Flot optag: Flere end 2.400 skal læse på Cphbusiness

Cphbusiness optager 2.472 studerende i sommeren 2021 via Den Koordinerede Tilmelding. Særligt mange skal læse på erhvervsakademiets finansuddannelser, og på den nye afdeling i Hillerød ser optaget også godt ud.

28. juli 2021

Den 28. juli modtog potentielle studerende svar på deres ansøgninger til videregående uddannelser, og her fik 2.472 personer at vide, at de er kommet ind på Cphbusiness.

Det er et flot tal, siger rektor Ole Gram-Olesen fra Cphbusiness.

– I 2020 slog vi rekord med vores optagelsestal, så det er rigtigt flot, at vi i år når helt op omkring sidste års optag. Og vi ser frem til at byde de mange nye studerende velkommen efter sommerferien, siger han.


Se ansøgertal, optagetal og adgangskvotienter for de enkelte uddannelser på cphbusiness.dk her: Kvotienter og studiepladser på erhvervsakademi­uddannelser og finansbachelor­uddannelsen


882 skal læse en finansuddannelse

Cphbusiness har optaget særligt mange studerende på erhvervsakademiuddannelsen finansøkonom og professionsbacheloruddannelsen finansbachelor.

I alt er 882 blevet optaget på finansøkonom og finansbachelor i København, hvilket er en stigning fra rekordåret 2020, hvor 840 blev optaget.

– Vi glæder os over atter en gang at have fremgang på de finansielle uddannelser. Uddannelserne taler bredt ind i de mange forskellige finansielle brancher, hvor der er stor efterspørgsel på arbejdskraft, og det behov bidrager vi til at opfylde, siger Ole Gram-Olesen.


Læs også: Flere vil læse på Cphbusiness: Især finansuddannelser er populære | Cphbusiness


Vellykket første sommeroptag på ny afdeling i Hillerød

I februar åbnede Cphbusiness en ny afdeling i SlotsArkaderne i Hillerød ved navn Cphbusiness Hillerød, som tilbyder erhvervsakademiuddannelserne markedsføringsøkonom, serviceøkonom, handelsøkonom og financial controller.

Her skal 101 studerende begynde efter sommerferien.

– De studerende har fået øjnene op for vores nye afdeling i Hillerød, og det er vi enormt glade for. Der har været stor opbakning fra lokalområdets uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og Hillerød Kommune, så det er skønt, at de unge også slutter sig til, siger Ole Gram-Olesen.

Udover Cphbusiness Hillerød i SlotsArkaderne ligger afdelingen Cphbusiness Laboratorie og Miljø i Hillerød. Cphbusiness Laboratorie og Miljø tilbyder erhvervsakademiuddannelserne miljøteknolog og laborant.

Ledige pladser

Cphbusiness har få ledige pladser på følgende uddannelser:

Fakta

Optag gennem Den Koordinerede Tilmelding:

 • 2021: 2.472
 • 2020: 2.512
 • 2019: 2.111

Ansøgninger totalt:

 • 2021: 8.296
 • 2020: 8.223
 • 2019: 7.122

Vidste du, at:

 • Erhvervsakademierne udbyder 7 af de 25 største videregående uddannelser fordelt efter antallet af optagede
 • Erhvervsakademierne udbyder 8 af de 25 mest søgte videregående uddannelser
 • Hver 6. på en videregående uddannelse læser på et erhvervsakademi
 • 90% af dimittenderne fra erhvervsakademierne får arbejde i den private sektor​
 • Cphbusiness er Danmarks største erhvervsakademi