Ledelse

Ønsker du at videreudvikle dig som leder, og vil du gerne mødes og sparre med andre ledere fra forskellige brancher og organisationer, så du kan stå endnu stærkere i dit job? Så er diplomuddannelsen i ledelse det rette valg for dig.

Hvorfor læse diplom i ledelse?

Diplomuddannelsen i ledelse er attraktiv for dig, der sidder i et lederjob eller har en koordinerende leder- eller støttefunktion.

På diplomuddannelsen i ledelse får du styrket dine ledelseskompetencer, og du lærer at arbejde professionelt med kommunikation, relationer, strategi og forandringsledelse. På uddannelsen får du nye ledelsesværktøjer, som du kan bruge i dit job fra dag ét af.

Læs ledelse og få viden og værktøjer målrettet dig

Vi tager udgangspunkt i de nyeste teorier og værktøjer samt din organisation og fokuserer på dig som leder og dine erfaringer og ledelsesudfordringer.

På uddannelsen får du udviklet dit eget ståsted som leder, så du kan stå endnu stærkere i din lederposition og håndtere vanskelige ledelsessituationer.

Du vil få indsigt i dine egne ledelsesmæssige kompetencer og lære at anvende nye ledelsesværktøjer, der styrker dit personlige lederskab og udvikler dine ledelseskompetencer.

Indhold på diplomuddannelsen i ledelse

På diplomuddannelsen i ledelse får du blandt andet kendskab til:

 • Det personlige lederskab
 • Forandringsledelse
 • Innovationsledelse
 • Ledelse af medarbejdere
 • Faglig udvikling
 • Teori om ledelse, organisation og strategi
 • Human ressource management
 • Teamledelse og coaching
 • Jura
 • Strategisk ledelse
 • Globalisering
 • Filosofi

Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen.

Uddannelsens opbygning

Diplomuddannelsen i ledelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som læses på deltid.

Uddannelsen består af tre obligatoriske fag og en række valgfag. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. En diplomuddannelse tager typisk to et halvt til tre år at gennemføre med et fag pr. semester. Hvert fag har en varighed på ca. tre måneder.

Du har mulighed for at sammensætte uddannelsen ud fra lige netop dine behov og interesser. Derfor bestemmer du selv, om du vil tage hele diplomuddannelse i ledelse eller blot udvælge de fag og den fagkombination, der passer til dig.

Vi anbefaler dog, at du tager de obligatoriske fag i den rækkefølge, de fremgår af studieordningen, for at opnå det største læringsudbytte:

 1. Det personlige lederskab og forandring (10 ECTS)
 2. Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling (10 ECTS)
 3. Organisation, udvikling og samskabelse, - (10 ECTS)
 4. Tre valgfag af 5 ECTS 
 5. Det afsluttende projekt (15 ECTS)

Aktuelle hold

Herunder finder du en liste over de hold på diplomuddannelsen i ledelse, vi udbyder i den kommende tid. Du kan sortere og filtrere listen efter blandt andet navn, sted, ugedag, tidspunkt og opstart.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til et spændende forløb på Danmarks største erhvervsakademi.

Kommende hold

Fag

{{typeName}}
{{educationName}}

Periode

Navn Sted Start Dag Pris
{{course.courseName}} {{course.courseName}} {{course.courseName}} {{ course.location.shortName }} {{ course.startDate | cultureDate:'da-DK':true}} {{ course.weekdays[0] | courseWeekday:'da-DK' }} {{course.signupFee | currency : 'kr.' : 0}} Tilmeld
Informationsmøde 13. og 15. august 2019 Læs mere om informationsmøder
 • Få op til 30.000 kroner til din efter- og videreuddannelse
 • Uddan dig ved siden af jobbet og få op til 30.000 kroner til din efter- og videreuddannelse.

Jeg har taget hele diplomuddannelsen i ledelse på Cphbusiness, og det har været nogle fantastiske år.

Michael Hansen, Konica Minolta

Få overblikket over det danske uddannelsessystem

Nedenfor kan du se strukturen i det danske uddannelsessystem og få overblikket over Cphbusiness’ uddannelser.

Erhvervs- akademi- uddannelse 2-2 ½ år Master- uddannelse Erhvervsfaglig uddannelse Gymnasial uddannelse Videregående uddannelser Videregående uddannelser UNGDOMS- OG VOKSENUDDANNELSER Kandidat Fuldtidsuddannelser Uddannelser samtidigt med job (deltid) Universitets- bachelor Grundlæg- gende voksen uddannelse Professions- bachelor 3 ½ år Uddannelser hos Cphbusiness Øvrige uddannelser Arbejds- markeds- uddannelse Professions- bachelor (Top-up) 1½ år Akademi- uddannelse 3 år Diplom- uddannelse 2-3 år Erhvervserfaring Min. 2 år Erhvervserfaring Min. 2 år