Markant fremgang: Flere søger ind på Cphbusiness

Cphbusiness har modtaget 986 flere ansøgninger end i 2019 og 7.798 ansøgninger i alt til erhvervsakademiuddannelserne og finansbachelor.

08. juli 2020

Ved ansøgningsfristen for kvote 1 den 5. juli havde Danmarks største erhvervsakademi modtaget 2.695 førsteprioritetsansøgninger og 7.798 ansøgninger i alt til erhvervsakademiuddannelserne og professionsbacheloruddannelsen finansbachelor.

Det er 372 førsteprioritetsansøgninger flere og i alt 986 ansøgninger flere end sidste år.

- Det er superflotte tal, siger uddannelsesdirektør Line Louise Hansen fra Cphbusiness.

Se status på alle søgetallene den 5. juli her: Ansøgerstatistik den 5. juli 2020.

Line Louise Hansen fremhæver blandt andet fremgangen på uddannelserne finansøkonom, finansbachelor, markedsføringsøkonom, financial controller og serviceøkonom.

Erhvervsakademiuddannelsen finansøkonom i København har fået 172 flere førsteprioritetsansøgninger og i alt 393 flere ansøgninger end i 2019, mens financial controller har fået 67 flere førsteprioritetsansøgninger og i alt 171 flere ansøgninger. Professionsbacheloruddannelsen finansbachelor går frem med 126 ansøgninger i alt.

- Det er godt, at de finansielle uddannelser oplever en markant fremgang, for det er et af de steder, hvor beskæftigelsen har slået sig mindst som følge af coronakrisen, siger uddannelsesdirektøren.

Erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom i Hillerød, København og Rønne går fra 184 førsteprioritetsansøgninger og 507 ansøgninger i alt i 2019 til 261 førsteprioritetsansøgninger og 684 ansøgninger i alt i 2020.

- Det er et område, der lige nu er ekstremt påvirket af coronasituationen, men uddannelsen tager to år, og det er en branche med et kæmpe udviklingspotentiale. Det er et spændende område, og der har været en masse fokus på, hvad man kan i den branche, så måske er det det, der tiltrækker ansøgerne, siger Line Louise Hansen.

En kombination af øget kendskab og coronakrise

Cphbusiness har i alt en fremgang på næsten 1.000 ansøgninger.

Et bud på en forklaring på fremgangen er kombinationen af, at Cphbusiness og erhvervsakademierne er ved at blive mere kendte, og at flere i år vælger at tage en uddannelse på grund coronakrisen, fortæller Line Louise Hansen:

- Jeg tror, at erhvervsakademierne stille og roligt er ved at blive mere kendte i uddannelseslandskabet. Vi gik også frem sidste år, og i år er den tendens så blevet forstærket af coronaeffekten og et større fokus på, at de unge skal tage en uddannelse.

Netop coronakrisen og konsekvenserne af den er grunden til, at Uddannelses- og Forskningsministeriet har bedt Cphbusiness om at øge optaget med 359 pladser.

- Jeg tror, at det er rigtigt set af ministeriet med de ekstra pladser, fordi der er nok nogle unge, der dropper deres sabbatår og tager en uddannelse i stedet. Vi har fået markant fremgang på flere af de uddannelser, hvor vi udbyder flere pladser end normalt, så jeg er ekstra glad for, at vi har sagt ja til de yderligere pladser, for det har vist sig, at der er studerende til det, siger uddannelsesdirektøren.

Fremgang flere steder på Bornholm

På Cphbusiness på Bornholm går uddannelsen datamatiker frem fra 7 førsteprioritetsansøgninger i 2019 til 16 i år, mens finansøkonomuddannelsen går frem til 15 førsteprioritetsansøgninger i år sammenlignet med 11 i 2018, hvor den sidst blev udbudt.

- Det er rigtigt godt, at der har været så mange ansøgere. Blandt andet en fordobling på førsteprioriteter på datamatikeruddannelsen i forhold til sidste år. Det peger på, at uddannelsesstationen på Bornholm for alvor er ved at bide sig fast og skabe værdi for både de uddannelsessøgende og erhvervslivet derovre, siger Line Louise Hansen.

Læs TV 2/Bornholms artikler om ansøgertallene på Bornholm på tv2bornholm.dk her: Mange vil være datamatiker og finansøkonom og her: Studieansøger: Det betyder alverden for mig.

Flere uddannelser blandt Danmarks mest populære

Flere af Cphbusiness' uddannelser – markedsføringsøkonom, finansøkonom, datamatiker, multimediedesigner, serviceøkonom og finansbachelor – er blandt de mest populære i Danmark, som du kan læse om på nyheder.tv2.dk her: Her er de 25 mest søgte uddannelser i år.