Finansiel rådgivning

Brænder du for finansiering og investering, og vil du gerne have de rette redskaber, så du kan give dine kunder det økonomiske overblik, der stiller dem i stand til at træffe et oplyst valg omkring deres formue? Så er diplomuddannelsen i finansiel rådgivning den rette for dig.

Derfor skal du læse finansiel rådgivning

Uddannelsen er relevant for dig, der allerede arbejder som finansøkonom eller privatkunderådgiver, og som gerne vil optimere din kunderådgivning, så du kan yde en optimal rådgivning over for din kundeportefølje og skabe langvarige kunderelationer.

Diplomuddannelsen i finansiel rådgivning er en retning inden for den merkantile diplomuddannelse og er en unik deltidsuddannelse med fokus på kunderådgivning i den finansielle sektor. Den er udviklet i nært samarbejde med de større pengeinstitutter i Danmark for at sikre, at du får den brancherelevante viden og de kompetencer, som virksomhederne efterspørger.

0
har også læst økonomi og finans
på Cphbusiness
har også læst økonomi og finans
på Cphbusiness

Uddannelsens indhold

På diplomuddannelsen i finansiel rådgivning får du blandt andet kendskab til:

  • Værktøjer til at skabe et godt og langvarigt samspil med den private kunde
  • Forståelse for relevante skatteregler og betydningen af familie- og arveret
  • Viden om værdipapirer, pensionsopsparing, forsikring og de skattemæssige og juridiske konsekvenser af privatkundens valg
  • Viden om finansiering og investering med henblik på helhedsorienteret rådgivning til formuende privatkunder
  • Viden om rådgivning af mindre erhvervsdrivende
  • Redskaber til at give privatkunden et økonomisk overblik, så kunden er i stand til at træffe et oplyst valg omkring sin formue

Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen.

Bliv ringet op og tag en snak om valg af fag eller uddannelse, og hvordan du finder tiden.

Uddannelsens opbygning

Diplomuddannelsen i finansiel rådgivning er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som læses på deltid.

Uddannelsen består af to obligatoriske fag, tre studieretningsfag og et valgfag. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. En diplomuddannelse tager typisk to et halvt til tre år at gennemføre med et fag pr. halvår. Hvert fag har en varighed på ca. tre til seks måneder.

Valgfrihed på uddannelsen i finansiel rådgivning

Du bestemmer selv, om du vil tage hele diplomuddannelsen i finansiel rådgivning eller blot udvælge de fag, der interesserer dig. Vær opmærksom på, at du kan tage maks. 5 ECTS uden for fagområdet.

Kommende hold

Fag

{{typeName}}
{{educationName}}

Tid og sted

Navn Sted Start Dag Pris
{{course.courseName}} {{course.courseName}} {{course.courseName}}
Sidste chance
Online {{ course.location.shortName + (course.isBlended ? '/online' : '') }} {{ course.startDate | cultureDate:'da-DK':true}} {{ course.weekdays[0] | courseWeekday:'da-DK' }} {{course.signupFee | currency : 'kr.' : 0}} Gå til kurv Tilmeld
  • Adgangskrav

    Vil du optages på diplomuddannelsen? Så skal du opfylde de krav, der stilles til din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring. Du skal have:

    • En kort eller mellemlang videregående uddannelse (minimum to år)
      og
    • Mindst to års relevant erhvervserfaring efter afsluttet uddannelse

    Hvis du ikke umiddelbart opfylder optagelseskravene, har du måske kvalificeret dig ad anden vej. Læs om realkompetencevurdering nedenfor.

    Når du ansøger om at blive optaget, skal du vedhæfte et CV. Læs vores guide til CV'er her.

    Kontakt vores vejledere, hvis du er i tvivl, om du kan optages: evu@cphbusiness.dk

  • Studiets opbygning og fag

    Diplomuddannelsen tæller 60 ECTS og er bygget op af obligatoriske fag, studieretningsfag, valgfag og et afgangsprojekt.

    Gennemgående for alle fag er, at du som studerende inddrager problemstillinger, erfaringer og fortællinger fra din egen organisation for at give stof til refleksion og for at forankre læring og udvikling i din egen praksis.

    Valgfag

    Du kan vælge mellem de fag, der er knyttet til uddannelsen. Desuden kan du vælge fag uden for fagområdet svarende til max 5 ECTS.

    Obligatoriske fag

    Projektledelse (5 ECTS)
    Forretningsforståelse (10 ECTS)

    Studieretningsfag

    Formuerådgivning (10 ECTS)
    Kundesamspil (5 ECTS)
    Rundt om virksomhedsejeren (10 ECTS)

    Valgfag

    Den finansielle sektor i fremtiden (5 ECTS)

    Afgangsprojekt

    Afgangsprojekt (15 ECTS)

  • Sådan foregår undervisningen

    Vi kobler viden til din hverdag

    Undervisningen på Cphbusiness er praksisnær. Det betyder, at du kommer til at arbejde med udfordringer, eksempler og cases fra din egen hverdag. Du får derfor kompetencer, der er direkte relateret til din egen jobsituation, og som du kan tage med hjem og anvende med det samme i din egen praksis. Dine medstuderende og underviser vil ligeledes bringe cases ind i undervisningen, der sætter den teori, du lærer i undervisningen, i spil.

    I perioden mellem undervisningsgangene læser du litteratur, ser video og arbejder med fagets indhold enten alene eller som gruppearbejde.

    Anerkendende undervisere

    Gennem undervisningsforløbet vil du blive opmærksom på egne kompetencer og færdigheder og får gennem undervisningens udformning mulighed for at videreudvikle dem. Undervisningen foregår i et trygt og nærværende læringsrum, hvor der er plads til, at du kan stille spørgsmål og indgå i dialog med din underviser og medstuderende.

    Undervisningen faciliteres, så der er plads til at opbygge relationer og netværk gennem læringsfællesskaber, feedbackprocesser og faglige og tværfaglige samarbejder.

    Mød dine undervisere

    Model

    Undervisningsformer: Fysisk, online eller blended

    Cphbusiness' studerende har forskellige behov, og vi tilbyder derfor forskellige former for undervisning. Du kan se, hvilken undervisningsform der gælder for det pågældende hold, når du tilmelder dig.

    På de hold, hvor der indgår online undervisning, vil der altid være en underviser til stede i undervisningen. Du er derfor sikret, at du kan interagere med din underviser og dine medstuderende i næsten samme grad, som hvis undervisningen foregår i et fysisk lokale.

    Undervisning med fysisk fremmøde

    • Når du er tilmeldt et hold, hvor undervisningen foregår med fysisk fremmøde, skal du møde ind på en af Cphbusiness' lokationer.
    • Her arbejder du med de teorier og modeller, du har læst om i perioden mellem undervisningsgangene.
    • Undervisningen tager udgangspunkt i din egen praksis. Derfor kan du anvende din nye viden i din egen hverdag med det samme.

    Online undervisning med tilstedeværelse

    • Du møder til undervisning på Zoom, der er en online platform, sammen med din underviser og dine medstuderende.
    • Her arbejder du med de teorier og modeller, du har læst om i perioden mellem undervisningsgangene.
    • Din underviser vil facilitere gruppearbejde og diskussioner i plenum på samme måde som i et fysisk lokale.
    • Undervisningen tager udgangspunkt i din egen praksis. Derfor kan du anvende din nye viden i din egen hverdag med det samme.
    • En fordel ved online undervisning er, at du kan deltage i undervisningen uanset hvor du befinder dig, og at du sparer tid på transport.

    Blended learning

    • Undervisningen foregår i en vekslen mellem fysisk fremmøde og online tilstedeværelse. Når du tilmelder dig, kan du se, hvilke undervisningsgange der er planlagt med hhv. fysisk fremmøde og online undervisning.
    • Du mødes til undervisning med din underviser og dine medstuderende enten på onlineplatformen Zoom eller på en af Cphbusiness’ fysiske lokationer.
    • Din underviser vil facilitere gruppearbejde og diskussioner i plenum, uanset om det er online eller med fysisk fremmøde.
    • Du arbejder med de teorier og modeller, du har læst om i perioden mellem undervisningsgangene.
    • Undervisningen tager udgangspunkt i din egen praksis. Derfor kan du anvende din nye viden i din egen hverdag med det samme.
  • Facts

    Sted/Adresser

    Ved tilmelding kan du se på hvilken af vores lokationer undervisningen finder sted.

    Varighed og undervisningsform

    En hel uddannelse tager typisk tre år at gennemføre med 1-2 fag pr. halvår.

    Undervisningen ligger normalt i dagtimerne mellem klokken 09.00 og 16.00 eller om aftenen mellem klokken 17.00 og 20.20. Du skal regne med at bruge 12 til 15 arbejdstimer pr. uge inklusive undervisning, forberedelse og eksamen.

    Vær opmærksom på, at undervisningen bliver tilpasset holdets størrelse. Den pædagogiske tilrettelæggelse af forløbet vil således variere, og der kan forekomme digitale undervisningselementer. Det betyder, at den samlede tid, som du skal bruge til undervisning, læsning, forberedelse og eksamensforberedelse, er den samme - men det kan være, at der på hold med få deltagere bliver færre undervisningstimer med et anderledes og tilpasset pædagogisk indhold.

    Omfang

    60 ECTS.

    Økonomi

    På diplomuddannelserne er der egenbetaling betalt af dig selv eller din arbejdsgiver. Dog er der mulighed for at søge midler fra omstillingsfonden, hvis du er faglært eller ufaglært og i beskæftigelse. Du kan læse mere om omstillingsfonden her.

    I nogle tilfælde kan der være mulighed for at søge om SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Få flere informationer på www.svu.dk.

    For vejledning og ansøgning om SVU henviser vi til:

    Københavns Professionshøjskole

  • Eksamen

    Eksamen

    Der afholdes eksamen efter hvert fag. Eksamen kan være enten skriftlig eller mundtlig. Du kan se, hvilken eksamenstype der gælder for det enkelte fag under beskrivelsen af faget her på hjemmesiden.

    En hel uddannelse afsluttes med et afgangsprojekt og en mundtlig eksamen.

  • Studievejledning

    Har du spørgsmål til uddannelsens indhold? Så kontakt vores studievejleder: 

    Studievejleder

    Elsebeth Riis Pedersen
    Telefon: 51 85 06 96
    E-mail: erp@cphbusiness.dk

  • Muligheder for videreuddannelse og job

    Med en diplomuddannelse i finansiel rådgivning kan du få arbejde inden for kompleks privatkunderådgivning og rådgivning af mindre erhvervsdrivende.

    Læs videre

    Uddannelsen svarer i niveau til en bacheloruddannelse og giver dig derfor adgang til at læse videre på masterniveau i ind- og udland. Vær dog opmærksom på uddannelsesinstitutionernes forskellige krav til eventuelle supplerende kurser.

  • Studieordning og bekendtgørelse
  • Online uddannelse

    Som et samarbejde mellem Danmarks ni erhvervsakademier, tilbyder SmartLearning efter- og videreuddannelse som e-læring. Du kan tage de samme akademi- og diplomuddannelser, som du kender fra Cphbusiness – blot som 100% online studie.

    Læs om dine muligheder for at studere online.

  • Selvstuderende

    Som selvstuderende kan du gå til eksamen på alle fag på vores deltidsuddannelser, hvis faget er i udbud.

    Som selvstuderende modtager du ikke undervisning eller vejledning fra Cphbusiness. Du får udelukkede stillet en eksamen til rådighed med en censor og en eksaminator.

    Alle fag er bekendtgørelsesbelagte og beskrevet i nationale studieordninger, der fastsætter fagets indhold, niveau og læringsmål. Den aktuelle studieordning og bekendtgørelse finder du her på hjemmesiden under de enkelte akademi- og diplomuddannelser.  

    I studieordningen kan du se de læringsmål, som eksaminator og censor vurderer dig på til eksamen. Eksamensformen kan du læse mere om i vores eksamenskataloger. Du vil få en karakter efter 7-trinsskalaen.

    Der er to eksamensterminer om året; sommer og vinter. Eksamen for selvstuderende afholdes på eksamensdatoer fastsat af Cphbusiness.

    Efter du har bestået din eksamen, fremsendes et eksamensbevis til din e-Boks. 

    Optagelseskrav

    Du skal opfylde adgangskravene for det fag, du ønsker at gå til eksamen i. Adgangskravene afhænger af fagets uddannelsesniveau.

    Priser

    Prisen for eksamen som selvstuderende afhænger af eksamensform og uddannelsesniveau. Kontakt os på e-mail eller telefon for at få oplyst prisen på en specifik eksamen.

    Kontakt os

    Cphbusiness Partner 
    E-mail: udbud@cphbusiness.dk 
    Telefon: 36 15 48 66

    Tilmelding

    Tilmeld dig ved at udfylde formularen herunder. Så kontakter vi dig med information om den næste eksamen i det ønskede fag.

  • Realkompetencevurdering

    Har du viden og erfaring, som du ikke har papir på, men som du har fået gennem kurser, dit arbejds- eller fritidsliv? Og er du interesseret i en akademi- eller diplomuddannelse? Så er realkompetencevurdering måske en mulighed for dig.

    En realkompetencevurdering betyder, at du kan få anerkendt og vurderet de kompetencer, den viden og de færdigheder, som du har fået uden for det etablerede uddannelsessystem, men gennem fx kurser, dit arbejds- eller fritidsliv.

    Læs mere om realkompetencevurdering her

  • FAQ - ofte stillede spørgsmål om videreuddannelse

    Har du spørgsmål til tilmelding, adgangskrav, dokumentation, betaling eller lignende, anbefaler vi, at du læser vores FAQ, som besvarer alle de oftest stillede spørgsmål om efter- og videreuddannelse på Cphbusiness.

    Læs vores FAQ om efter- og videreuddannelse.

Kontakt os

Vil du høre mere om dine muligheder for efteruddannelse? Tøv ikke med at kontakte os.

Telefon:

36 15 48 66 Åbningstider

E-mail