Stor tilslutning til alumne-netværkets webinar om den moderne projektleder

Torsdag den 26. november 2020 afholdt karrierenetværket et webinar om den moderne projektleder, og hvilke kompetencer man i dag skal have for arbejde med projektledelse.

04. december 2020

Webinaret "Den moderne projektleder" var en stor succes med over 45 deltagere.

Webinaret handlede om, hvilke kompetencer projektledere i stigende grad har brug for for at kunne navigere i det moderne projektlandskab, og hvordan projektformen har ændret sig gennem tiden.

"Den moderne projektleder" blev faciliteret af Jens Vestgaard, lektor ved Cphbusiness og underviser på diplomuddannelsen i ledelse.

Projektformen har ændret sig

På webinaret blev deltagerne først introduceret for projektbegrebet, og hvordan projekter har ændret form i løbet af de seneste par år. Projekter findes i dag i næsten alle organisationer og bruges i stigende grad til at løse opgaver og udvikle nye produkter. Hvor projekter tidligere var midlertidige organisationer, der skulle udvikle et bestemt produkt, er de i dag mere komplekse, dynamiske og politiske. Det er altså blevet vanskeligere at arbejde med projekter – men det er også sjovere og mere udfordrende.

Projektledere skal skabe følgeskab og lede forandringer

Fordi projektarbejdet har ændret sig, kræver det også noget mere af projektlederen. Det blev på webinaret derfor også uddybet, hvilke kompetencer den moderne projektleder skal have, og hvilke redskaber man skal have i sin værktøjskasse for at lykkes som projektleder i dag.

Som moderne projektleder skal man i dag kunne navigere i et mere politisk og komplekst landskab, og det kræver bl.a., at man er i stand til at skabe følgeskab, at man er forandringsparat og kan være med til at drive forandringer, og at man formår at engagere andre og sprede ejerskab for projektet. Den moderne projektleder skal altså kunne mere end blot strukturere og styre et projekt.

Hvis du kunne tænke dig at deltage i vores kommende online events, så følg med på Facebook.