Kroatiske Sanja fandt lykken i Danmark: – Studiet rustede mig til det globale arbejdsmarked

Sanja Vidovic fra Kroatien flyttede i 2013 til Danmark for at studere. På sin uddannelse på Cphbusiness lærte hun at arbejde sammen med mennesker fra andre kulturer og blev rustet til det globaliserede jobmarked. I dag har hun boet, studeret og arbejdet i otte år i Danmark, hvor hun ønsker at blive.

17. juni 2021

- Kroatien er mit hjemland, men Danmark er også mit hjem nu. Og jeg er virkeligt taknemmelig og lykkelig over muligheden for at uddanne mig, arbejde og leve her.

Da Sanja Vidovic i 2018 dimitterede fra uddannelsen Top-up Bachelor's Degree in International Hospitality Management, var det kulminationen på et uddannelsesforløb, som udviklede hende både fagligt og personligt.

Sanja Vidovic er født og opvokset i Kroatien, men besluttede sig som 18-årig for at rejse ud og opleve verden. Først som au pair i England og siden i USA. Og i 2013 endte rejsen i Danmark.

- Jeg ville uddanne mig og havde hørt meget godt om Danmark, hvor man kunne læse på engelsk og studere på internationale hold med folk fra hele verden. Det tiltalte mig meget, siger hun og fortsætter:

- Derfor flyttede jeg til Danmark for at se, om landet var noget for mig. Og jeg var nærmest solgt, fra jeg landede i Kastrup Lufthavn.

Lærte at samarbejde på tværs af kulturer

Sanja Vidovic søgte ind på uddannelsen AP Degree in Service, Hospitality and Tourism Management på Cphbusiness, som er den engelsksprogede version af erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom.

Her kom hun på hold med studerende fra Danmark, flere andre europæiske lande og én enkelt fra Filippinerne.

At studere med så mange forskellige nationaliteter var interessant og givende på flere måder. Vi lavede gruppearbejde, hvor vi lærte at samarbejde og forstå hinandens perspektiver på tværs af vores kulturer, og mine engelskkundskaber blev forbedret markant under uddannelsen.
Sanja Vidovic
Top-up Bachelor's Degree in International Hospitality Management

- Det var også mit indtryk, at de danske studerende fik meget ud af at være på det internationale hold. Jobmarkedet og verden i dag er så globaliseret, at man sjældent kun arbejder eller lever sammen med mennesker fra sin egen kultur. Så uddannelsen rustede os alle sammen godt til det, der ventede på den anden side.

Sanja
32-årige Sanja Vidovic, som har studeret på Cphbusiness, har boet otte år i Danmark, som hun i dag betragter som sit hjem.


Læs mere om Cphbusiness’ fuldtidsuddannelser her:


Strøg direkte ind i den danske hotelbranche

Da Sanja Vidovic dimitterede fra Cphbusiness, ville hun blive i Danmark.

- Jeg er glad for Danmark og de velorganiserede forhold i landet. Hele kulturen passer bare godt til mig, og jeg havde lært en masse skønne mennesker at kende, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville blive her, fortæller hun.

Sanja Vidovic søgte job på Hotel d'Angleterre som receptionist og fik stillingen. Og ikke længe efter blev hun forfremmet til Reception Supervisor, hvor hun fik større ansvar og brugte meget af den teori, hun havde lært på uddannelsen.

- Jobbet på Hotel d'Angleterre var fantastisk. Medarbejderne var så passionerede og dedikerede, og jeg udviklede mig rigtigt meget, fortæller Sanja Vidovic, som efter to år på luksushotellet søgte nye udfordringer i en højere rangeret stilling i hotelkæden Nobis.

Skifter branche – men ikke land

I dag er Sanja Vidovic 32 år og har boet i Danmark i otte år. Coronakrisen ændrede forholdene i hotelbranchen, hvilket betød, at hun tidligere i år valgte at gå en anden vej.

Fra juli 2021 har hun derfor fået en stilling som receptionist i biotekvirksomheden Genmab.

- Det bliver spændende at bruge mine værktøjer i en ny branche, hvor jeg stadig kommer til at arbejde med kundekontakt og service, siger Sanja Vidovic, som ønsker at blive i Danmark og har et råd til alle, der overvejer at rejse ud i verden og studere:

Gør det. Kast dig ud i eventyret. Og fortsæt, selvom livet i et nyt land kan være svært i begyndelsen. For et internationalt mindset og evnerne til at begå dig i en globaliseret verden er en stor gevinst. Jeg har i hvert fald aldrig fortrudt mit valg.
Sanja Vidovic
Top-up Bachelor's Degree in International Hospitality Management

Sanja Vidovic har læst uddannelserne AP Degree in Service, Hospitality and Tourism Management og Top-up Bachelor's Degree in International Hospitality Management på Cphbusiness.

Læs mere om uddannelserne her:

Sanja Vidovic, Charlottenlund
Da Sanja Vidovic blev optaget på Cphbusiness, fejrede hun det med et glas vin på Charlottenlund strand.