Internationale studerende bidrager til vækst i Danmark

19. august 2016

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) og Kaare Dybvad (A), der er medlem af Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg udtaler sig i dag, fredag den 19. august, om at begrænse antallet af internationale studerende på de videregående uddannelser i Danmark.

De to politikere fokuserer blandt andet på, om erhvervsakademierne og professionshøjskolerne har en stor gruppe internationale studerende, der kommer til Danmark for at få en gratis uddannelse for straks efter at rejse tilbage til deres hjemland og bruge uddannelsen der.

- Det billede, som politikerne tegner, er langt fra den virkelighed, som vi oplever på Cphbusiness, siger Michael Huss Svejstrup, der er international chef på Cphbusiness.

Han fortæller, at knap 85 procent af de studerende på Cphbusiness er fra Danmark. Og ser man isoleret på de engelsksprogede hold, er de meget populære blandt danske studerende.

- De internationale studerende, som studerer på Cphbusiness, rejser heller ikke hjem efter endt uddannelser, og andelen, der tager den obligatoriske praktik i Danmark, fortsætter med at vokse, siger Michael Huss Svejstrup.

- Det skyldes en stor indsats fra Cphbusiness, og alle undersøgelser viser, at praktik i Danmark er den bedste adgangsbillet til senere beskæftigelse i Danmark. Uanset om vi taler danske eller internationale studerende.

Fakta om omfang af internationale studerende og uddannelser på Cphbusiness

  • Knap 8 ud af 10 af de internationale studerende, der afslutter en bacheloruddannelse, bor fortsat i Danmark et år efter dimissionen
  • Knap 7 ud af 10 internationale studerende afvikler deres praktik i Danmark
  • 5 ud af 10 af de studerende på de engelsksprogede erhvervsakademiuddannelser er danske studerende, der bevidst vælger en engelsksproget uddannelse fremfor en på dansk

Kilde: Cphbusiness' studieadministrative registre og beskæftigelsesundersøgelser

Du kan læse to artikler om emnet fra i dag her og her.

Kontakt

Michael Huss Svejstrup
International chef på Cphbusiness
misv@cphbusiness.dk
27 62 42 11