Ledelse af hybride arbejdspladser

Projektperiode: 1. januar 2022 - 1. februar 2023

I løbet af de seneste år har de fleste af os oplevet, at vores private hjem også er blevet til en arbejdsplads, og at vi bruger mindre tid fysisk til stede hos den virksomhed, vi er ansat i.

De hybride arbejdspladser giver muligheder og udfordringer i danske virksomheder. Forskningsprojektet undersøger, hvordan man udøver sin ledelse, når medarbejdere og ledere veksler mellem hjemmekontoret og skrivebordet på arbejdspladsen.

Samarbejdspartnere fra tre forskellige brancher

Projektet udføres i tæt samarbejde med erhvervslivet og er blandt andet baseret på undersøgelser af tre forskellige virksomheder fra følgende brancher:

  • Finansbranchen: Nordania Leasing
  • Forsyningsbranchen: Dansk Kabel TV
  • Medicinalbranchen: Novo Nordisk

I projektet har vi planlagt at lave interviews med både ledere og medarbejdere i de pågældende virksomheder, så vi på den måde får perspektiver fra alle personalelag med.

Desuden skal vi på feltarbejde hos virksomheder, der fx har arbejdet med indretningen af hybride kontormiljøer. I vores research har vi fx fundet eksempler på virksomheder, der har fokuseret på at gøre det ekstra lækkert, når folk skal møde ind på jobbet. At der også skal være en æstetisk grund til at møde op.

Hos andre virksomheder har vi hørt, at det ligefrem er til forhandling, om man skal møde op på arbejdspladsen. En forhandling, der havde været helt utænkelig for bare et par år siden.

Guidelines og metoder skal hjælpe lederne

Målet med projektet er at udvikle guidelines og metoder, der gør det nemmere for ledere etablere, udvikle og lede en hybrid arbejdsplads i samarbejde med medarbejderne.

Kontakt projektlederen