Jesper Buch-foredrag var en stor succes

Torsdag den 22. november dukkede 200 alumner, studerende, medarbejdere og samarbejdspartner op på Kosmopol til et foredrag med Jesper Buch.

03. december 2018

Jesper Buchs foredrag ”KICK-ASS – fra kælder til milliard” handlede om, hvordan iværksættereventyret om Just Eat startede. Der blev også givet gode råd til, hvad man skal huske på, hvis man kaster sig ud i at skabe egen virksomhed.

Brænd igennem overfor dit personale – så løber de dobbelt så stærkt. Brænd igennem overfor dine konkurrenter – så løber de skrigende bort. Brænd igennem overfor dine potentielle kunder – så skriver de under. Jesper Buch

Fra hjørnekontor til sovesal på Caminoen

Man skulle ikke tro det, men Jesper Buch startede sit foredrag med at spørge ud i salen, om der var nogen, der kendte pilgrimsruten Camino de Santiagio i Nordspanien, for den gik han efter han solgte sin aktieandel i Just Eat og med ét blev multimillionær. - I skal tage at gå den rute, det er det bedste, I kan gøre for jer selv, siger han. Jesper Buch forklarede, at han gik Caminoen for at blive klogere på, hvad han nu skulle lave. Just Eat var blevet en kæmpe succes, og han ville nu samle tankerne og ”lægge et nyt Jesper Buch puslespil”, som han forklarede.

Hvor skal man finde en pizza i Oslo?

Jesper Buch fortalte også kort om sin tid i Blokhus, hvor han havde drømmen om at starte sin egen klub. Da han ikke var gammel nok til at have en spirituslicens, indgik han et samarbejde med sin far – som var alkoholiker. - I kan nok forestille jer, hvordan det gik, sagde han til forsamlingen. Der gik mindre end et år, så solgte Jesper Buch sin andel af foretagende til sin far og søgte ind på Den danske Eksportskole (i dag en del af VIA University College). Han kom efter sin uddannelse til Oslo i et trainee forløb og en aften fik han lyst til pizza, men han vidste ikke, hvor han skulle ringe for at bestille en, og der var heller ingen pizzeriaer på nettet. - Jeg undersøgte det norske marked og det danske, og der var ingenting, fortæller han. Dér blev ideen til Just Eat født.

Det handler om mavefornemmelsen

- Just Eat startede med en mavefornemmelse, fortæller Jesper Buch. Jeg kunne bare mærke, at det her var rigtigt. I skal huske at lytte til jeres mavefornemmelse. Ideen var ikke svær at sælge til investorer, for hvis du er autentisk, hvis du brænder for det, så bliver din ide købt. Brænd igennem overfor dit personale – så løber de dobbelt så stærkt. Brænd igennem overfor dine konkurrenter – så løber de skrigende bort. Brænd igennem overfor dine potentielle kunder – så skriver de under, lyder rådet fra Jesper Buch.

”Jeg kommer fra Vamdrup, og der har man dybe lommer og korte arme”

Selv om man er multimillionær, kan man godt have fødder plantet godt i jorden. Jesper Buch afslutter sit foredrag med forklare, at det er vigtigt at mærke efter i maven, om man er det rigtige sted og sammen med de rigtige mennesker. Og penge er ikke alt. - Jeg kunne sidde på en yacht i Sydfrankrig og ikke lave en skid, sagde han, men det er så vigtigt, at I ikke glemmer empatien, for det er den vigtigste egenskab at have som menneske.

Se billeder fra arrangementet på Cphbusiness Alumnis Facebookside.

Cphbusiness Alumni siger tusind tak til alle, der deltog i arrangementet. Vi glæder os til at byde velkommen næste år, hvor vi får besøg af Stine Bosse. Vi åbner for tilmeldingen i det nye år.