Ledelse

Drømmer du om et job, hvor opdaterede ledelsesværktøjer og et stærkt blik for at analysere, planlægge og udføre ledelse er nødvendigt? Så er en akademiuddannelse i ledelse det rette valg for dig.

Hvorfor læse ledelse?

Akademiuddannelsen i ledelse er rettet mod nuværende og kommende ledere i den private og offentlige sektor og klæder dig på, så du kan varetage forskellige ledelsesopgaver og stå endnu stærkere som leder.

På uddannelsen får du fra dag et en masse gode ledelsesmæssige værktøjer og praktiske metoder, som du kan bruge i din dagligdag som leder, og du lærer, hvordan du gennem god ledelse kan skabe de bedste resultater for din virksomhed. Derudover udvikler du din egen ledelsesstil og får kompetencer til at lede store og mindre enheder.

Vi ser en enormt stor faglig og personlig udvikling hos vores studerende. Det er tydeligt, at de hviler i deres lederrolle på en helt anden måde, når de har de rette redskaber ved hånden i dagligdagen.

Mette Høy, underviser på Cphbusiness

Stå stærkere i dit job som leder

Vi har fokus på dig som leder, forandringsledelse, ledelse af medarbejdere, teams, grupper og meget mere.

Du vil blive introduceret til relevant ledelsesteori, -modeller og -opgaver, som kombinerer og tager udgangspunkt i ledelsesmæssige udfordringer og erfaringer fra dit arbejdsliv. Det giver dig konkrete inputs, som du kan bringe i spil i dit job som leder.

Uddannelsens indhold

På akademiuddannelsen i ledelse får du blandt andet kendskab til:

 • Din egen og andres ledelsesstil og ledelsesadfærd
 • Konkrete ledelsesværktøjer
 • Praksisnære ledelsesmæssige processer og teorier
 • Ledelse af medarbejdere
 • Projektstyring
 • Ledelse/coaching af teams og grupper
 • Medarbejderledelse
 • Forandringsledelse
 • Analyse, planlægning og udførsel af ledelsesmæssige aspekter

Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen.

Lederuddannelsens opbygning

Akademiuddannelsen i ledelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse. Den giver sammen med to års efterfølgende erhvervserfaring adgang til diplomuddannelsen i ledelse.

Uddannelsen består af tre obligatoriske fag og en række valgfag. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. En akademiuddannelse tager typisk tre år at gennemføre med et til to fag pr. semester. Hvert fag har en varighed på ca. tre-seks måneder.

Skræddersy din uddannelse i ledelse

Du bestemmer selv, om du vil tage hele akademiuddannelsen i ledelse eller blot udvælge de fag, der interesserer dig. Du kan selv vælge fag og fagkombination, men vi anbefaler nedenstående flow for uddannelse.

Fag

Varighed

ECTS

Ledelse i praksis

6 mdr.

10

Organisation og arbejdspsykologi

6 mdr.

10

Det strategiske lederskab

6 mdr.

10

To valgfag

10 mdr.

2*10 = 20

Det afsluttende projekt

6 mdr.

10

Aktuelle hold

Herunder finder du en liste over de hold på akademiuddannelsen i ledelse, vi udbyder i den kommende tid. Du kan sortere og filtrere listen efter blandt andet navn, sted, ugedag, tidspunkt og opstart.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til et spændende forløb på Danmarks største erhvervsakademi.

Kommende hold

Fag

{{typeName}}
{{educationName}}

Periode

Navn Sted Start Dag Pris
{{course.courseName}} {{course.courseName}} {{course.courseName}} {{ course.location.shortName }} {{ course.startDate | cultureDate:'da-DK':true}} {{ course.weekdays[0] | courseWeekday:'da-DK' }} {{course.signupFee | currency : 'kr.' : 0}} Tilmeld
Informationsmøde 13. og 15. august 2019 Læs mere om informationsmøder
 • Få op til 30.000 kroner til din efter- og videreuddannelse
 • Uddan dig ved siden af jobbet og få op til 30.000 kroner til din efter- og videreuddannelse.
Mød Michael Hansen fra Konica Minolta, der har taget en uddannelse i ledelse på Cphbusiness.

Få overblikket over det danske uddannelsessystem

Nedenfor kan du se strukturen i det danske uddannelsessystem og få overblikket over Cphbusiness’ uddannelser.

Erhvervs- akademi- uddannelse 2-2 ½ år Master- uddannelse Erhvervsfaglig uddannelse Gymnasial uddannelse Videregående uddannelser Videregående uddannelser UNGDOMS- OG VOKSENUDDANNELSER Kandidat Fuldtidsuddannelser Uddannelser samtidigt med job (deltid) Universitets- bachelor Grundlæg- gende voksen uddannelse Professions- bachelor 3 ½ år Uddannelser hos Cphbusiness Øvrige uddannelser Arbejds- markeds- uddannelse Professions- bachelor (Top-up) 1½ år Akademi- uddannelse 3 år Diplom- uddannelse 2-3 år Erhvervserfaring Min. 2 år Erhvervserfaring Min. 2 år