Cphbusiness indhenter løbende viden om uddannelsernes kvalitet via en række forskellige undersøgelser og evalueringer. Du kan læse mere om de enkelte undersøgelser herunder.
Danmarks Studieundersøgelse
Danmarks Studieundersøgelse er en spørgeskemaundersøgelse, der gennemføres af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Undersøgelsen gennemføres i ulige år og undersøger læringsmiljø, trivsel og meget mere. Du kan se nogle af resultaterne fra Danmarks Studieundersøgelse på UddannelsesZOOM:
Gå til UddannelsesZOOM
Læringsevaluering
Hvert semester gennemfører de studerende læringsevalueringen, der består af en spørgeskemaundersøgelse og efterfølgende dialog mellem studerende og undervisere. I læringsevalueringen spørges der bl.a. ind til de studerendes mål og forventninger til studiet, det faglige indhold, læringsudbytte, samarbejde og feedback.
Undervisningsmiljøvurdering
Undervisningsmiljøvurderingen foretages hvert 3. år for at kortlægge og evaluere det fysiske, æstetiske og psykiske undervisningsmiljø på uddannelserne. På Cphbusiness samler vi studerende fra alle Cphbusiness' lokationer til at kortlægge undervisningsmiljøet på deres afdeling.
Undervisningsmiljøvurdering Cphbusiness City
Undervisningsmiljøvurdering Cphbusiness Hillerød
Undervisningsmiljøvurdering Cphbusiness Laboratorie og Miljø
Undervisningsmiljøvurdering Cphbusiness Lyngby
Undervisningsmiljøvurdering Cphbusiness Søerne
Praktikevaluering
Efter hvert afsluttet praktikforløb gennemføres en kvantitativ evaluering af praktikken med praktikanter og praktikvirksomheder. I denne forbindelse evaluerer de studerende rammerne for deres praktikforløb, mens praktikvirksomheden evaluerer praktikforløbet og praktikantens faglige, professionelle og personlige kompetencer.
Her kan du læse de seneste praktikevalueringer med studerende:
Praktikevaluering 2024
Uddannelsesevaluering
Uddannelsesevaluering er en metode til at vurdere arbejdet med en uddannelses kvalitet og relevans. Denne vurdering foretages af et eksternt panel, der vurderer uddannelsen ud fra to forudbestemte vurderingskriterier.
Processen skal sikre, at der med jævne mellemrum kastes et kritisk, eksternt blik på vores uddannelser, som kan give modspil til interne opfattelser, og som gennem dialog kan finde frem til uddannelsens udfordringer og potentialer med henblik på at udvikle uddannelsen og sikre de bedst mulige uddannelsesudbud.
Uddannelsesrapporter og udviklingsplaner
Over en toårig periode udarbejder områdeledelsen en uddannelsesrapport for hvert uddannelsesudbud og en udviklingsplan på områdeniveau.
Uddannelsesrapporten giver en status på udbuddets kvalitet og relevans og akkompagneres af en udviklingsplan for de kommende to studieår. Med udgangspunkt i den samlede viden områdeledelsen har om udbuddenes kvalitet, prioriteres det i udviklingsplanen, hvordan der er behov for at videreudvikle kvaliteten på udbuddene. De endelige uddannelsesrapporter og udviklingsplaner godkendes af uddannelsesdirektøren.
Kvalitetsrapport
Cphbusiness udarbejder hvert år en kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten samler op på viden om uddannelsernes kvalitet på baggrund af det kvalitetsarbejde, der er lavet det forudgående år.