Drømmer du om en karriere inden for golfbranchen, eller vil du sætte yderligere skub i din nuværende karriere? Så er akademiuddannelsen i retningen oplevelsesøkonomi med speciale i ledelse af golfklubbber noget for dig.
Formål
Uddannelsen henvender sig til dig, der gerne vil arbejde med ledelse og udviklingsopgaver i de danske golfklubber. Du får kvalifikationer til selvstændigt at forstå og anvende ledelsesteorier og metoder, der kan anvendes til at planlægge og gennemføre de komplekse opgaver, man naturligt møder i en golfklub.
Uddannelsen er for dig, der har administrative, ledende eller udviklingsorienterede funktioner i golfverdenen. Det kan typisk være som golfmanager, golfsekretær med ambitioner om at avancere, golf pro, chefgreenkeeper eller konsulent. Uddannelsen henvender sig til andre, der ønsker at udbygge deres formelle kompetencer inden for golfmanagement. Også personer uden for golfbranchen med et ønske om at kvalificere sig til et job i golfbranchen kan deltage.
Indhold
Inden for rammerne af akademiuddannelsen i oplevelsesøkonomi er uddannelsens indhold, emner, cases m.v. tilpasset de opgaver, som ansatte i golfklubber beskæftiger sig med.
Med denne uddannelse opnår du en officielt anerkendt, kompetencegivende lederuddannelse på akademiniveau, som kan anvendes i andre sammenhænge end golfverdenen.
Baggrund
De danske golfklubber har gennemgået en forvandling fra overvejende at være foreningsdrevne klubber baseret på engagement og frivilligt arbejde til at være moderne oplevelsesøkonomiske virksomheder, med golf som det sportslige omdrejningspunkt. Udviklingen går stærkt i golfbranchen og konkurrencen med andre udbydere af idrætstilbud til befolkningen er stigende.
Udviklingen medfører stadigt øgede krav til en professionel varetagelse af drifts- og ledelsesmæssige opgaver i golfklubberne. Dette betyder, at de ansatte har et stadigt stigende behov for et struktureret uddannelsestilbud, som kan klæde dem på til at varetage professionelle service-, drifts- og ledelsesopgaver.
DGU (Dansk Golf Union), GAF (Golfens Administrative Forening) og PGA (Professional Golfers' Association) har derfor i samarbejde med Cphbusiness taget initiativ til at udbyde et samlet kompetencegivende uddannelsestilbud af høj kvalitet målrettet de ansatte i de danske golfklubber.
Cphbusiness er formelt kursusansvarlig uddannelsesinstitution, og akademiddannelsen er bygget op omkring studiebekendtgørelsen for akademiuddannelsen i oplevelsesøkonomi.
Akademiuddannelsen er en oplagt mulighed for dig, som gerne vil videreuddanne dig på deltid.
Studiets opbygning
Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfri moduler samt et afgangsprojekt, der afslutter uddannelsen. Hvert modul er en afgrænset faglig enhed, der kan studeres selvstændigt.
Fælles for alle moduler er, at Cphbusiness tilknytter en gennemgående kursusleder og koordinator med indgående kendskab til golfverdenen. Kursuslederen vil fungere som 'den Røde tråd' mellem modulerne og binde det samlede kursusforløb sammen.
Kursusleder og underviser bliver Klaus Frejo, som har været kursusleder på de to foregående diplomhold og selv har en mangeårig baggrund som golfmanager, leder og konsulent inden for sportsbranchen samt underviser på de videregående uddannelser i sport management.
Alle undervisere på diplomuddannelserne er uddannet på minimum kandidatniveau. Desuden vil en række gæstelærere og oplægsholdere med indgående kendskab til golfverdenen bidrage med deres ekspertise. DGU deltager yderligere med konsulenter og eksperter, når muligt og relevant.
Fagmoduler
Golfmanagement omfatter følgende fagmoduler:
Obligatoriske fagmoduler
- Oplevelsesøkonomi (10 ECTS)
- Oplevelsesledelse (10 ECTS)
Studieretningsfagmoduler
- Eventmanagement (10 ECTS)
- Markedsføring (5 ECTS)
- Lederens forretningsforståelse (5 ECTS)
- Det strategiske lederskab (10 ECTS)
- Eventledelse (5 ECTS)
Afgangsprojekt
Facts
Internatkurserne afholdes på Vejen Idrætscenter. Se mere om stedet på www.vejenic.dk.
Alle kursusdage er inkl. fuld forplejning, enkeltværelse samt adgang til idrætsfaciliteterne på Vejen Idrætscenter.
Pris
- 17.900 kr. for et 10 ECTS-modul
- 8.950 kr. for et 5 ECTS-modul
- 17.900 kr. for et 15 ECTS-modul (afgangsprojekt)
Prisen er inkl. undervisning, internat med fuld forplejning samt litteratur.
Studerende og deres arbejdsgivere har mulighed for at søge tilskud til uddannelsen via Statens Voksen Uddannelsesstøtte. Læs mere på www.svu.dk.