Innovation, produkt og produktion

Vil du rustes til at udvikle og gennemføre nye idéer i virksomheder og styrke din viden om innovationsprocesser, forretningsmodeller og konceptudvikling? Så er akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion det rigtige valg for dig.

Hvorfor læse innovation, produkt og produktion?

På akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion ruster vi dig til at skabe værdi og fornyelse for virksomheder ved at gå foran i forhold til at analysere, planlægge og vurdere idéer og problemstillinger inden for innovation, forretningsmodeller og projektledelse. Du lærer at indgå i udviklingsorienterede og tværfaglige arbejdsprocesser inden for bl.a. konceptudvikling og innovative udviklingsprocesser.

Derudover får du værktøjer til at forberede, gennemføre og afslutte projekter, og du bliver ligeledes udstyret med værktøjer til at kunne udvikle og forbedre projektprocessen, så dine projekter bliver en succes. Du udvikler kompetencer til at kunne styre processer og projekter, som omfatter ressourcer, interessenter, planer, kvalitet, mål og risici. Disse kompetencer kan du bruge i dit daglige arbejde med projekter, og du bliver ligeledes klogere på din egen rolle som projektleder, da du trænes i at vurdere og realisere de gode ideer i praksis.

Du vil desuden få viden om idé- og udviklingsprocesser, teamledelse, markedsudvikling og blive i stand til at vurdere og varetage faktorer som organisering af innovation, situationsanalyse, rapid prototyping og deres indvirkning på den innovative proces og organisationens forretningsmodel. Denne viden vil gøre dig i stand til at udnytte de nye muligheder og foretage de nødvendige omstillinger i et foranderligt marked.

Styrk din karriere inden for udvikling og innovation af nye produkter

Uddannelsen i innovation, produkt og produktion klæder dig på til at samarbejde med andre på tværs af kulturelle, sproglige og uddannelsesmæssige forskelle, og du lærer, hvordan virksomheder får udviklet deres rutiner og bygget strukturer, der sikrer en fortsat udvikling og innovation af nye produkter.

Efter at have taget en akademiuddannelse i innovation, produkt og produktion vil du kunne varetage jobs som produktudvikler, projektleder eller som rådgivende konsulent i private eller offentlige virksomheder.

Vær opmærksom på, at Cphbusiness tilbyder retningen innovation under akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion.

Uddannelsens indhold

På akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion får du blandt andet kendskab til:

 • Teamledelse
 • Projektledelse af mindre og mellemstore projekter
 • Projektstyring
 • Agile projektformer
 • Ressourceallokering
 • Idé- og udviklingsprocesser
 • Innovative processer
 • Markedsudvikling
 • Kreative metodikker
 • Organisatoriske udfordringer og tilpasninger
 • Rapid prototyping
 • Forretningsmodeller
 • Planlægningsfunktioner i relation til områdets praksis

Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen.

Bliv ringet op og tag en snak om valg af fag eller uddannelse, og hvordan du finder tiden.

Uddannelsens opbygning

Akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som læses på deltid.

Uddannelsen består af tre obligatoriske fag og en række valgfag. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. En akademiuddannelse tager typisk tre år at gennemføre med et til to fag pr. semester. Hvert fag har en varighed på ca. tre-seks måneder.

Du bestemmer selv, om du vil tage hele akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion eller blot udvælge de fag og den fagkombination, der passer til dig.

Nedenfor kan du se, hvordan vi anbefaler at strukturere din vej gennem uddannelsen, så du gennem dine valg af fag får skabt en tydelig, faglig profil.

Obligatoriske fag 20 ECTS

Der er tre obligatoriske fag på akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion.
Vis fag Skjul fag

Vælg efter interesse

Innovation 30 ECTS

Hvis du vælger en profil med fokus på innovation, får du viden om idé- og udviklingsprocesser. Du vil også lære om god projektledelse, og hvordan du skaber og styrer innovative processer.
Vis fag Skjul fag

Fag til profilen

Anbefalede valgfag

Anbefalede valgfag fra andre uddannelser

Afgangsprojekt 10 ECTS

Afgangsprojektet afslutter uddannelsen og giver dig mulighed for at gå i dybden med et emne, du brænder for.
×

Vi anbefaler, at du følger denne vej, som giver dig en profil med fokus på innovation. Du har dog også mulighed for at erstatte valgfag med fag fra andre fagområder. Kontakt vores studievejledere for mere information.

Kommende hold

Fag

{{typeName}}
{{educationName}}

Tid og sted

Navn Sted Start Dag Pris
{{course.courseName}} {{course.courseName}} {{course.courseName}} {{ course.location.shortName }} {{ course.startDate | cultureDate:'da-DK':true}} {{ course.weekdays[0] | courseWeekday:'da-DK' }} {{course.signupFee | currency : 'kr.' : 0}} Tilmeld