Iværksætteri i praksis

Drømmer du om at starte egen virksomhed? Vi tager udgangspunkt i din forretningsidé, så du lærer lige netop det, du kan bruge til noget.

Hvorfor skal du tage faget?

På faget iværksætteri i praksis bliver du klar til at starte og udvikle din virksomhed. Det er for dig, der:

 • har en forretningsidé og vil starte egen virksomhed eller
 • har egen virksomhed, men har brug for mere struktur og sparring for at vækste.

- Det er fantastisk at se, hvor langt iværksættere kan komme med deres forretningsidé på kort tid, når de bliver en del af et inspirerende miljø mættet med viden om, hvordan man starter egen virksomhed.

Dorte Kjærgaard, underviser på Cphbusiness.

Indhold

Vi tager udgangspunkt i din situation. Det betyder, at al teori bliver direkte knyttet til, hvordan du kan bruge det i din virksomhed. På faget iværksætteri i praksis vil du:

 • arbejde med forretningsmodellen for din virksomhed,
 • udarbejde en forretningsplan, der danner et solidt fundament for din virksomhed og
 • blive klar til at implementere tiltagene i din virksomhed.

Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen.

Gå ikke glip af netværket

På faget iværksætteri i praksis får du ikke blot adgang til et team af dygtige undervisere, der fører dig trygt gennem de skridt, det kræver at starte egen virksomhed. Du får også glæden af et inspirerende miljø.

Vi fokuserer på personlig sparring og introducerer dig til vores professionelle netværk, som gør det lettere for dig at tage det næste skridt. På iværksætteri i praksis møder du andre iværksættere, som brænder lige så meget for deres idé, som du gør - og du får muligheden for at etablere et stærkt netværk.

Få dine første kunder

På iværksætteri i praksis kommer du hele vejen rundt om din virksomhed og får styr på alt fra budskab til regnskab.

Det er vores mål, at du har implementeret, hvad du har lært – og har fået de første kunder – inden vi er færdige.

Eksamen og ECTS

Eksamenen er en mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase og er med intern censur.

Faget består af 10 ECTS.

 • Undervisningsformer og læringsaktiviteter

  For at sikre, at de studerende får det størst mulige udbytte af undervisningen, arbejdes der løbende med varierende læringsformer.

  På dette fag skal man som studerende være forberedt på, at undervisningen vil bestå af en kombination af tilstedeværelsesundervisning, gruppearbejde, digitale aktiviteter og lignende.

  De digitale aktiviteter kombinerer fysisk tilstedeværelse med fx webinarer, videoer eller lignende, som enten kan gennemføres på Cphbusiness eller hjemmefra. Herudover vil læringen nogle gange tage udgangspunkt i diskussioner, sparring og feedback de studerende i mellem, hvor underviseren ikke er til stede. Den primære aktivitet består dog i traditionel tilstedeværelsesundervisning.

  De planlagte aktiviteter og angivne datoer vil ikke alle kræve fysisk tilstedeværelse, men det vil fremgå af flowplanen for holdet, hvilke datoer, der eventuelt er tale om.

 • Få op til 30.000 kroner til din efter- og videreuddannelse
 • Uddan dig ved siden af jobbet og få op til 30.000 kroner til din efter- og videreuddannelse.