Find din uddannelse

Får du også at vide, at dine muligheder er uendelige, og du bare skal træffe et valg? Som studerende kan det være svært at finde rundt i junglen af uddannelser. Vi vil derfor gerne hjælpe dig med at få et overblik over vores uddannelser.

Cphbusiness tilbyder følgende uddannelser:

Erhvervsakademiuddannelser

En erhvervsakademiuddannelse er en 2 - 2½-årig fuldtidsuddannelse. Vi tilbyder flere af uddannelserne på engelsk.

De fleste af vores erhvervsakademiuddannelser, kan du også læse som akademiuddannelser på deltid.

Professionsbacheloruddannelser

En professionsbacheloruddannelse (også kaldet en top-up) er en 1½-årig fuldtidsuddannelse. Vi tilbyder flere af uddannelserne på engelsk.

Akademiuddannelser

En akademiuddannelse er en 3-årig deltidsuddannelse, der kan tages sideløbende med dit job. En akademiuddannelse svarer i niveau til en erhvervsakademiuddannelse.

Diplomuddannelser

En diplomuddannelse er en 2½ - 3-årig deltidsuddannelse, der kan tages sideløbende med dit job. En diplomuddannelse svarer i niveau til en professionsbacheloruddannelse.

Det er vores mål, at du gennem din uddannelse får de bedste muligheder for at videreuddanne dig og i sidste ende får det job, du brænder for.

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke uddannelsesmuligheder du har, alt efter hvor langt du er kommet i uddannelsessystemet.

 • Sammensæt din egen uddannelse

  På kun to år kan du tage en erhvervsakademiuddannelse inden for netop det fagområde, der interesserer dig. Herefter kan du:

  • læse videre på en professionsbacheloruddannelse (top-up), der tager yderligere halvandet år, eller
  • søge ud på arbejdsmarkedet

  Får du arbejde efter din erhvervsakademiuddannelse, udelukker det ikke dine muligheder for at læse videre. Du kan nemlig læse videre på en diplomuddannelse, der kan læses ved siden af jobbet.

  Hvis du har taget en erhvervsakademiuddannelse, kan du efter to års relevant erhvervserfaring søge ind på en diplomuddannelse. Hvis du derimod har taget en akademiuddannelse, kan du søge direkte ind på en diplomuddannelse inden for fagområdet.

  Kontakt studievejledningen, hvis du vil høre mere.

 • Andre muligheder for videreuddannelse

  Med en professionsbachelor eller diplomuddannelse kan du søge ind på en kandidatuddannelse, enten i Danmark eller i udlandet.

  Vær dog opmærksom på adgangskrav på den kandidatuddannelse, du ønsker at søge ind på, og kontakt altid studievejledningen på den uddannelsesinstitution, du ønsker at søge ind ved.

  Nedenfor kan du læse mere om, hvilke uddannelsesmuligheder du har, alt efter hvor langt du er kommet i uddannelsessystemet.

 • Efter en ungdomsuddannelse

  Tag en erhvervsakademiuddannelse

  Efter en ungdomsuddannelse (stx, hhx, htx, hf) kan du tage en erhvervsakademiuddannelse, fx på Cphbusiness. Uddannelsen tager 2 - 2½ år, hvorefter du kan springe ud i et spændende job i erhvervslivet eller forsætte studierne på for eksempel en professionsbacheloruddannelse.

  Erhvervsakademiuddannelserne er meget praksisorienterede og erhvervsrettede. De indeholder derfor praktik og giver dig mulighed for at læse dele af uddannelsen i udlandet. Cphbusiness udbyder erhvervsakademiuddannelser inden for fagområderne:

  Læs mere om Cphbusiness' erhvervsakademiuddannelser.

  Finansbachelor

  Du kan også læse en professionsbachelor i Finans direkte efter din ungdomsuddannelse. 

  Finansbacheloruddannelsen varer 3½ år og indeholder en stor del praktik, ligesom den giver dig mulighed for at tage dele af uddannelsen i udlandet.

  Læs mere om uddannelsen til finansbachelor

 • Efter en erhvervsuddannelse

  Tag en erhvervsakademiuddannelse

  Efter en ungdomsuddannelse (stx, hhx, htx, hf) kan du tage en erhvervsakademiuddannelse, fx ved Cphbusiness. Uddannelsen tager 2-2½ år, hvorefter du kan springe ud i et spændende job i erhvervslivet eller forsætte studierne på for eksempel en professionsbacheloruddannelse.

  Erhvervsakademiuddannelserne er meget praksisorienterede og erhvervsrettede. De indeholder derfor praktik og giver dig mulighed for at læse dele af uddannelsen i udlandet. Cphbusiness udbyder erhvervsakademiuddannelser inden for fagområderne:

  Læs mere om Cphbusiness' erhvervsakademiuddannelser.

 • Efter en erhvervsakademiuddannelse

  Tag en professionsbacheloruddannelse

  Efter en erhvervsakademiuddannelse kan du forsætte studierne med en professionsbacheloruddannelse. En professionsbacheloruddannelse tager 1½ år, og videreudvikler dine praktiske erfaringer gennem for eksempel praktikforløb, nye teorier og gruppearbejde. Du har også mulighed for at tage dele af uddannelsen i udlandet.

  Alle erhvervsakademiuddannelser giver adgang til specifikke overbygninger på professionsbacheloruddannelserne.

  Læs mere om professionsbacheloruddannelserne.

  Tag en diplomuddannelse

  Bliver du ansat i dit drømmejob, efter at du har afsluttet din erhvervsakademiuddannelse, udelukker det ikke dine muligheder for at læse videre. Cphbusiness tilbyder diplomuddannelser, som du kan læse ved siden af jobbet. Uddannelserne tager ca. 2 år og svarer i niveau til en professionsbacheloruddannelse.

  Læs mere om diplomuddannelserne.

 • Efter en professionsbacheloruddannelse

  Tag en master- eller kandidatuddannelse

  Som professionsbachelor har du mulighed for at læse en overbygning i Danmark eller i udlandet.

  Det er en god idé at være opmærksom på, hvilke adgangskrav der er til disse uddannelser, da de kan variere. På nogle af master- og kandidatuddannelser kan du ligeledes opnå merit på baggrund af din professionsbacheloruddannelse.

  Du kan læse mere om dine muligheder på uddannelsesguiden.

 • Efter en akademiuddannelse

  Tag en diplomuddannelse

  Med en akademiuddannelse har du mulighed for at tage en diplomuddannelse i Danmark eller i udlandet. Du kan fx læse videre på én af vores diplomuddannelser.

  For at læse videre på en diplomuddannelse ved Cphbusiness, skal du være opmærksom på kravet om 2 års erhvervserfaring efter endt akademiuddannelse, før du kan optages på en diplomuddannelse.

  Du kan også læse mere om dine muligheder på uddannelsesguiden.

 • Efter en diplomuddannelse

  Tag en master- eller kandidatuddannelse

  Med en diplomuddannelse kan du muligvis bygge videre med en master- eller kandidat i Danmark eller i udlandet.

  Det er en god idé at være opmærksom på, hvilke adgangskrav der er til disse uddannelser, da de kan variere. Her skal du særligt være opmærksom på kravet om yderligere erhvervserfaring efter endt diplomuddannelse.

  Du kan også læse mere om dine muligheder på uddannelsesguiden.

 • Åbent hus 22., 23. og 24. oktober 2024
 • Mød studerende, undervisere og studievejledere, og hør mere om studielivet og vores videregående uddannelser.

Få overblikket over det danske uddannelsessystem

Nedenfor kan du se strukturen i det danske uddannelsessystem og få overblikket over Cphbusiness’ uddannelser.

Erhvervs- akademi- uddannelse 2-2 ½ år Master- uddannelse Erhvervsfaglig uddannelse Gymnasial uddannelse Videregående uddannelser Videregående uddannelser UNGDOMS- OG VOKSENUDDANNELSER Kandidat Fuldtidsuddannelser Uddannelser samtidigt med job (deltid) Universitets- bachelor Grundlæg- gende voksen uddannelse Professions- bachelor 3 ½ år Uddannelser hos Cphbusiness Øvrige uddannelser Arbejds- markeds- uddannelse Professions- bachelor (Top-up) 1½ år Akademi- uddannelse 3 år Diplom- uddannelse 2-3 år Erhvervserfaring Min. 2 år Erhvervserfaring Min. 2 år