennesker på en gang, som møder så velforberedte op og med en enorm motivation. Det skaber nye idéer og tro på fremtiden, og det tilfører inspiration, siger Per W. Hallgren.

Han roste de studerende fra Cphbusiness for at udfordre Jeudan og deres idéer for i høj grad at være implementerbare.

- Det er idéer, som vi får uden for Jeudan - når idéerne kommer inde fra Jeudan, så er de præget af Jeudan. Når de kommer udefra, får de en helt anden vinkel. Så på alle mulige måder tilfører det ny energi til at videreudvikle, fortæller den administrerende direktør fra Jeudan.

En skarp præsentation

Vindergruppen bestod af studerende Hans Nygaard Jensen, Liv Jensen, Niko Benjamin Likudis Jensen, Philip Lind-Bendixen og Robert Christian Pedersen fra finansbacheloruddannelsen på Cphbusiness. Deres bud på at udvikle Jeudans forretning gik ud på at bruge smart buildings og IoT på en ny måde.

- Det er et kæmpe og dejligt klap på skulderen for det store arbejde, som vi har lagt i vores løsning, siger Philip Lind-Bendixen.

Gruppen demonstrerede både dyb og bred teoretisk forståelse og anvendelse serveret i en skarp præsentation med fin fokus på værdiskabelse og ressourceoptimering gennem smarte bygninger i fremtiden. Jeudans ledelse vurderer anvendeligheden af løsningen som værende høj. Sådan lyder det i begrundelsen fra dommerpanelet, der valgte vinderen.

- Det organisatoriske spillede en stor rolle i vores løsning, selvom det var IoT, og det har været spændende at arbejde med. Og at grave ned i Jeudans forretning og prøve at se, hvordan vi får det til at hænge sammen med det, som vi har lært på Cphbusiness, når vi skal udvikle forretningen, fortæller Robert Christian Pedersen fra vindergruppen.

Lærer at gøre viden til værdi

- Det gik over al forventning, siger adjunkt Per Reeslev fra Cphbusiness.

Han har været med til at skabe forløbet, hvor de studerende skal indsamle viden om en virksomhed i den finansielle sektor og virksomhedens strategi - og ud fra det komme med en ny og kreativ idé, der løser et problem for virksomheden.

- Man skal tænke på at udvikle virksomheder - i det her tilfælde Jeudan - og det er den måde, som vi kommer til at arbejde på, når vi er færdiguddannede. Så det er praksisnært og spændende, fortæller studerende Robert Christian Pedersen.

Formålet med forløbet er, at de studerende skal vise, at de er i stand til at anvende relevante teorier og modeller fra undervisningen på Cphbusiness i praksis.

- De studerende får en masse viden gennem uddannelsen, og den viden har de svært ved at kombinere til en kompetence. De har svært ved at se sammenhængene mellem forskellige ting fra deres uddannelse og brug i praksis. Det ændrer den her indgangsvinkel. Nu kan de studerende pludselig se sammenhænge, og at der sidder en administrerende direktør og andre og siger: Det her er eddermame fedt. De gør viden til værdi, siger Per Reeslev.

Skal overbevise Jeudans bestyrelse

Efter præsentationerne inviterede Per W. Hallgren grupperne med de bedste bud på at udvikle forretningen til at fremlægge løsningerne for Jeudans samlede ledelse så hurtigt som muligt.

- Det er lidt vildt, siger Liv Jensen fra vindergruppen.

- Vi er spændte. Skal vi ikke sige det sådan? Vi får tid til at uddybe vores løsning, så jeg tror, at det bliver en anderledes samtale, fordi vi ikke er bundet af minuttallet på samme måde som her, fortæller Robert Christian Pedersen.

Vinderne blev belønnet med 25.000 kroner, andenpladsen med 15.000 kroner, mens gruppen på tredjepladsen kunne tage 10.000 kroner med sig hjem.

Fremtidens måde at undervise på

- De studerende har lært at koble deres viden og færdigheder sammen til nogle kompetencer, som de kan bruge i praksis. Og de har fået mere selvtillid til at gå ud at vise, at de kan bruge deres evner i praksis. Det har virkeligt skabt værdi, og det må næsten være den fremtidige måde at drive undervisning på, siger adjunkt Per Reeslev.

- Vi gør det for at bringe erhvervslivet endnu længere ind i vores undervisning. På den måde udfordrer vi pædagogikken og får fremhævet erhvervskompetencerne. Alt gik op i en højere enhed: Erhvervslivet - Jeudan - var glade, vores studerende var glade, og vores undervisere var glade, siger Bo Steen Larsen, der er områdechef for Økonomi og Finans på Cphbusiness.

Du kan læse mere om professionsbacheloruddannelsen finansbachelor på cphbusiness.dk her: Finansbachelor.


Læs også: Branchesamarbejde med fokus


Billeder: Jeudan