Finanskonference med tid til nuancer

Finanskonferencen 2017 dækkede bredt og kom samtidig i dybden til stor tilfredshed for deltagerne.

15. marts 2017

Se alle billederne nederst i artiklen.

Da den 15. udgave af erhvervsakademiernes finanskonference løb af stablen den 2. og 3. marts 2017, var der tid til at gå i dybden i selskab med prominente indlægsholdere som konkurrencekommissær Margrethe Vestager og professor Jesper Rangvid.

Siden år 2000 har netværket af landets erhvervsakademier og professionshøjskolen UCN, der udbyder finansielle uddannelser, afholdt den årlige konference for at holde hinanden opdateret på den nyeste viden inden for finanssektoren.

I år var ingen undtagelse, og netværksformand Bo Steen Larsen fra Cphbusiness var meget tilfreds med oplægsholderne, der over konferencens to dage stod på scenen under overskriften "Fremtidens finansielle sektor – forsknings- og udviklingstendenser".

- Der var et meget højt niveau fra oplægsholdernes side, siger han.

Nuancerne er vigtige

For Bo Steen Larsen var det ikke nye oplysninger eller nye betragtninger om den finansielle sektor, der var det primære udbytte af konferencen. Det var derimod muligheden for at dykke ned i stoffet og få nuancerne med, fortæller han.

- Der er meget, vi ved i forvejen, men nuancerne er vigtige. Det er en kompleks verden, hvor udviklingen står på den ene side, og hvor regulering og regler står på den anden side, siger Bo Steen Larsen.

Debatten om den finansielle sektor er ofte meget sort/hvid, men det nytter ikke, hvis man vil forstå sektoren, slår han fast.

- Man kan ikke snakke om enten eller. Det er i virkeligheden nuanceringen, der er vigtig, siger han.

Varieret program og stor tilfredshed

Knap 200 deltog i konferencen, som løb af stablen på Park Inn Hotel i København. Undervisere fra de korte og mellemlange videregående finansielle uddannelser fyldte de fleste sæder, men også mange brancheforeninger var til stede.

De finansielle uddannelser arbejder inden for områderne bank, realkredit, ejendomshandel og ejendomsadministration og forsikring, og det var vigtigt for arrangørerne, at programmet beskæftigede sig bredt med sektoren.

Det lykkedes, og bredden afspejler sig i tilbagemeldingerne fra deltagerne. Her bliver fremhævet alt fra en øjenåbner om fintechs indmarch til oplæg om det amerikanske og europæiske boligmarked.

- Jeg er stolt over, at vi på erhvervsakademierne i fællesskab kan invitere til en finanskonference med et så højt fagligt niveau med input fra de fremmeste forskere inden for det finansielle fagområde - både fra Danmark og udlandet. Vi har lagt mange kræfter i denne konference, så det er dejligt at mærke, at deltagerne var begejstret for både form og indhold, siger Dorthe Sejling, lektor på Cphbusiness og medlem af arrangørgruppen.

Finanskonferencens oplæg

  • Udviklingstrends i finanssektoren - konsekvenser for virksomheder og medarbejdere, Claus Kjeldsen, CEO og Futurist, Institut for Fremtidsforskning.
  • Finanskrise - årsager, konsekvenser og fremtidige implikationer for virksomheder og samfund, Jesper Rangvid, professor, CBS.
  • Forbrugeradfærd og teknologisk udvikling, Gry Høngsmark Knudsen, lektor, SDU.
  • Digitalisering og den finansielle sektor Jan Damsgaard, professor, CBS.
  • Trends in US real estate, Steve Brown, Former President, National Association of Realtors (NAR), USA.
  • Udfordringer for fremtidens pensionssystem, Svend Erik Hougaard Jensen, professor, ph.d., leder PeRCent, CBS.
  • FinTech - brug af Big data og Machine Learning, Tommy Hummelmose, CEO, Intelligent Banker.
  • Trends in European real estate, Georg Stadtmann, Prof., Dr., Europa-Universität, Viadrina.
  • Changes in corporate financing – an international perspective, Prof., Dr. Marc Steffen Rapp, Philipps-Universität, Marburg.
  • Reguleringsmæssige udfordringer og erfaringer med FinTech-industrien, Louise Buchter, kontorchef, Finanstilsynet.
  • Vækst eller vandkant - implikationer af et polariseret boligmarked, Morten Skak, lektor, SDU.
  • Udfordringer på konkurrenceområdet i et finansielt perspektiv, Margrethe Vestager, EU-kommissær for konkurrence.
  • Nordic finance and the good society - præsentation af internationalt forskningsprojekt, Lars Christian Ohnemus, senior advisor, ph.d., CBS.
  • Tillid og den finansielle sektor, Gert Tinggard Svendsen, professor, Aarhus Universitet.