Kommunikation og formidling

Vil du sikre gennemslagskraften i dine budskaber og styrke den interne og eksterne kommunikation i din virksomhed? Så er akademiuddannelsen i kommunikation og formidling et oplagt valg for dig.

Hvorfor læse kommunikation og formidling?

Akademiuddannelsen i kommunikation og formidling er rettet mod dig, der til dagligt arbejder med kommunikation eller gerne vil have en karriere inden for kommunikation.

På uddannelsen kommer du på forkant med den nyeste viden, og du vil blive introduceret til konkrete kommunikationsværktøjer, -teorier og -modeller, der virker på strategisk plan og i praksis.

Bliv virksomhedens kommunikationsekspert

Derudover vil du få indsigt i en række centrale områder inden for kommunikation herunder personlig og strategisk kommunikation, sociale medier på tværs af kulturelle grænser, mundtlig, skriftlig og online kommunikation, og du får styrket dine kompetencer inden for præsentationsteknik og fundraising.

På uddannelsen i kommunikation arbejder vi ud fra praktiske problemstillinger og løsninger, som du kan anvende på din arbejdsplads og i andre professionelle sammenhænge fra dag et af. Derfor vil dine erfaringer og dit arbejdsliv indgå som vigtige elementer i undervisningen.

Du kan kalde dig merkonom, når du har gennemført fag svarende til 40 ECTS-point inden for de merkantile akademiuddanneler.

Uddannelsens indhold

På akademiuddannelsen i kommunikation og formidling får du blandt andet kendskab til:

  • Personlig kommunikation
  • Organisationens strategiske kommunikation
  • Mundtlig og skriftlig kommunikation
  • Kommunikation online og på de sociale medier
  • Kommunikation på tværs af kulturelle grænser

Læs mere om læringsmål mv. i studieordningen.

Uddannelsens opbygning

Akademiuddannelsen i kommunikation og formidling er en erhvervsrettet videregående uddannelse, som læses på deltid.

Uddannelsen består af to obligatoriske fag og en række valgfag. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. En akademiuddannelse tager typisk tre år at gennemføre med et til to fag pr. semester. Hvert fag har en varighed på ca. tre-seks måneder.

Skræddersy din kommunikationsuddannelse

Akademiuddannelsen i kommunikation og formidling har ingen studieretning, og du har derfor mulighed for at sammensætte uddannelsen ud fra lige netop dine behov og interesser. Du bestemmer også selv, om du vil tage hele akademiuddannelsen i kommunikation og formidling eller blot udvælge de fag og den fagkombination, der passer til dig.

I oversigten nedenfor anbefaler vi dog to oplagte veje gennem uddannelsen, så du gennem dine valg af fag får skabt en tydelig, faglig profil.

Obligatoriske fag 20 ECTS

Der er to obligatoriske fag på akademiuddannelsen i kommunikation og formidling. Vi anbefaler, at du starter med de to obligatoriske fag for at opnå de grundlæggende kompetencer inden for personlig kommunikation og organisationskommunikation.
Vis fag Skjul fag

Vælg efter interesse

Digital kommunikation 30 ECTS

Ønsker du en kommunikationsprofil, der har fokus på digital kommunikation, anbefaler vi, at du vælger nedenstående valgfag.
Vis fag Skjul fag

Erhvervskommunikation 30 ECTS

Ønsker du en kommunikationsuddannelse, der dækker bredt i forhold til erhvervslivets behov, anbefaler vi, at du vælger nedenstående valgfag.
Vis fag Skjul fag

Afgangsprojekt 10 ECTS

Afgangsprojektet afslutter uddannelsen og giver dig mulighed for at gå i dybden med et emne, du brænder for.
×

Vi anbefaler, at du følger én af de to veje afhængig af nuværende eller fremtidige arbejdsopgaver. Du har dog også mulighed for at erstatte valgfag med fag fra andre fagområder, fx ledelse, salg og økonomi.

Du kan maksimalt vælge valgfag for 30 ECTS fra det merkantile fagområde og maksimalt vælge valgfag for 15 ECTS fra andre fagområder. Kontakt vores studievejledere for mere information.

Kommende hold

Fag

{{typeName}}
{{educationName}}

Periode

Navn Sted Start Dag Pris
{{course.courseName}} {{course.courseName}} {{course.courseName}} {{ course.location.shortName }} {{ course.startDate | cultureDate:'da-DK':true}} {{ course.weekdays[0] | courseWeekday:'da-DK' }} {{course.signupFee | currency : 'kr.' : 0}} Tilmeld
Informationsmøde 29. oktober 2019 Læs mere om informationsmøder
  • Få op til 30.000 kroner til din efter- og videreuddannelse
  • Uddan dig ved siden af jobbet og få op til 30.000 kroner til din efter- og videreuddannelse.
Mød Michael Hansen fra Konica Minolta, der har taget en uddannelse i ledelse på Cphbusiness.