Cphbusiness samlede løsninger fra Danmark, Estland og Finland

Studerende fra Danmark, Estland og Finland har arbejdet med udfordringer for blandt andet Lyngby Boldklub til Nordic Ideation Camp på Cphbusiness.

05. december 2018

Cphbusiness Lyngby har samlet 60 studerende og seks undervisere fra Danmark, Estland og Finland til Nordic Ideation Camp.

Under forløbet udviklede de studerende forretningsidéer og løsninger på udfordringer fra tre virksomheder: Lyngby Boldklub, DFDS og en startup fra iværksættermiljøet på Cphbusiness.

Flere borgere oplevede således at blive stoppet i Lyngby af internationale studerende, der søgte inspiration til deres idéer eller testede dem.

Opholdet på Cphbusiness fra den 12. til 16. november var kulminationen på et tre uger langt uddannelsesforløb for studerende fra tre institutioner i de tre lande. Først virtuelt og siden fysisk i Lyngby.

- Det er et unikt forløb, hvor vi samler studerende og deres undervisere både online og i et af de tre lande, siger Internship Coordinator Frederik Vilhelm Hald Hasle fra Cphbusiness' internationale kontor og uddyber:

- Forløbet giver de studerende et internationalt netværk og internationale kompetencer, fordi de skal arbejde sammen med studerende fra andre lande, som de ikke kender. De bliver udfordret på en anden måde end i deres hverdag på studiet.

Lyngby Boldklub vil være hele Lyngbys klub

De studerende fra Danmark, Estland og Finland hjalp for eksempel Lyngby Boldklub med fodboldklubbens nye strategi med sigte på at inkludere mere af lokalsamfundet, da klubben ønsker at "få hele byen med".

Derudover hjalp de DFDS med at gentænke selskabets kundekontakt gennem digitale løsninger, fortæller Frederik Vilhelm Hald Hasle fra Cphbusiness.

- Det forbereder dig helt sikkert til arbejdslivet, siger studerende Eduart Ceci fra Haaga-Helia University of Applied Sciences i Finland.

- At arbejde sammen med mange forskellige nationaliteter var interessant. Jeg lærte om gruppearbejde og om at holde motivationen oppe, selv når det ikke gik som planlagt, fortæller studerende Milena Merling fra samme universitet.

Om Nordic Ideation Camp

Nordic Ideation Camp er en del af et internationalt og tværinstitutionelt netværk under Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet.

Cphbusiness indgår i netværket sammen med Haaga-Helia University of Applied Sciences fra Finland og Estonian Business School fra Estland.