Deltagerne blev klogere på projektledelse

Torsdag den 19. april inviterede alumne-netværket til et arrangement om projektledelse.

22. juni 2018

Oplægsholderne adjunkt Just Kjærgård Pedersen og lektor Jens Vestgaard fra Cphbusiness præsenterede foreløbige resultater fra forskningsprojektet om projektledelse i samarbejde med IBA Kolding.

Her fortalte de om udgangspunktet og formålet for forskningsprojektet, samt udfoldede resultaterne, som bl.a. belyste de udfordringer, der opstår ved projektarbejde i små og mellemstore virksomheder.

Der blev også sat fokus på, hvilke kompetencer en projektleder skal kunne rumme på dagens arbejdsmarked. Her blev deltagerne taget med på råd om hvad der eventuelt kan undervises i og hvordan det kan gøres.

“Arrangementet gav stor indsigt og råd til den nuværende tilstand af projektledelse, og hvordan uddannelsesinstitutioner skal tænke anderledes, når de underviser i projektledelse. Oplægsholdernes refleksion af, hvordan der bliver undervist i projektledelse, og forskellen til, hvad der reelt sker i virksomhederne, var spændende. Det gav stor mulighed for selvrealisering, omkring hvordan medarbejdere og arbejdsgivere kunne forbedre ’tracking’ og anvendelse af projektledelse til deres fordel, og hvornår det ikke skulle bruges,” udtaler Frederik Zahll Ladehoff, alumne fra professionsbachelor i International Sales and Marketing Management.

Jonas Haahr Hummel Andersen, som arbejder hos tesa Nordic og studerer diplom i ledelse sideløbende med sit job, præsenterede sit afgangsprojekt om hvordan virksomheden anvender projektledelse, og hvor der er plads til forbedring.

“Det, der gjorde dette arrangement til noget særligt, var inddragelsen af en studerende, der delte sine tanker om, hvordan han selv og hans nuværende arbejdsgivere brugte projektledelse, og om de kunne forbedre sig,” udtaler Frederik Zahll Ladehoff.

Efter oplægget blev både deltagerne og oplægsholderne for at netværke over et glas vin og snacks, hvor der var rig mulighed for gode diskussioner omkring projektledelse.